Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

„Vienaragė“: moteris atskleidė, ką reiškia į svingerių vakarėlius vaikščioti vienai

Amerikietė Ajah Hales į sekso vakarėlius eidavo viena. Tokioms moterims net yra sukurtas pavadinimas – „vienaragės“. Dauguma svingerių – poros, kurios keičiasi partneriais. Todėl vienišės, ieškančios neįpareigojančių meilės nuotykių su poromis, vadinamos mitinio gyvūno, panašaus į baltą žirgą su kaktoje kyšančiu ilgu ir smailiu ragu, vardu.

Ilgalaikiai trijulės santykiai – daugiau išimtis nei taisyklė.<br>„123rf.com“ nuotr.
Ilgalaikiai trijulės santykiai – daugiau išimtis nei taisyklė.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2020, 8:17 PM

Dauguma su Ajah santykiavusių porų buvo vyrai su heteroseksualiomis žmonomis, kurios turėjo polinkį į vujarizmą – lytinį nukrypimą, kai seksualiai pasitenkinama stebint kitų lyties organus arba sueitį.

„Tačiau šioje poroje jie abu geidė manęs, ir tai buvo svaiginantis jausmas“, – atvirai pasakojo Ajah.

Svingerių bendruomenėje „vienaragės“ – retas reiškinys.

Savo nuotykiais su svingerių poromis Ajah pasidalijo viename leidinyje.

Poros, kurios meilės žaidimams ar netgi ilgesniems santykiams ieško vienišos svingerės, dažnai vadinamos „vienaragių medžiotojomis“. Dažniausiai jos nori rasti tokią „vienaragę“, kuri paįvairintų seksualinį gyvenimą, įžiebtų naują aistrą, bet už tai pati nieko neprašytų.

Nors daugeliui „vienaragių medžiotojai“ gali pasirodyti kaip merginų išnaudotojai, pačios „vienaragės“ tvirtina nesijaučiančios esančios tik sekso žaisliukais.

Santykius su poromis mezgančios dailiosios lyties atstovės tikina, kad tokie santykiai jas visokeriopai tenkina ir tai yra jų pačių pasirinkimas – „juk tai mes vadovaujame paradui“.

Senovės graikų pirmąkart paminėtu gyvūno vardu pavadintos moterys dažnai būna biseksualios, todėl seksas su poromis, dažnai sutuoktinių, ir yra tai, kas jas labiausiai seksualiai įaudrina.

Tiesa, pasitaiko, kad net ir „vienaragės“, bendraudamos su poromis, pasijunta lyg šuniui penkta koja.

„Vienaragės“ terminą sugalvojusi amerikietė Meredith Clark pasakojo, kad susitikinėdama su pora ji nesijautė esanti lygiavertė partnerė, o tik priedas, paįvairinantis jų santykius. Tačiau tai ji vertina kaip privalumą, o ne blogybę.

„Vienaragio“ terminu paprastai apibūdinamos biseksualios moterys, tačiau kartais jis taikomas ir biseksualiems vyrams bei homoseksualams. Vis dėlto pastebėta, kad svingerių poros dažniau ieško vienišos moters nei vienišo vyro.

Pastebima ir tai, kad skirtinguose regionuose „vienaragėmis“ vadinamos kitaip besielgiančios moterys.

Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose „vienaragės“ draugauja su keliomis poromis, o Rytų Europoje šiuo terminu apibūdinamos tik tos moterys, kurios yra įsipareigojusios išskirtinai vienai porai.

M.Clark paprastai paaiškino, kuo užsiima tokios moterys kaip ji: „Mes susitikinėjame su poromis, o ne atskirais asmenimis.“

Pasak termino kūrėjos, būnant „vienarage“ vienas svarbiausių dalykų – atviras bendravimas.

Dar vienas privalomas dalykas – nusistatytų taisyklių laikymasis. Jai pačiai labiausiai patinka, kad, būdama „vienaragė“, ji visuomet kontroliuoja žaidimo taisykles ir eigą.

