Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Idealus seksas: kaip tą pasiekti?

Harmoningu ir turtingu seksualiniu gyvenimu gali džiaugtis tik tos poros, kuriose partneriai kartu stengiasi dėl jo kokybės.

 Seksas – labai svarbi santykių sudedamoji dalis. <br> 123rf nuotr.
 Seksas – labai svarbi santykių sudedamoji dalis. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2020, 10:41 PM

Pagalvokite ir atsakykite į šiuos klausimus:

Koks seksas jūsų poroje? Aistringas ar mechaniškas? Iš reikalo ar iš noro? Noras abiejų partnerių ar tik vieno?

Ar jūsų partneris jus seksualiai traukia? Ar apskritai kas nors traukia? Galbūt trauka yra, bet kitiems, ne savo partneriui?

Seksas tapo rutina ir santuokinės pareigos vykdymu, ar jame yra galimybė išreikšti fantaziją? Tai malonumo šaltinis ir tam tikras poros variklis, ar tai rutina ir nuobodi pareiga?

Ar kalbatės vienas su kitu apie seksą ir viską, kas su juo susiję? Ar pavyksta? Ar gėda?

Ar galite atvirai mėgautis savo kūnu ir naudoti partnerio kūną savo malonumui, ar ne?

Ar domitės partnerio pasitenkinimu? Ar žinote apie jo norus ir fantazijas?

Sąžiningi atsakymai į šiuos ir panašius klausimus padeda sudaryti jūsų seksualinio gyvenimo paveikslą. Jeigu dauguma atsakymų ne pozityvūs, jūsų seksualiniam gyvenimui iškilo grėsmė, o galbūt jis išvis miršta.

Seksas – labai svarbi santykių sudedamoji dalis. Pagal sekso kokybę galima spręsti, kas su vyru ir moterimi vyksta kitose srityse. Taip pat galioja ir atvirkštinis ryšys – santykiai kitose srityse labai veikia poros seksualinį gyvenimą.

Pirmas dalykas, kurį svarbu suvokti: ilgu, harmoningu ir turtingu seksualiniu gyvenimu džiaugiasi tik tos poros, kurios skiria jam pakankamai dėmesio ir kartu dirba, kad jis tenkintų abu partnerius.

Antra: nereikia painioti sekso įsimylėjimo stadijoje su seksu tolesnėje santykių raidoje. Santykių pradžioje seksualinis gyvenimas remiasi bendra seksualine trauka, bet hormoninis dopamino šokis ilgai netrunka.

Pilkuma, taip pat ir sekse, ateina gana greitai ir neišvengiamai. Todėl jeigu nebus pastangų, yra rizika, kad kuriuo nors momentu kuris nors iš partnerių (arba netgi abu) nubėgs ieškoti sekso iš šalies. O tada, nusivylus ir juo, stiprus pradinis potraukis vėl praeis.

Ką gi daryti? Kaip susikurti savo svajonių seksualinius santykius?

1. Vėl sąžiningai sau atsakykite į klausimus:

Ar tikrai to norite? Ar tikrai norite pagerinti seksą su tuo partneriu, kurį dabar turite?

O jūsų partneris nori jums suteikti tokią laimę? O jis gali?

Juk kiekvienas iš partnerių turi savo seksualinius poreikius ir savo libido lygį, kurį nulemia biologija, galimos traumos, moraliniai įsitikinimai, gėdos ir kaltės, susijusių su seksu, lygis.

Atvirai atsakyti į šiuos esminius klausimus ne taip lengva. Juk jie veda prie tam tikrų išvadų, o išvados turi vesti prie veiksmų. Ir gali būti, kad tai bus sprendimas nutraukti santykius.

2. Jeigu į šiuos klausimus atsakėte teigiamai, judėkime toliau. Nuo kokių žingsnių galima pradėti judėti link harmonizavimo ir aistringų seksualinių santykių sukūrimo?

Pirmiausia kaip aksiomą priimkite tai, kad aistringo ilgalaikio seksualinio ryšio be pastangų nebūna. Buitis, vaikai, darbas, problemos ir stresai paprasčiausiai atims iš jūsų šią gyvenimo dalį. Juk malonumas reikalauja įdėti energijos ir pastangų.

Stipriausią įtaką jūsų seksualiniam gyvenimui turi moralė ir visuomenės nuomonė, o taip pat iš jūsų tėvų perimti elgesio modeliai, kurie formuoja gėdą, apribojimus, kaltę dėl malonumų ir mėgavimosi partneriu ir savo kūnu.

Kartais apribojimai kyla ir iš daug baisesnių aplinkybių – jūsų patirtos seksualinės prievartos ar priekabiavimo. Ypač stipriai veikia tokios traumos, nutikusios vaikystėje ar jaunystėje. Merginos, kurių pirmoji seksualinė patirtis įvyko veikiant spaudimui (vaikinas labai norėjo, grasino palikti, ir t.t.) po to ilgus dešimtmečius negali sutvarkyti savo seksualinio gyvenimo. Nors visuomenė tokio spaudimo nelaiko seksualine prievarta, tai yra būtent ji.

Ką jau kalbėti apie tai, jeigu moteris vaikystėje tapo prievartos ar priekabiavimo auka. Tai stipriai lemia jos elgesį ir požiūrį į seksualinį artumą. Jeigu jums nutiko kas nors panašaus, tai reikalauja realių veiksmų – veiksmų gydant savo seksualumą.

Taip pat jums teks mesti iššūkį davatkiškumui ir dvigubai moralei, susijusiai su seksualumu.

3. Pasitelkite kūną. Trečias svarbus žingsnis – savo ir partnerio kūniškumo tyrinėjimas ir priėmimas. Reikia ne šiaip išsiaiškinti vyro ir moters lytinių sistemų sandarą, bet ir libido, susijaudinimo ir malonumo ypatybes. Išsiaiškinti tai, kas daro poveikį susijaudinimui ir malonumui, o po to pritaikyti tai partneriui ir sau.

Išsiaiškinkite savo seksualinius poreikius, savo fantazijas ir poreikius ir partnerio fantazijas. Ir pabandykite sujungti šiuos momentus. Iš pirmo karto tikrai gali nepavykti, bet neatsitraukite – su laiku viskas pavyks.

Atminkite, harmoningas seksualinis gyvenimas santykiams suteikia naujų spalvų. Neatimkite iš savęs tokio malonumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?