Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moterų ejakuliacija: dangiškas malonumas porai kartais sukelia nesusipratimų

Ejakuliaciją gali patirti ne tik vyrai, bet ir moterys. Daugelis puse ausies yra girdėję apie patį stipriausią moters patiriamą orgazmą, kurio metu moteriai išsiskiria skystis, kažkuo primenantis vyro sėklą. Tačiau pasiekti šį dievišką malonumą sugeba anaiptol ne kiekviena pora.

 Moterų ejakuliacijos metu išsiskiria skystis, kuris pagal savo sudėtį artimas vyrų priešinės liaukos (prostatos) skysčiui. <br> 123rf nuotr.
 Moterų ejakuliacijos metu išsiskiria skystis, kuris pagal savo sudėtį artimas vyrų priešinės liaukos (prostatos) skysčiui. <br> 123rf nuotr.
 Moterų ejakuliacijos metu išsiskiria skystis, kuris pagal savo sudėtį artimas vyrų priešinės liaukos (prostatos) skysčiui. <br> 123rf nuotr.
 Moterų ejakuliacijos metu išsiskiria skystis, kuris pagal savo sudėtį artimas vyrų priešinės liaukos (prostatos) skysčiui. <br> 123rf nuotr.
Seksologas Viktoras Šapurovas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Seksologas Viktoras Šapurovas<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Toma Aleksėjūnaitė

Dec 14, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:20 PM

Kita vertus, dėl žinių stokos dalis porų moterišką ejakuliaciją netgi laiko problema, mat jos metu ištryškusį skystį supainioja su šlapimu.

Seksologas Viktoras Šapurovas, savo knygoje „Pokalbiai apie seksą“ nagrinėjantis įvairias lytinio gyvenimo subtilybes, paaiškino, kas apskritai yra moteriška ejakuliacija, kam ji reikalinga fiziologiniu požiūriu ir kaip gali būti pasiekiama.

Pasak jo, moteriška ejakuliacija nėra naujas dalykas – tik buvo gerokai primirštas, o pastarieji dešimtmečiai mums suteikė anatominių ir fiziologinių žinių apie tai. Visgi šį reiškinį pažįsta tik labai nedaugelis moterų, nes jis – gana retas arba, jei ir įvyksta, neretai būna beveik nepastebimas.

Atsakingos Skeno liaukos

Pasak V.Šapurovo, moters organizme yra vadinamosios Skeno liaukos – gana smulkios liaukutės, išsidėsčiusios arti G taško, o pastarasis yra keli centimetrai nuo įėjimo į makštį priekiniame jos paviršiuje.

„Iš esmės tai yra zona, artima šlapimo pūslei. Tai įneša dar didesnę painiavą, kadangi kai kurioms moterims orgazmo metu įvyksta šlapimo išsiskyrimas.

Ir tai susiję ne tik su šlapimo nelaikymu, kuris pasitaiko nemažai daliai moterų po natūralaus gimdymo dėl anatominių sutrikimų – tarpvietės plyšimo ar kirpimo. Tai gali pasitaikyti ir moterims, kurios ypatingai stipriai atsipalaiduoja – tada gali ir šlapimas išsiskirti.

Bet Skeno liaukų gaminamas skystis yra kitoks. Kai kurioms moterims išsiskiria visiškai nepastebimas kiekis, o kitoms gali būti ir 10 ml, ir daugiau.

Viena pacientė pasakojo, kad susijaudinus, o dar labiau – orgazmo metu (o moteriška ejakuliacija įvyksta orgazmo metu) skystis net per kelius bėga.

Tai moteriai buvo būdingas ir didelis susijaudinimo skysčio, kuris nėra susijęs su ejakuliacija, kiekis, ir taip pat Skeno liaukos labiau išreikštos, todėl orgazmo metu pasirodydavo nemažas to skysčio kiekis“, – pasakojo seksologas.

Intymiomis prekėmis prekiaujančios internetinės parduotuvės Romantika.lt ekspertai atkreipė dėmesį į neseniai atliktą moterų tyrimą.

„2013 metais buvo tirtos 320 moterų ir pastebėta, jog ejakuliato moterys gali išskirti nuo 0,3 ml iki pusės stiklinės. Šio skysčio analizė parodė, kad jo sudėtyje yra specifinis antigenas, kuris gaminamas ir vyrų prostatoje, taip pat fruktozės ir tik nedidelė dalis šlapimo. Tai bekvapis, skaidrus arba balkšvas, šiek tieks saldus skystis, kuris tikrai nėra šlapimas.

Beveik visos moterys, kurios nors kartą yra buvo patyrusios ejakuliaciją, tvirtina, kad malonesnio orgazmo nėra buvę“, – aiškino Romantika.lt specialistai.