Arba, kaip pasakė populiaraus televizijos serialo „Seksas ir miestas“ herojė Samantha Džouns, ji „yra kviestinė žvaigždė“.

Pasak M.Clark, tik nuo „vienaragės“ priklauso, ar ji norės dar kartą susitikti su pora, o prasidėjus pykčiams ji tiesiog gali išeiti.

Apie savo patirtį atvirai kalbanti M.Clark neslėpė, kad ieškoti santykių su poromis pradėjo tuomet, kai buvo atšauktos jos vestuvės. Jai trūko sekso, tačiau rimtų santykių tuomet visiškai nenorėjo.

Porelių ji pradėjo ieškoti specialioje pažinčių programėlėje, kurioje poros ir pavieniai asmenys ieško vieni kitų.

Netrukus M.Clark susitiko su pirmąja pora – linksmais ir pašėlusiais žmonėmis. Jau po pirmojo pasimatymo buvo aišku, kad jie sutars.

Neįpareigojantis ir kupinas nuotykių romanas tęsėsi visą vasarą. Trijulė kartu keliavo, dažnai drauge šėldavo vakarėliuose.

Romanas baigėsi tuomet, kai pora išreiškė pageidavimą, kad jų trijulės santykiai turėtų tapti rimtesni. M.Clark to visiškai nenorėjo.

Save „vienarage“ vadinanti Alana vienam britų laikraščiui papasakojo savo istoriją.

Porą, su kuria ji susitikinėja iki šiol, ji pirmiausia pamatė populiarioje pažinčių programėlėje „Tinder“.

Vėliau jie trise susitiko bare pažiūrėti, kaip jiems seksis bendrauti. Dar tą patį vakarą jie trise miegojo vienoje lovoje, o po to pradėjo nuolat susitikinėti. Santykių nesugriovė ir poros sužadėtuvės.

„Tai patys mieliausi ir nuoširdžiausi santykiai, kuriuos esu turėjusi“, – tikino Alana.

Moteris pasakojo, kad ji yra vienintelė, su kuria susitikinėja jos partneriai, tad trijulės santykiai – daugiau išimtis nei taisyklė. Sužadėtinių porai Alana – šviežias oras jų santykiuose. O ką iš tokių santykių gauna Alana?

„Šie santykiai man yra idealūs. Mums netrūksta aistringo ir kartu meilaus sekso. Ir tokiems santykiams palaikyti nereikia aukoti viso mano laiko. Jie turi vienas kitą.

Jie mato vienas kitą savo ilgalaikiuose planuose. Aš dažniausiai telpu tik į jų savaitgalio planus, ir man tai tinka“, – atvirai pasakojo „vienarage“ save vadinanti moteris.

Lili tapo savo geriausių draugų iš universiteto laikų meiluže. Jie kartu persikėlė gyventi į butą. Vyras namuose būdavo retai, nes dirbo kitame mieste. Tačiau moterys nuolat buvo kartu ir viską darė drauge – nuo maisto gaminimo iki ateities planavimo.

Vis dėlto viskas nesiklostė taip, kaip trijulė tikėjosi.

Galiausiai seksą trise pakeitė seksas porose.

Londone gyvenanti Alice į modernių santykių paieškas įniko po skyrybų su sutuoktiniu.

Ieškodama žmonių, turinčių panašius seksualinius poreikius ir erotines svajas, ji naudojasi daugiau nei penkiomis pažinčių programėlėmis.

Kai kurios jų skirtos būtent tiems, kurie ieško trečio asmens pasimatymams ir sekso nuotykiams.

Alice „vienaragių medžiotojus“ išskiria į kelias grupes. Pavyzdžiui, viena jų – turistų poros, kurios namuose gyvena monogamišką gyvenimą, tačiau atvykusios atostogauti nori išbandyti ką nors naujo ir visiškai neįprasto.

Kiti – sekso trise mėgėjai, norintys ilgalaikių pernelyg neįpareigojančių santykių.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.