Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksologas paaiškino priežastis, kodėl oralinis seksas gali atbaidyti mylimą moterį Patarimai, ką daryti

Tikriausiai sunkiai rastume vyrą, kuris atsisakytų oralinio sekso, ypač jei jį jam siūlo suteikti jo antroji pusė. Daugelis žmonių mėgaujasi oraliniu seksu, tai yra jų seksualinio gyvenimo dalis, padedanti dar labiau suartėti su antrąja puse ir geriau ją pažinti. Tačiau oralinis seksas yra labai intymus ir asmeninis dalykas, kuris ne kiekvienai moteriai gali būti priimtinas, tad ji turi visišką teisę atsisakyti tai daryti.

Lrytas.lt projektas „Klausk seksologo“ sulaukė ne vieno skaitytojo klausimo, susijusio su oraliniu seksu. Kaip įkalbėti šiuo klausimu antrąją pusę? O kaip pasakyti, jog tai – nepriimtina? Tokių klausimų turi ne vienas skaitytojas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lrytas.lt projektas „Klausk seksologo“ sulaukė ne vieno skaitytojo klausimo, susijusio su oraliniu seksu. Kaip įkalbėti šiuo klausimu antrąją pusę? O kaip pasakyti, jog tai – nepriimtina? Tokių klausimų turi ne vienas skaitytojas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lrytas.lt projektas „Klausk seksologo“ sulaukė ne vieno skaitytojo klausimo, susijusio su oraliniu seksu. Kaip įkalbėti šiuo klausimu antrąją pusę? O kaip pasakyti, jog tai – nepriimtina? Tokių klausimų turi ne vienas skaitytojas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lrytas.lt projektas „Klausk seksologo“ sulaukė ne vieno skaitytojo klausimo, susijusio su oraliniu seksu. Kaip įkalbėti šiuo klausimu antrąją pusę? O kaip pasakyti, jog tai – nepriimtina? Tokių klausimų turi ne vienas skaitytojas.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Toma Aleksėjūnaitė

Nov 23, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:28 PM

Lrytas.lt projektas „Klausk seksologo“ sulaukė ne vieno skaitytojo klausimo, susijusio su oraliniu seksu. Kaip įkalbėti šiuo klausimu antrąją pusę? O kaip pasakyti, jog tai – nepriimtina? Tokių klausimų turi ne vienas skaitytojas.

Apie oralinį seksą šį kartą skaitytojams papasakos Lytinių sutrikimų ir psichoterapijos klinikos įkūrėjas, gydytojas seksologas Vitalijus Žukas.

Kodėl moteris gali nenorėti?

Po oralinio sekso sąvoka slypi du terminai: feliacija – burnos kontaktas su varpa ir kunilingas – burnos kontaktas su vulva. Akivaizdu, kad šiandien lietuviai kur kas laisvesni miegamuosiuose, tačiau problemų dėl oralinio sekso, iš skaitytojų klausimų, panašu, dar iškyla.

„Jei kalbėtume apie oralinį seksą prieš penkiasdešimt metų, tai net ir vyrams Lietuvoje jis nebuvo įprastas. Dabar situacija pasikeitė, informacijos sklaida didžiulė, visuomenė pažengusi, tad oraliniu seksu abi lytis užsiima praktiškai vienodai. Apie 70-80 proc. vyrų ir moterų tai daro“, – sako V.Žukas.

Tačiau „Kaip įkalbėti žmoną oraliniam seksui?“ – seksologo teiravosi ne vienas skaitytojas.

V. Žukas sako, kad oralinio sekso baidomasi dažniausiai dėl psichologinių priežasčių. Gali prisidėti ir lytiniu kelių plintančių ligų baimė, tačiau jos stabiliuose santykiuose neturėtų būti.

