Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Atskleidė, kodėl oralinis seksas toks malonus, ir papasakojo apie 69 pozos mitą 7 patarimai moterims

Oralinis seksas yra nepaprastai malonus daugeliui žmonių, jo metu galima visiškai atsipalaiduoti ir atsiduoti vien tik užplūdusiam malonumui.

 Nesijauskite blogai, jei partneris ar partnerė jums suteikia malonumą, o jūs tuo metu ne. <br> 123rf nuotr.
 Nesijauskite blogai, jei partneris ar partnerė jums suteikia malonumą, o jūs tuo metu ne. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė

Dec 5, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:24 PM

Ar žinote, kodėl oralinis seksas yra toks malonus? To klausia ir portalo lrytas.lt projekto „Klausk seksologo“ skaitytoja Audronė: „Kodėl vyrams oralinis seksas yra toks trokštamas ir geidžiamas?“

Gydytojas seksologas Vitalijus Žukas sako, kad viskas iš esmės ateina iš pirmų dvejų gyvenimo metų. Ir oralinio sekso trokšta ne vien vyriškoji lytis. Yra tam tikrų priežasčių, kodėl žmogus jaučia malonumą užsiimdamas oraliniu seksu.

„Kiekvieno iš mūsų pradinis psichoseksualinio vystymosi etapas ir yra oralinis. Krūties žindimas yra nuostabiausias kūdikio patyrimas. Tad burnos gleivinė ir lūpos ir pirminio pasitenkinimo vieta. Todėl ilgainiui jau subrendę žmonės jaučia malonumą užsiimdami oraliniu seksu.

Priklausomos nuo sekso, alkoholio, narkotikų, rūkymo, pirkimo, kavos, cukraus asmenybės neretai būna nesėkmingai praėjusios nesėkmingą pirmąjį psichoseksualinio vystymosi etapą“, – pastebi V.Žukas.

Moterims oralinis seksas intymesnis už įprastą

„Kodėl vyras visuomet prašo patenkinti jį burna, bet pats niekada neatsilygina tuo pačiu?“ – klausia kita skaitytoja.

Iš tiesų 2016 m. Žurnalo „Žmogaus seksualumas“ tyrime maždaug ketvirtadalis tyrime dalyvavusių moterų teigė, kad jos atlikdavo feliaciją, bet jų partneriai niekuomet neatsilygindavo kunilingu. Tuo tarpu tik 10 proc. heteroseksualių vyrų teigė niekada iš partnerės nesulaukę pasiūlymo atlikti feliaciją, nors patys visada inicijuodavo oralinį partnerės malonumą.

Sertifikuota sekso terapeutė ir psichiatrijos docentė Kimberly Resnick pastebi, kad per 25-erius savo praktikos metus su panašiais teiginiais susiduria nuolat.

„Tikrai yra vyrų, kurie jaučia turį teisę į feliaciją, tačiau nėra motyvuoti atsilyginti savo partnerei. Tai yra vaikinai, kurie paprastai turi tradicinę sampratą apie lyčių vaidmenis ir paprastai yra mažiau jautrūs savo partnerių seksualiniam pasitenkinimui. Jie taip pat gali tikėtis arba net reikalauti, kad moteris prarytų jų spermą.

Tačiau pastaruoju laiku dauguma mano gydomų vyrų yra linkę investuoti į tai, kad įtikintų savo partnerę atlikti jai kunilingą. Dažnai girdžiu vyrus dejuojant, kad oralinis seksas yra „draudžiamas“. Jie nori suteikti oralinį malonumą, tačiau moterys atsisako.

Neretai moterys jaučiasi nejaukiai dėl galimų nemalonių kvapų, savo lytinių organų išvaizdos ar įsitikinimo, kad oralinis seksas yra nešvarus. Daugelis moterų mano, kad oralinis seksas yra pats intymiausias seksualinis aktas, daug intymesnis nei lytinis aktas“, – pastebi specialistė.

Vis dėlto, tyrimo išvadose skelbiama, kad tie, kas mėgavosi oraliniu seksu pripažino, kad tai yra labai malonus procesas.

„Tarp partnerių turi būti didelis pasitikėjimas, kad oraliniam seksui neiškiltų jokių kliūčių“, – priduria gydytojas seksologas V.Žukas.

Todėl specialistai ragina: esant bet kokiam nesutarimui dėl oralinio sekso – kalbėkitės su savo partneriu ar partnere. Svarbu išsakyti savo mintis apie oralinį seksą ir išsiaiškinti nesutarimo priežastis.

Patarimai moterimis, norinčioms nustebinti vyrus

„Abejoju, ar tinkamai atlieku oralinį savo vaikinui. Jis sako, kad viskas gerai, bet jaučiu, kad ne viską darau taip, kaip jis norėtų. Kaip galėčiau tai daryti geriau“, – klausia „Klausk seksologo“ publikacijų skaitytoja Marija.

Projekto partnerių Romantika.lt specialistai sako, kad iš tiesų, kad ir koks oralinis seksas geras bebūtų, šioje srityje visuomet galima tobulėti. „Jei pati mėgaujatės tokia sekso forma ir mielai norite suteikti šį malonumą savo partneriui, tuomet siūlome keletą patarimų, kaip tai padaryti dar efektyviau“, – sako Romantika.lt ekspertai.

1. Mitas „69“

Visų gerai žinoma 69 poza, kaip rodo daugybė porų apklausų, iš tiesų yra pervertinama. Nors atrodytų, kad tuo pačiu metu oralinį malonumą patiria abu asmenys, tačiau dažniausiai yra atvirkščiai. Vienas iš didžiausių oralinio sekso privalumų yra tai, kad jo metu vyras ar moteris, kuriam suteikiamas oralinis seksas, gali tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis išskirtinėmis glamonėmis, tuo metu jam nieko nereikia daryti, o 69 pozos metu asmuo ne tik negali atsipalaiduoti ir atsiduoti teikiamam malonumui, bet dar ir turi susitelkti į antrosios pusės malonumą.

