Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Problemos dėl G taško: seksologas atsakė, kokios pozos padės

„Turiu gana mažą libido, be to, nejaučiu jokio malonumo sueities metu. Papildomai stimuliuojant varputę, orgazmą pasiekti užtrunka, bet pasiekiu. O sueities metu nepavyksta niekada.

 Klasikinė misionieriaus pozicija, tikėtina, neturėtų veikti G taško. <br> 123rf nuotr.
 Klasikinė misionieriaus pozicija, tikėtina, neturėtų veikti G taško. <br> 123rf nuotr.
 Klasikinė misionieriaus pozicija, tikėtina, neturėtų veikti G taško. <br> 123rf nuotr.
 Klasikinė misionieriaus pozicija, tikėtina, neturėtų veikti G taško. <br> 123rf nuotr.
Seksologas Viktoras Šapurovas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Seksologas Viktoras Šapurovas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Toma Aleksėjūnaitė

Dec 12, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:20 PM

Patarimai spaudoje stimuliuoti G tašką ar naudoti pozas tam nė kiek nepadeda. Tiesą sakant, supratau, kad man nepatinka g taško simuliacija.

Kai jis stimuliuojamas, jaučiu diskomfortą, ir labai noriu šlapintis. Šie nemalonūs pojūčiai sustiprėja dar labiau, jei įsiskverbimas vyksta po pasiekto varputės orgazmo.

Gal galite kažką patarti? Ar tai panašu į kažkokią patologiją? Jaučiu, kad tai nedžiugina mano partnerio, kelia jam nepasitikėjimą savimi“, – lrytas.lt rubrikoje „Klausk seksologo“, kurią remia internetinė intymių prekių parduotuvė Romantika.lt, savo problemą išdėstė skaitytoja Karina.

Nedaryti, kas nepatinka

Žinomas seksologas Viktoras Šapurovas, knygos „Pokalbiai apie seksą“ autorius pabrėžė – meilės akto metu nevalia daryti nieko, kas kelia diskomfortą.

Ir dėl to, kad moteris nepatiria orgazmo pačios sueities metu, jaudintis nereikėtų – dauguma moterų, apie 60 proc., patiria orgazmą stimuliuojant išorinius lyties organus, klitorį, o nuo judesių makštyje ar G taško stimuliacijos patiriančių orgazmą moterų yra daug mažiau.

„Tai nėra jokia patologija, o anatomijos variantas. Reikia turėti omenyje, kad moters šlapimkanalis yra labai arti priekinės makšties sienelės. Gali būti vos ne liestis. Kai kurioms moterims yra šioks toks atstumas – joms tai ne tiek svarbu.

Šiai skaitytojai, akivaizdu, G taško stimuliavimas nenaudingas, dirgina šlapimkanalį ir skatina šlapimo pasirodymą, o tai tikrai poroms nepatinka. Šlapimas – tikrai ne tas skystis, kuris reikalingas tuo metu.

Šiai skaitytojai G taško stimuliavimas sukelia diskomfortą. Atsakymas vienas – kas sukelia diskomfortą, neturi būti daroma. Jai G taškas niekada nebus svarbus“, – sakė seksologas.

Parinkti tinkamas pozas

V.Šapurovas šiai porai pataria daugiau eksperimentuoti su lytinio akto pozomis, atrandant tokias, kurios kuo mažiau spaustų priekinę makšties sienelę ir G tašką.

„Yra daugiau kaip 600 vaginalinio akto pozicijų. Yra pozicijos, kuomet varpa labiau spaudžia priekinę makšties sienelę. Šiai moteriai tai tikrai nebus naudinga. Galimas dalykas, kad jai tiks pozicijos, kuomet varpa nespaudžia priekinės sienelės.

Tarkim, jeigu vyras yra apačioje, o moteris – jojikės pozicijoje. Jeigu ji atsiguls ant jo, tai nespaus G taško. Jeigu atsisės – varpa judesių metu labiau lies būtent priekinę sienelę.

Šuniuko poza tokiai porai gali tikti, priklausomai nuo to, kokį kampą žmonės pasirinks. Jeigu moteris jaučia, kad varpa labiau spaudžia G tašką ir priekinę makšties sienelę, ji gali šioje pozicijoje nuleisti galvą, padėti ant pagalvės. Tuomet varpa daugiau kontaktuos su užpakaline makšties sienele.

Tokiu atveju netinka pozicija, kai pusiau sėdom abu partneriai vienas į kitą atsisukę atlieka lytinius judesius, pasirėmę rankomis. Tuomet susidaro toks kampas, kad varpa gali daugiau leisti priekinę sienelę ir G tašką, ir tai gali būti nenaudinga.

Klasikinė misionieriaus pozicija, tikėtina, neturėtų veikti G taško. Pora eksperimentuodama gali išbandyti įvairias pozicijas“, – dėstė seksologas.

Jeigu pozos nepadeda

Moteris teigė, kad nemalonūs pojūčiai lytinio akto metu sustiprėja, jeigu ji prieš tai būna patyrusi varputės orgazmą. Jeigu porai niekaip nepavyksta atrasti sueities pozos, kurios metu nebūtų dirginamas G taškas, seksologas turi kitą patarimą.

„Jeigu eksperimentuojant nepavyks rasti tokios pozicijos, kad neveiktų G taško, galimas variantas – pakeisti meilės akto eigą, kad pirma vyras pasiektų savo orgazmą vaginalinio akto metu, o tuomet jau būtų sukeliama klitorinis orgazmas moteriai.

Tik yra problema, kad vyras, pasiekęs savo ejakuliaciją, gali labai aptingti ir norėti miego. Jeigu taip bus, moteris turės pati sau sukelti orgazmą.

Bet iki trečdalio vyrų tai nėra problema, ir jie po to neužmiega, nepatingsta, ir toliau reiškia savo dėkingumą stengdamiesi dėl savo mylimos moters, veikdami klitorinę zoną ir suteikdami jai orgazmą.

Teko matyti poras, kurioms variantas, kad vyras pirmas pasiektų orgazmą, buvo geriausias“, – sakė V.Šapurovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.