„Jei šeimoje auklėjimas nebuvo visiškai teisingas, o informacija, sklindanti iš medijų, nekompensavo žinių stokos, moteris gali galvoti, kad oralinis seksas yra ištvirkavimas, gal net iškrypimas. Tačiau dabartinėje visuomenėje tai – retas variantas“, – aiškina seksologas. – Kiekvienas savo sekso žemėlapyje turime tam tikras ribas, kas mums priimtina, o kas ne. Tas žemėlapis formuojasi viso psichoseksualinio vystymosi eigoje. Jei informacija yra neteisinga, apie seksą apskritai atsiliepiama blogai, ilgainiui gali kilti kur kas didesnių problemų nei feliacija ar kuniligo klausimas, tai gali tapti ir nepatiriamo orgazmo, vaginizmo bei daugelio kitų problemų priežastimi“, – priduria jis.

Gydytojas seksologas V. Žukas aiškina, kad nors oralinis seksas šiuo metu priimtinas tiek vyrams, tiek moterims, pastarosioms prie šios minties priprasti reikia daugiau laiko.

„Problema ta, kad oraliniam seksui būtinas labai intymus, artimas ryšys tarp partnerių. Vyrai barjerą dėl oralinio sekso įveikia paprasčiau, moteriai reikia laiko atsiskleisti, svarbus pasitikėjimas partneriu.

Klitorinis orgazmas oralinio sekso metu, ypač kai kalbame apie kunilingą, yra dar ryškesnis, nei įprasto sekso metu, kai varpa įvedama į makštį. Tačiau neretai moteriai reikia laiko, kol ji suvokia, kaip tai malonu“, – aiškina seksologas.

Atvirai pasikalbėkite

Internetinės parduotuvės Romantika.lt specialistai akcentuoja, kad oralinis seksas labiau susijęs su malonumo suteikimu partneriui ar partnerei.

„Tai ne prievolė, o tarsi dovana, suteikiama jums. Dažnai pasitaiko atvejų, kad moterys nenori atlikti antrajai pusei oralinio sekso dėl savo įsitikinimų, moralinių normų, religinio išsiauklėjimo, drovumo, nepasitikėjimo partneriu ar savimi ir pan. Priežasčių gali būti begalė“, – teigia internetinės parduotuvės astovai.

Jie pataria pirmiausia, su savo antrąja puse atvirai pasikalbėti apie intymiausius savo troškimus.

„Pasitikėjimas ir atvirumas yra be galo svarbus poros gyvenime, o ypač intymiame. Kartais antrosios pusės įsivaizdavimas apie tai, ko trokštate jūs gali labai skirtis nuo realybės, tad kuo tiksliau ir atviriau apie tai pasikalbėsite, tuo mažiau nesklandumų liks. Galbūt jūsų moteriai oralinis seksas nepriimtinas, nes ji įsivaizduoja, kad jūs norite įsiskverbti labai giliai į burną, arba kad trokštate būtinai ejakuliuoti jos burnoje, o galbūt, kad norite, jog ji liežuviu paglamonėtų ir jūsų analinę sritį – nors nei viename troškime nėra nieko blogo, tačiau tikrai ne visiems tokie norai gali būti priimtini. Baimių ir nežinomybės gali būti daugybė, todėl reikėtų nustatyti abiem priimtinas ribas ir ieškoti kompromiso“, – teigia Romantika.lt atstovai.

Dar keli praktiški patarimai

Jei su partneriu ar partnere sprendžiate oralinio sekso dilemą ir jau atvirai pasikalbėjote, galite žengti dar kelis žingsnius, kurie abiems gali padėti pasijausti jaukiau. Štai dar keli Romantika.lt specialistų patarimai.

Pasirūpinkite higiena

Nepamirškite pasirūpinti savo higiena. Jei turite daugiau laiko, abu esate intymiai nusiteikę, pakvieskite į dušą ar vonią ir savo antrąją pusę. Nevertėtų lytinių organų prausti aštraus ar aitraus kvapo prausikliais, nes tai gali nemaloniai paveikti Jūsų antrosios pusės uoslę. Geriau praustis neutralius kvapus turinčiais prausikliais.

