Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Atskleidė, ką vyrai laiko smūgiu savo vyriškumui: yra būdų, kaip išspręsti tokias problemas

Vargu, ar žmogus gali jaustis iš tiesų laimingas, jeigu nėra darnių santykių su savo artimiausiais žmonėmis. Savo ruožtu, santykiai su partneriu vargu ar bus laimingi, jeigu poros seksualinis gyvenimas nebus darnus.

 Dėl požiūrio, kad dėl meilės akto sėkmės atsakingas tik vyras, vyrai gali jausti didelę įtampą, dramatizuoti bet kokius nesklandumus ir vertinti juos kaip smūgį savo vyriškumui.<br> 123rf nuotr.
 Dėl požiūrio, kad dėl meilės akto sėkmės atsakingas tik vyras, vyrai gali jausti didelę įtampą, dramatizuoti bet kokius nesklandumus ir vertinti juos kaip smūgį savo vyriškumui.<br> 123rf nuotr.
V.Šapurovas.<br>LR archyvo nuotr.
V.Šapurovas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Toma Aleksėjūnaitė

Sep 28, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:35 PM

Laimingo seksualinio gyvenimo priešų toli ieškoti nereikia – tai įvairios baimės, kompleksai, mitai, o taip pat elementarus žinių trūkumas. Tokių bereikalingų barjerų prisistato tiek vyrai, tiek moterys.

Nors vyras ir moteris yra lygiaverčiai aktyvūs meilės akto dalyviai, tradiciškai neretai galvojama, kad lytinio akto sėkmė priklauso tik nuo vyro, kad moteriai „pakanka tik gulėti“. Dėl tokio požiūrio vyrai gali jausti didelę įtampą, dramatizuoti bet kokius nesklandumus ir vertinti juos kaip smūgį savo vyriškumui.

Viena vertus, nemaža dalis tokio pobūdžio problemų egzistuoja tiktai galvoje. Nemažai lytinio gyvenimo „nesėkmėmis“ laikomų reiškinių yra visiškai natūralūs ir, specialistų vertinimu, net būtų keista, jeigu būtų kitaip. Na, o jei problema vis tiek neduoda ramybės, šiais laikais egzistuoja daugybė priemonių ir būdų, kaip su ja susidoroti.

Penio dydis

Nerimas dėl savo lyties organo dydžio paprastai laikomas bene labiausiai vyrus kankinančiu klausimu. Prieš porą metų amerikiečių mokslininkų atlikta apklausa parodė, kad savo penio dydžiu patenkinti 50-55 proc. vyrų, o moterų, atsakiusių, kad jas tenkina jų partnerių penio dydis, buvo 80-85 proc.

Seksologas, psichiatras Viktoras Šapurovas pabrėžė, kad jeigu partneriai jau yra vienas su kitu, vadinasi, jie priima ir toleruoja visas vienas kito kūno ypatybes, taip pat ir lytinio organo dydį.

„Pakeisti varpos dydžio mes negalime. Ir neverta tikėti tais, kurie sako, kad gali tai pasiūlyti. Apskritai savęs pritaikymas kažkokioms ypatingoms sąlygoms – tai tarsi savęs išdavystė. Ir moteris, ir vyras turi mylėtis jausdamiesi visiškai laisvai, negalvodami apie tai, kas ne taip“, – sakė V.Šapurovas.

Tuo tarpu jeigu partneris, nesvarbu, vyras moteriai ar moteris vyrui, nori ką nors keisti kūne, reikėtų susirūpinti. Tai gali reikšti, kad partnerio kūnas išvis jo netraukia, ir būti blogas ženklas dėl bendro gyvenimo ateities.

Vis dėlto, jeigu vyras įsitikinęs, kad jo penis pernelyg mažas, ir ta mintis jam trukdo visavertiškai mėgautis seksu, rekomenduojama pasitelkti į pagalbą specialias priemones, padedančias bent laikinai išspręsti šią problemą.

„Nėra netinkamo penio dydžio. Sėkmingą pabaigą lemia preliudija, įžanginiai žaidimai, glamonės ir dėmesys.

Tačiau vis dėlto, jei vyras bijo dėl per mažo penio dydžio, jis gali naudoti penio pompą, kuri, pasitelkus vakuumą, suaktyvina kraują. Šis suplūsta į penį, ir vyras gali džiaugtis didesnėmis apimtimis bei standesne erekcija. Tačiau tai trumpalaikis efektas.

Taip pat yra ir penio movų, kurios gali pridėti peniui ir ilgio, ir apimties. Verta paminėti, kad, naudojant uždaras penio movas, vyras gali nepajusti jokio malonumo. Naudojant penio movą atviru galu, vyras malonumą jaus, tačiau ši suteiks tik apimties, bet ne ilgio.

Jei vyras išgyvena dėl didelio penio, tuomet galima naudoti itin plačius penio žiedus (angl. stopper ring), kurie neleis į moterį įsiskverbti visu ilgiu“, – aiškino sekso prekėmis prekiaujančios internetinės parduotuvės Romantika.lt direkorius Domas Juknevičius.

Priešlaikinė ejakuliacija

Dar viena, taip pat skaičiais matuojama vyrų baimė – lytinio akto trukmė. Dažnas, lytinio gyvenimo pradžioje patyręs priešlaikinę ejakuliaciją, labai susikremta, nors mokslo požiūriu kelias sekundes trunkantis pirmasis vyro lytinis aktas yra visiškai normalu.

„Jeigu tai pirmas aktas vyro gyvenime, sėkla turi išsilieti labai greitai – tai sekundžių reikalas.

