Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksologai nurodė 7 ženklus, kad porai gresia skyrybos

Seksualinio gyvenimo kokybė daug pasako apie santykius. Jeigu vienas iš sutuoktinių seksualiai nepatenkintas, kali kilti gilūs prieštaravimai, kurie griauna santuoką. Seksologai pataria atkreipti dėmesį į septynių nerimą keliančių signalų sąrašą.

 Seksologai pataria atkreipti dėmesį į septynių nerimą keliančių signalų sąrašą.<br> 123rf nuotr.
 Seksologai pataria atkreipti dėmesį į septynių nerimą keliančių signalų sąrašą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 8:55 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:44 PM

1. Sekso nebuvimas

Santykiuose nėra intymaus ryšio, jeigu pora fiziškai suartėja mažiau kaip dešimt kartų per metus. Daugelyje porų sekso nebuvimas partnerius atitolina vieną nuo kito.

Seksologė Sari Cooper pabrėžia: partneriai tampa svetimi labai giluminiu lygmeniu. Dažnai jie vengia ne tik sekso,bet ir problemos aptarimo, o tai didina vienišumo ir izoliacijos jausmą. Kai sutuoktiniai ateina į konsultaciją, specialistas padeda apčiuopti problemą nieko nekaltinant.

Partneriui, kuris kenčia dėl sekso nebuvimo, būtina žengti pirmą žingsnį ir pasakyti, kaip jis ilgisi artumo su mylimu žmogumi. Tokia taktika geresnė už abipusius priekaištus ir kaltinimus.

2. Nepasitikėjimas patrauklumu

Moteriai būtina jaustis trokštamai ir patraukliai, tai svarbus susijaudinimo elementas. Lytinį gyvenimą tyrinėjanti Marta Mina teigė: „moteriai būti Geidžiamai prilygsta orgazmui“.

Seksologė Laurie Watson sakė: jeigu vyras nesugeba įtikinti moters, kad ji patraukli, intymus gyvenimas natūraliai užgesta. Kad išspręstumėte problemą, reikia išsiaiškinti ir aptarti vienas kito lūkesčius. Kuo daugiau ir kokybiškiau jūs bendrausite, tuo geresnis bus jūsų seksas.

3. Prarastas pasitikėjimas

Atstatyti seksualinį gyvenimą po neištikimybės labai sunku. Pasak S.Cooper, neištikimam partneriui teks įdėti nemažai pastangų, kad sugrąžintų pasitikėjimą, o kitam partneriui svarbu suprasti, kas privedė prie neištikimybės. Dažnai poroms tenka sudaryti naują „seksualinį kontraktą“, kad atsižvelgtų į poreikius, kurie anksčiau buvo paslėpti ar nepatenkinti.

4. Fizinio potraukio nebuvimas

Poroms, kurios ilgą laiką gyvena kartu, fizinio patrauklumo praradimas gali sugriauti santykius, mano seksologė Moushumi Ghose. Kartais priežastis būna ta, kad vienas iš sutuoktinių apsileidžia.

Žinoma, stresas darbe, nuovargis nuo šeimos pareigų ir kitų darbų nelieka be pėdsako. Bet žmonės, kuriems jų partneriai nebeatrodo patrauklūs, dažnai tai priima kaip ženklą – partneriui nusispjauti į save ir jų santykius.

5. Ligos kaip pasiteisinimas

Poros liaujasi užsiimti seksu dėl daugybės priežasčių, susijusių su fiziologija ir sveikatos būkle: priešlaikinė ejakuliacija, erekcijos nebuvimas ar skausmas lytinio akto metu moterims. Seksologė Celeste Hirschman pataria ne tik kreiptis į gydytoją, bet ir išanalizuoti emocinę problemos pusę.

Jeigu visas problemas su seksu ar santykiais apskritai jūs teisinate fiziologinėmis priežastimis, yra pagrindas susimąstyti. Jūs perkeliate akcentą į sveikatos būklę, vengdami aptarti seksualinius ir emocinius poreikius. Poros turi matyti daugiau nei fiziologines problemas ir atkreipti dėmesį į su jomis susijusias baimes.

6. Jūs rimtai nežiūrite į partnerio seksualinius norus

Žmonėms patinka skirtingi dalykai. Kai partneris atsiveria ir prisipažįsta, kad jam norisi grubaus sekso ar pažaisti vaidmenų žaidimus, nereikia to ignoruoti ar juoktis iš jo norų.

Seksologė Ava Cadell aiškino: „Aš sakau savo klientams, kad viską galima aptarti – net ir miegamajame. Tegul partneris pasidalina trimis fantazijomis. Tada kitas išsirenka vieną iš jų ir ją įgyvendina. Nuo šio momento jūs galėsite dalintis fantazijomis be pasmerkimo ar atstūmimo baimės“.

7. Nesutampantys temperamentai

Daugelis porų kenčia nuo nesutampančių seksualinių temperamentų – kai vienam iš poros sekso reikia dažniau nei kitam. Partneris, kuriam reikia mažiau sekso, pradeda kontroliuoti seksualinį gyvenimą. Galiausiai sutuoktiniui su stipresniu seksualiniu temperamentu auga pasipiktinimas ir pasipriešinimas.

Seksologė Megan Fleming teigia: jeigu seksualinių temperamentų neatitikimo problema nebus sprendžiama, išauga skyrybų ar neištikimybės pavojus. Partneris su stipresniu seksualiniu temperamentu nenori, kad taip tęstųsi visą gyvenimą. Sudarydamas santuoka jis nesirinko romumo ir susilaikymo kelio.

Nelaukite to momento, kai partneris atsidurs akligatvyje. Problemą spręskite iš karto. Sumažėjusio libido priežastys sudėtingos ir painios, bet problemą galima ištaisyti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.