Padėkite atsipalaiduoti

Prieš išbandydama ką nors naujo, jūsų antroji pusė gali būti labai įsitempusi ir jaudintis. Nuraminkite ją, padėkite atsipalaiduoti. Padarykite švelnų masažą, sukurkite romantišką aplinką ir nuotaiką, tuomet ir intymiai nusiteikti bus daug paprasčiau.

Išjunkite šviesą

Nors stebėti savo antrąją pusę atliekant tokį intymų aktą, kaip oralinis, gali būti ne mažiau malonu nei jausti jos burną ir liežuvį ant savo lytinių organų, tačiau pasitaiko atvejų, kai partneriai tai drovisi atlikti šviesoje. Paprasčiausias būdas tiesiog išjungti šviesą ir leisti įsidrąsinti.

Vis dėlto, jei nenorite iš savęs atimti stebėjimo malonumo, pabandykite antrajai pusei užrišti akis (žinoma, prieš tai su ja apie tai pakalbėjęs). Tai suteiks ypatingo pikantiškumo.

Leiskite tyrinėti

Kartais moterys oralinį seksą laiko jas žeminančiu dalyku, jūsų valdžios primetimu, ypač jei pasirenkama klūpėjimo poza. Nestumkite jos galvos arčiau savęs, ji pati turi nuspręsti, kiek arti nori būti. Taip pat leiskite jai pasirinkti priimtiną pozą, taip ji jausis labiau kontroliuojanti padėtį. Jei ji dalį penio glamonės ranka, o dalį burna, tuomet labiau pasitikės tiek savimi, tiek Jumis, bus tikra, kad valdo Jūsų įsiskverbimo gylį.

Parodykite, kad mėgaujatės ir vertinate pastangas

Kai jūsų antroji pusė daro ką nors dėl jūsų malonumo, visuomet parodykite, kaip tai jums patinka. Jei jūs tik gulite ar stovite ir nei žodžiu, nei aimana neparodote, kad tai, ką daro jūsų antroji pusė, jums patinka, tuomet net ir entuziastiškiausią partnerę tai gali atbaidyti.

Atsilyginkite tuo pačiu

Nėra nieko savanaudiškiau, jei tikitės oralinio sekso iš savo partnerės, tačiau jai to paties neketinate dovanoti. Šį malonumą suteikti savo antrajai pusei turėtumėte ir jūs, antraip ji gali pradėti abejoti savimi, imti nepasitikėti tiek savo kūnu. Tai labai svarbi lygiaverčio ryšio sąlyga.

Naudokite oraliniam seksui skirtą intymią kosmetiką

Nevertėtų ignoruoti ir intymios kosmetikos, kuri gali palengvinti ir netgi paįvairinti oralines glamones. Pavyzdžiui, daugelis oraliniam seksui skirtų gelių ir purškalų turi šaldantį, šiek tiek nujautrinantį poveikį, tad jei jūsų mylimoji jautriau reaguoja į oralinį seksą vien dėl fizinių refleksų, tuomet daugelį problemų ši kosmetika gali pašalinti.

Negana to, įprastai oraliniam seksui skirti geliai suteikia papildomo skonio ir kvapo, kas gali paįvairinti ir suteikti malonaus prieskonio.

Be to, šie geliai dar ir papildomai drėkina burną, todėl suteikia malonesnius pojūčius įsiskverbimų metu abiem partneriams. Jei norisi dar daugiau drėgmės, galima naudoti specialiai tam skirtus kremus, kurie suteikia slidumo jausmą ir neleidžiančia burnai išsausėti.

Drėgmės suteikti gali ir specialiai oraliniam seksui skirti lubrikantai. Pasirinkti galima nuo tradicinio mėtų, braškių, šokolado iki egzotinių vaisių aromato ir skonio.

Oralinis seksas turėtų būti priimtinas abiem pusėms, jei viena iš jų priešinasi, tuomet nereikėtų naudoti jokios prievartos ar spaudimo, tai turi būti laisvos valios pasirinkimas. Oralinis seksas tikrai neprivalo tapti kiekvieno intymaus vakaro dalimi. Juo galima mėgautis ir išskirtinėmis progomis, ir kaip torto gabalėliu pasigardžiavimui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.