Natūralūs mechanizmai yra tokie, kad ejakuliacija ne tokia greita tampa tiktai reguliariai mylintis. Tai yra, tik po tam tikro laiko, gal po kelių mėnesių.

Ir nesvarbu, ar vaikinas masturbuojasi, ar ne – vis tiek yra spermatozoidų sankaupos, tad yra ir natūralus alkis, ir didžiulis laukimas pirmo susitikimo su moterimi“, – sakė seksologas V.Šapurovas.

Patyręs priešlaikinę ejakuliaciją dažnas vyras nusivilia ir išsigąsta. Seksologas ramina: „Labai nustebčiau, jeigu per pirmą aktą kam nors neįvyktų greita ejekuliacija. Tai – absoliuti norma.“

Nutolinti ejakuliaciją gali padėti intymi kosmetika – įvairūs kremai, serumai, geliai ar purškalai, kurie sumažina jautrumą, šaldo. Taip pat pagelbės penio žiedai, apspaudžiantys penį ir/ar sėklides.

Baimė nepatenkinti moters

Pasak V.Šapurovo, vyrų rūpestis, ar pavyks patenkinti moterį, yra teisingas. „Reikia ne vien tik įvykdyti lytinių organų kontaktą, bet ir pasirūpinti partnerės pasitenkinimu bei orgazmu“, – pabrėžė seksologas. Tačiau visiškai nereikia išgyventi, jeigu pirmą kartą mylintis nepavyko moteriai suteikti orgazmo.

„Pasitaiko, kad merginos, įkvėptos informacijos iš kitų merginų ar kur nors pasiskaičiusios, tikisi jau per savo pirmąjį aktą pasitenkinimo. To tikrai tikėtis neverta – labai maža tikimybė, kad per pirmą aktą bus malonių pojūčių.

Moters aukšto susijaudinimo lygio ir orgazmo mechanizmai reikalauja didelio dvasinio ir emocinio kontakto su partneriu – gilių jausmų, gilios simpatijos, o taip pat „prisitrynimo“.

Iš esmės pirmieji 20 aktų skirti suformuoti moters susijaudinimo ir orgazmo mechanizmą. Moters orgazmas beveik visais atvejais yra sudėtingai pasiekiamas, reikia daug veiksmų, atrasti jų eiliškumą, apskritai susivokti, kas patinka, kas ne. Per pirmą kartą neverta jo tikėtis – tokie atvejai yra itin reti“, – aiškino V.Šapurovas.

„Santykiuose svarbiausia – atvirumas. Reikėtų išsiaiškinti, kas antrajai pusei patinka, ką ji/jis norėtų išbandyti, kas yra tabu ir pan.

Moterims labai svarbūs įžanginiai žaidimai, glamonės, dėmesys. Nereikėtų eiti tiesiai prie reikalo, o viską daryti palengva, nes moteris susijaudina vėliau nei vyras ir jai reikia daugiau, ilgesnės stimuliacijos nei vyrui“, – sakė ir D.Juknevičius.

Jeigu moteriai orgazmą pasiekti sunku, į pagalbą galima pasitelkti įvairią stimuliuojančią kosmetiką, kurios šiais laikais apstu: klitorio gelius, G taško kremus, spenelių purškalus ir pan. Stimuliuojanti kosmetika padeda moteriai greičiau susijaudinti, taip pat erogenines zonas paverčia dar jautresnėmis vyro prisilietimams, todėl yra didesnė tikimybė, kad moteris greičiau patirs orgazmą.

„Taip pat vertėtų pagalvoti ir apie sekso žaislus. Nors daugumai vyrų atrodo, kad vibratorius pakeis vyrą, kad po šio sekso žaislo moteris nebenorės vyro, tačiau tai yra visiška netiesa.

Vibratorius yra puikus priedas, pagyvinantis poros seksualinį gyvenimą, leidžiantis orgazmą patirti vienu metu.

Be to, galima naudoti ne tik vibratorius, bet ir klitorio stimuliatorius, vibruojančias kulkas, kūno masažuoklius, kurių nereikės niekur įskverbti – jie atlieka išorinę stimuliaciją ir jaudina ne ką mažiau“, – pasakojo D.Juknevičius.

Nepakankama erekcija ir baimė nepasiekti finišo

Erekcijos sutrikimai dažniau kamuoja vyresnius, nuo 40-50 amžiaus, vyrus. Jeigu nepavyksta išlaikyti varpos standumo viso lytinio akto metu, tai gali reikšti ir rimtas sveikatos bėdas, tad būtina pasikonsultuoti su specialistu – urologu, seksologu.

Pasak D.Juknevičiaus, jeigu tai ne psichologinė ar sveikatos problema, galėtų padėti penio pompos, kurios skatina kraujotaką, todėl erekcija tampa standesnė.

Užveržiantys penio žiedai pritekėjusiam kraujui neleidžia grįžti atgal, todėl standi erekcija išlieka ilgiau. Taip pat gali padėti ir įvairūs erekciją stiprinantys kremai, purškalai, geliai.

Vyrams pajusti pasitenkinimą gali padėti stimuliuojanti kosmetika, kuri greičiau priartina prie orgazmo. Šildantys, dilgčiojantys poveikiai stimuliuoja kraujotaką, todėl malonumas pasiekiamas greičiau.

Taip pat galima naudoti įvairius sekso žaislus: vibruojančias kulkas, vibruojančius penio žiedus, porų vibratorius, masažuoklius, prostatos masažuoklius ir t.t., kurie suteikia papildomos stimuliacijos ir naujų potyrių. Dažnu atveju, naudojant sekso žaislus, malonumą jaučia abu partneriai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.