Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

5 didžiausios su seksu susijusios vyrų baimės

Visada būti pasiruošusiam seksui, būti nepasotinamam, norėti bet kuriuo momentu ir bet kokioje aplinkoje... Stereotipai apie vyrų seksualumą dažnai tampa nerimo ir potencijos problemų priežastimi.

 Stresas – didžiausias erekcijos priešas. <br> 123rf nuotr.
 Stresas – didžiausias erekcijos priešas. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 9:34 PM

Sužinokite, kas labiausiai vyrams kelia nerimą ir kaip su tuo kovoti.

1. Jis bijo, kad nesugebės kontroliuoti erekcijos

Savo lyties organo kontrolės pojūtis vyrui prilygsta valdžios pojūčiui. Bent jau tuo jį įtikina aplinka, potenciją keliančių priemonių reklama ir gyvenimiška išmintis. Bet galiausiai tokia nuostata tampa viena svarbiausių streso ir žemos savivertės priežasčių. Vien mintis apie tai, kad savo mylimai moteriai jis nesugebės pademonstruoti savo jėgos, gali baigtis erekcijos praradimu. Ši baime labai dažnai sukelia vyrų potencijos problemas: nesėkmę seka nerimas, o nerimas gimdo nepasitikėjimą savimi.

Ką daryti?

Stresas – didžiausias erekcijos priešas. Leiskite partneriui pasijusti komfortiškai per seksą. Nevertinkite jo „ištvermingumo“, nejuokaukite šia tema. Patarimas vyrams: išbandykite specialias atsipalaidavimo praktikas. Meditacija, joga, pilvinis kvėpavimas – visa tai padės sumažinti įtampą ir geriau valdyti savo kūną.

2. Jis bijo lyginimo su kitais

„Mano buvusysis tai darė geriau“, – frazė, kurią išgirsti bijo, ko gero, kiekvienas vyras. Nors dažniausiai niekas tokia forma jos nesako, vien užuomina apie tai, kad nesiekia kieno nors iškeltos kortelės, vyrus gali išvaryti iš proto. Psichologo konsultacijose daugelis sako, kad norėtų partnerės su nedidele patirtimi, kad tik nereikėtų abejoti ir įtarinėti.

Ką daryti?

Nekritikuokite to, ką daro partneris, juolab iš jo nesijuokite ir nepateikite kaip pavyzdžio savo patirties. Jeigu visgi norite ką nors pakeisti, sakykite pageidavimų forma: „Žinai, man būtų labai malonu, jeigu tu...“ Nepamirškite girti partnerio, kai jam pavyksta jums suteikti malonumą (bet sąžiningai, nepataikaukite).

3. Jis bijo, kad nebus pasirengęs antram kartui

Po orgazmo vyrui ateina iškrovos periodas: kapšelis atsipalaiduoja, kiaušinėliai nusileidžia, o seksualinis troškimas kuriam laikui sumažėja dėl malonumo hormonų išsiskyrimo. Laikas, per kurį viskas atsistato, kiekvienam skirtingas – tai gali būti ir pora minučių, ir kelios valandos. Be to, su amžiumi šis laikas tik didėja. Tai natūralūs fiziologiniai procesai, bet kai kurie vyrai iš savęs reikalauja nuolatinio pasirengimo naujiems žygdarbiams.

Ką daryti?

Vyrams – visų pirma įsisąmoninti, kad yra kitų būdų pratęsti malonumą. Išbandykite lėtą seksą, darykite pertraukas, keiskite pozas ir stimuliacijos būdus. Taip ne tik padovanosite partnerei daugiau malonumo, bet ir patys atrasite naujus, ryškius pojūčius.

4. Jis bijo prisipažinti, kad nežino, kaip jums suteikti malonumą

Daug vyrų ateina į seksologų konsultacijas skųsdamiesi, kad jiems nepavyksta patenkinti partnerės. Jie prislėgti, abejoja savo patrauklumu, prašo duoti preparatą, kuris stebuklingai jiems padovanotų gebėjimą bet kurią moterį privesti prie orgazmo. Bet kalbantis išaiškėja, kad jis niekada neklausė partnerės, kokios glamonės jai patinka, o jų žinios apie vaginą siekia ne daugiau dviejų straipsnių apie G tašką populiariuose žurnaluose. Jie įsitikinę, kad tikras vyras ir taip turi moterį privesti prie ekstazės, o klausinėti žema.

Ką daryti?

Pirmą kartą atsisėdę prie automobilio vairo mes ilgai susipažįstame, prisitaikome prie jo gabaritų, mokomės spausti pedalus tolygiai ir natūraliai, tik to to pasijuntame kelyje užtikrinti ir atsipalaidavę. Sekse mes taip pat negalime būti įgudę nuo pirmų judesių. Tik tyrinėdami kito kūną mes suprantame, kaip jis veikia, į ką ir kaip atsiliepia.

5. Jam (vis dar) kelia nerimą jo organo dydis

Daugelis vyrų tebėra įsitikinę, kad moters malonumas priklauso nuo to, kiek giliai jie sugeba į ją įsiskverbti. Urologai pažymi, kad tarp vyrų, kurie chirurgiškai didinasi savo penį, daug kultūristų. Didelių raumenų fone jų „svarbiausias organas“ atrodo tiesiog miniatiūrinis.

Bet, visų pirma, penio dydis ramybės būsenoje nieko nesako apie jo dydį erekcijos būsenoje. Antra, makšties gyliui esant 12 cm, penio, kurio ilgis ramybės būsenoje 12,5 cm, visiškai pakanka.

Ką daryti?

Vyrams reikia susitelkti į tai, nuo ko priklauso moters malonumas. Tik 30 proc. moterų patiria vaginalinį orgazmą. O tai reiškia, kad 70 proc. moterų visiškai nesvarbu, kokios formos, ilgio ir storio jūsų penis. O kas dėl klitorio – čia neišsemiami eksperimentų laukai tiems, kas nusiteikę jį tyrinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.