Nesijauskite blogai, jei partneris ar partnerė jums suteikia malonumą, o jūs tuo metu ne. Atsilyginti galima ir po to, kad malonumas būtų didesnis. Svarbiausia aptarti tinkamą oralinio sekso balansą poroje.

2. Pasitelkite rankas

Švelniai burna ir liežuviu glamonėdama varpą, nepamirškite rankomis paliesti ir kitas vyro kūno dalis, pavyzdžiui, spenelius, pilvą, šlaunis, suimkite už sėdmenų ir pan. Galite burna ir viena ranka glamonėti varpą, o kita švelniai liesti jo sėklides ar tarpvietę. Kad stimuliacija būtų maksimaliai intensyvi ir maloni, nepamirškite naudoti ir masažo aliejų ar lubrikantą – šios priemonės suteiks reikiamą slidumą ir drėgmę, padės sumažinti trintį ir sustiprins pojūčius.

3. Malonumas abiem – įmanomas

Oralinės glamonės partneriui, malonumą gali teikti ir jums, jei į žaidimą įtrauksite vibratorių.

Labiausiai tam tinkami vibruojantys masažuokliai, tokie kaip „magic wand“. Dažniausiai jie turi ilgas, ergonomiškas rankenas, už kurios patogu jį laikyti tiek pačiai, tiek partneriui, ir plačią, lanksčią galvutę, kuri stimuliuoja pakankamai didelį plotą, todėl nebereikia baimintis, kad sekso žaislas nuslys nuo erogeninės zonos ir nebesuteiks malonumo.

Dėvimi ar poroms skirti vibratoriai puikūs tuo, kad jų nereikia papildomai prilaikyti, tad visą dėmesį galėsite sukoncentruoti į savo antrąją pusę ir kulminaciją pasiekti kartu.

4. Ką galite padaryti, jei jis nori įsiskverbti giliai

Jei jūsų partnerio svajonė yra gilus įsiskverbimas į burną, o jūs esate pasirengusi išpildyti šią svajonę, tuomet jums gali tekti pasiruošti. Galite to mokytis savo rankų ir pirštų pagalba arba naudodama dildo ar falo imitatorių. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad dauguma dildo yra pagaminti iš TPR gumos, todėl turi gumai būdingą skonį ir kvapą. Jei treniruotėms naudosite tokį sekso žaislą, tuomet nepamirškite pasirūpinti prezervatyvais. Alternatyva guminiams dildo yra silikoniniai, jie dažniausiai yra beveik bekvapiai ir beskoniai.

Giliam įsiskverbimui į burną palengvinti, kelios minutės prieš oralinį seksą, naudokite tam skirtą intymią kosmetiką. Jos sudėtyje esantys anestetikai turi nujautrinantį poveikį, padedantį įsiskverbimų metu atpalaiduoti gerklės raumenis ir išvengti natūralaus pykinimo reflekso.

5. Ką galite padaryti, jei jis nori ejakuliuoti jūsų burnoje

Spermos skonis vienoms moterims gali patikti, kitoms ne. Jūs neturėtumėte jaustis blogai, jei jums nemaloni net mintis, kad vyras galėtų ejakuliuoti jūsų burnoje, tad prieš priimdama sprendimą, ar ketinate išpildyti šią savo partnerio svajonę, pirmiausiai turite būti atvira pati sau. Jei baiminatės nemalonaus spermos skonio, viena veiksmingiausių priemonių – oraliniam seksui skirti lubrikantai su skoniais.

6. Įneškite įvairumo

Viena ir ta pati poza, tas pats kambarys ar lova – ilgainiui gali įnešti rutiną ir nuobodulį. Tad nepabijokite įsileisti įvairovės. Išbandykite įvairias oralinio sekso pozas – tai leis patirti vis kitokius pojūčius, stimuliuoti vis kitu kampu įvairias penio vietas. Oralinį galite atlikti ne tik klūpėdama priešais savo išrinktąjį, bet ir lovoje patogiai įsitaisyti ant pilvo tarp jo kojų. Viena iš maloniausių pozų vyrams, kai jo mylimoji guli ant nugaros padėjusi galvą ant lovos krašto, o jis atsistojęs įsiskverbia jai į burną. Tokiu būdu vyras gali kontroliuoti įsiskverbimo kampą, gylį ir dažnumą.

7. Akių kontaktas – dar vienas mitas

Akių kontaktas oralinio sekso metu labiau efektyvus poros draugystės pradžioje, kai juos vis dar jaudina kiekvienas prisilietimas, žodis ar žvilgsnis. Mitas, kad oralinio sekso metu akių kontaktas padidina intymumą ir patiriamą malonumą, greičiausiai atėjo iš filmų, skirtų suaugusiems. Tačiau iš tiesų oralinio sekso esmė – patiriamas intymumas ir malonumas, kuomet stimuliacija suteikiama burna, o malonumo metu tiek vyrai, tiek moterys dažniausiai užsimerkia ir visiškai atsipalaiduoja.

Atliekant feliaciją, svarbiausia atsipalaiduoti, per daug negalvoti ir pačiai mėgautis šiuo procesu. Dažnai moterys mano, kad ne itin gražiai atrodo oralinio sekso metu, bet patikėkite, vyrai tuo metu mažai mąsto apie jūsų išvaizdą – juos labiau jaudina juntamas malonumas ir jūsų prisilietimai. Būkite drąsi, eksperimentuokite ir atraskite, kas jus abu labiausiai kaitina ir „užveda“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.