Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Santykiuose tenkina viskas, išskyrus seksą: kokios išeitys?

Santykių pradžioje seksas buvo įspūdingas, bet ta liepsna seniai išblėso. Arba jūs neseniai užmezgėte perspektyvų romaną, bet seksualinės harmonijos su nauju partneriu nepavyksta pasiekti. Kas kaltas – jūs ar partneris? Nejau jūsų puikūs santykiai pasmerkti, nes miegamajame nepakanka aistros?

 Pasak seksologų, problema išsprendžiama, bet reikės pastangų. <br> 123rf nuotr.
 Pasak seksologų, problema išsprendžiama, bet reikės pastangų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 9:31 PM

Pasak seksologų, problema išsprendžiama, bet reikės pastangų. Štai ką galite padaryti, kad pasiektumėte harmoniją santykiuose – tiek miegamajame, tiek už jo ribų.

Išsiaiškinkite, ar nėra problemų su sveikata

Kai poroje kyla seksualinio pobūdžio problemų, visų pirma dera patikrinti, kad jos nesusijusios su sveikatos problemomis.

Gali būti, kad seksas neteikia malonumo dėl skausmo, nerimo ar šalutinių vaistų poveikių. Reikia atmesti šiuos veiksnius, prieš pradedant nagrinėti partnerių santykius.

Ypač klastingi šiuo požiūriu kai kurie vaistai: pavyzdžiui, libido gali sumažinti stiprūs nuskausminamieji ir daugelis antidepresantų.

Aptarkite situaciją su partneriu

Niekam iš mūsų nesinori prisipažinti partneriui, dėl kurio einame iš proto, kad seksas su juo mūsų netenkina. Bet noras ką nors pakeisti intymiame gyvenime duoda galimybę pagerinti tarpusavio supratimą.

Kitaip sakant, atvirumas jums padės suartėti. Geriau pradėti šį pokalbį, parodžius smalsumą. Jeigu jūsų netenkina sekso dažnumas, galima, pavyzdžiui, sakyti: „Man staiga tapo įdomu, kodėl mes liovėmės mylėtis taip dažnai, kaip anksčiau?“

Kokios bebūtų jūsų problemos, svarbu į jų sprendimą žiūrėti atvirai ir kūrybiškai. Jeigu jaučiate disharmoniją su partneriu, sakykite, pavyzdžiui: „Mes su tavim lyg šoktume pagal skirtingą muziką. Kaip mums rasti bendrą ritmą?“

Kad šis pokalbis būtų konstruktyvus, svarbu aiškiai ir konkrečiai pasakyti, kas būtent jūsų netenkina, ir pasiūlyti kokius nors sprendimus. Pavyzdžiui, galite pasakyti: „Man atrodo, kai glamonėjame vienas kitą, tau nelabai patinka, kai aš darau tą ir tą. Galbūt pabandyti stipriau ir greičiau (ar, priešingai, lėčiau ir švelniau)?“ Partneriams reikėtų aiškiai ir detaliai išsiaiškinti, ko būtent jie nori – nepakanka tiesiog pasakyti: „Taip patinka, o taip nelabai“.

Eksperimentuokite miegamajame

Išsiaiškinę problemas ir galimus sprendimus, išbandykite tai praktiškai. Galbūt jums reikia daugiau parengiamųjų glamonių, kad vėl įžiebtumėte aistrą, o gal verta išbandyti ką nors nauja, ko anksčiau sau neleisdavote.

Svarbu būti atviriems ir kūrybiškiems – išbandyti vaidmenų žaidimus, aplinkos pakeitimą, lėtą romantišką muziką, sekso žaislus ir pan.

Tai gali pasirodyti nelogiška, bet seksologai pataria net masturbaciją vieniems. Tai nenukreips jūsų seksualinio dėmesio nuo partnerio, o, priešingai, padės jums suartėti, nes masturbacija leidžia geriau pažinti save, suprasti, kas jus jaudina ir kaip pasiekti orgazmą. Papasakoję apie tai savo partneriui, visai gali būti, jus sugebėsite vėl įžiebti užgesusią aistrą.

Kreipkitės pagalbos į specialistą

Jeigu grąžinti išblėsusio nori vis vien nepavyksta, bet jūs abu pilni ryžto tai ištaisyti, galbūt laikas kreiptis į specialistą. Seksologas jums padės nustatyti savo „erotinius šablonus“ – tai, kas jus labiausiai jaudina.

Dalyvaujant profesionalui daugeliui lengviau sąžiningai paaiškinti partneriui, kas jų netenkina ir ko jie norėtų.

Svarbu suprasti, kad sekso terapija neapsiriboja kokių nors konkrečių problemų sprendimu. Darbas su seksologu padeda daugiau sužinoti apie seksualumą, augti, tobulėti, ryžtis išbandyti ką nors nauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.