Apsaugo spermatozoidus

Kodėl gamtoje apskritai egzistuoja toks reiškinys, kaip moterų ejakuliacija, kokia jos paskirtis?

Moterų ejakuliacijos metu išsiskiria skystis, kuris pagal savo sudėtį artimas vyrų priešinės liaukos (prostatos) skysčiui. Pasak seksologo, šiuose abiejuose skysčiuose yra panašių medžiagų, kurios padeda spermatozoidams išlikti gyviems makštyje po vyro ejakuliacijos.

„Tai naudinga vaisingumui. Problema ta, kad natūraliai makšties pH yra lengvai rūgščios terpės. Taip sutvarkyta gamtos – yra specialus mikrobas, kuris gamina pieno rūgštį, ir tai padeda makščiai apsivalyti ir apsiginti nuo blogų mikrobų, ir tai yra lengvai rūgšti reakcija.

O spermatozoidams, kad jie ilgiau būtų gyvybingi, reikia lengvai šarminės reakcijos. Vyro ejakuliatas susideda iš spermatozoidų ir prostatos skysčio (sekreto).

Į makštį pakliūva toks „debesėlis“, ir to „debesėlio“ viduje spermatozoidai išlieka gyvybingi, nes rūgščios reakcijos sąlygomis jie greit žūsta.

Moteriška ejakuliacija papildo tą „debesėlį“ ir taip suteikia spermatozoidams ilgesnį gyvavimo laiką, kol jie pakliūva per gimdos kaklelį į gimdą ir kiaušintakius, kur gali apvaisinti kiaušialąstę“, – vaizdžiai pasakojo seksologas.

Pasak V.Šapurovo, sunku pasakyti, kodėl tik labai nedidelis skaičius moterų turi išreikštas skeno liaukutes. Manoma, kad ejakuliaciją sugeba patirti tik iki 10 proc. moterų.

Gėda ir pasimetimas

Daugiau žinių apie intymų gyvenimą turinčios moterys gebėjimą patirti ejakuliaciją laiko dovana, o vyrai, kurių partnerės pasiekia orgazmą su ejakuliacija, jaučiasi ypatingi.

Tačiau kai kurioms, mažiau apsišvietusioms poroms tai tampa problema – tiek vyrai, tiek pačios moterys galvoja, kad jos apsišlapino, ir jaučia gėdą bei pasimetimą.

„To reikia nebijoti. Moterims labai svarbu priimti savo kūną tokį, koks jis yra. Lig šiol galioja seksistinis požiūris, kad moters grožis yra svarbesnis negu vyro, todėl yra nemažai moterų, kurios išgyvena dėl savo kūno, taip pat ir dėl kūno reakcijų mylėjimosi metu.

Kai kurios moterys, mažiau priimančios savo kūną, gali laikyti, kad tai yra šlapimas, kad dėl to bus blogai, partneris bus nepatenkintas.

Kita vertus, yra ir tokių vyrų, kurie gali būti tuo nepatenkinti, uždavinėja nemalonius klausimus – kas čia vyksta, kas su tavim yra blogai? Tai išprusimo stoka, tokia informacija galėtų būti pateikta lytinio švietimo pamokose“, – sakė V.Šapurovas.

Jeigu moteris patiria ejakuliaciją orgazmo metu, tai reiškia, kad kitaip nebus – tai yra organizmo ypatybė, dar daugiau – gamtos dovana, leidžianti moteriai patirti ryškesnius įspūdžius, išgyventi stipresnį orgazmą.

G taško stimuliacija nebūtina

Vyrauja įsitikinimas, kad norint pasiekti moterišką ejakuliaciją būtina stimuliuoti G tašką. V.Šapurovas paneigė ši mitą.

„Moteriška ejakuliacija pasiekiama nebūtinai stimuliuojant G tašką. G taškas kaip orgazmo centras funkcionuoja daugiausiai iki 20 proc. moterų. Kitoms moterims ta vieta gali būti neteikianti malonumo ar netgi erzinanti zona.

Moteriška ejakuliacija nepriklauso nuo to, ar būtent G taškas yra stimuliuojamas – svarbu, kad būtų tinkamai stimuliuojama ta moters kūno zona, kuri sukelia didžiausią orgazmą.

Maždaug 60 proc. moterų patiria orgazmą stimuliuojant išorines intymias zonas, visų pirma klitorį ir aplink esančias jautrias vietas.

Nedidelei daliai moterų orgazmui atsirasti svarbus poveikis frikcijų, t. y. lytinių judesių, metu, kai varpa arba pirštai (vyro ar savi) yra makštyje.

Ir nedidelei daliai tai gali būti susiję su poveikiu G taškui“, – aiškino seksologas.

Atskirti moterišką ejakuliaciją nuo ypač stipraus sudrėkimo pačiai moteriai ar porai gali būti sudėtinga. „Nėra taip lengva. Moterims, kurioms intensyviau pasireiškia ejakuliacija, pasireiškia skvirtingas (angl. squirt – čiurkšlė). Tos moterys ir jų partneriai gali pajusti tą čiurkšlę. Jeigu nedaug išsiskiria skysčio, pastebėti bus neįmanoma“, – sakė V.Šapurovas.

Būdai pasiekti moterišką ejakuliaciją

Jeigu moteris nėra patyrusi orgazmo su ejakuliacija, bet norėtų tai patirti, sekso prekių internetinės parduotuvės Romantika.lt ekspertai pateikia poroms keletą patarimų, kaip pasiekti norimą tikslą.

1. Vienas svarbiausių ingredientų – susijaudinimas

Dažnai moterys gali patirti ejakuliaciją, tereikia žinių ir tam tikrų technikų išmanymo. Labai didelį vaidmenį šiame procese vaidina moters susijaudinimas – kuo moteris yra labiau susijaudinusi, tuo didesnė tikimybė patirti ejakuliaciją.

Toks stiprus susijaudinimas, priverčiantis moterį ejakuliuoti, neįmanomas be tam tikros zonos stimuliavimo. Ir nors mokslininkai vis dar neturi vieningo sutarimo dėl G taško egzistavimo, tačiau dar 1950 metais vokiečių ginekologas Ernstas Gräfenbergas, kurio garbei buvo pavadintas šis taškas, atrado, kad stimuliuojant sritį esančią priekinėje vaginos sienelėje, maždaug 2-4 cm atstumu nuo įėjimo į makštį galima pasiekti itin didelį susijaudinimą vedantį prie ejakuliacijos. Šis plotas yra labiau gruoblėtas, nelygaus paviršiaus, o susijaudinimo metu gali padidėti iki graikinio riešuto dydžio.

„Visi intymūs žaidimai, kurie įkaitina jūsų partnerę, yra tinkami preliudijai į ejakuliaciją. Galite pradėti nuo glamonių, oralinio sekso, jaudinti jos klitorį tiek liežuviu, tiek sekso žaislais, tokiais kaip „magic wand“, vibruojanti kulka, klitorinis stimuliatorius ir kt. – svarbiausia tikslas, kad moteris kuo labiau atsipalaiduotų ir susijaudintų seksualiai.

Tuomet galite pereiti prie pozų, kurios įsiskverbimo metu labiausiai stimuliuoja G tašką, pavyzdžiui, misionieriaus poza, kai moteris guli ant nugaros, po dubeniu pakišusi pagalvėlę, arba užkėlusi kojas partneriui ant pečių, jojikės, šuniuko ir kt. pozos.

Nepamirškite skverbtis ne tik pirmyn atgal, bet ir naudoti sukamuosius dubens judesius – tai bus puiki pradžia norint sujaudinti moterį taip, kad jos G taškas padidėtų“, – patarė ekspertai.

2. Populiarios technikos

Nors moterų ejakuliacija yra įmanoma ir partneriui įsiskverbiant, ir žaidžiant su sekso žaislais, pavyzdžiui, G taško vibratoriumi, tačiau efektyviausiai tai galima pasiekti pirštų pagalba.

Yra kelios populiarios ir itin veiksmingos technikos:

G taško stimuliavimas didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Labai svarbu, jog pirštus į makštį įvestumėte delnu į viršų ir minkštomis pirštų pagalvėlėmis užčiuoptumėte moters G tašką. Pradėti reikėtų lėtais, švelniais, tačiau tvirtais judesiais pirmyn ir atgal vis didinant spaudimą ir tempą. Intensyvumas ir tinkamas spaudimas yra itin svarbūs, turėtumėte jausti savo partnerę ir prisiderinti prie jos kūno ritmo. Išgirdus garsą, panašų į teškėjimą, nesustokite, tęskite didindami tempą – taip lauktoji ejakuliacija jau čia pat.

G taško stimuliavimas rodomuoju ir didžiuoju pirštais. Kaip ir pirmuoju atveju, pirštai turėtų būti įvedami delnu į viršų, aukštyn nukreipiami rodomasis ir didysis pirštai. Pagalvėlėmis pradėkite spausti G tašką, judesiu iš apačios į viršų. Šį judesį galite kaitalioti su pirštų bangavimu, ar judesiu, kuris naudojamas kviečiant prieiti arčiau. Ir vėlgi – stebėkite partnerės reakciją, klausykite jos kūno, o kuomet išgirsite teškėjimą, jau žinosite, kad šlapias orgazmas visai čia pat.

„Nuostabiausia tai, kad po tokio orgazmo, skirtingai nei po klitorinio, moteris vos po kelių akimirkų stimuliuojama toliau gali patirti vis daugiau orgazmo bangų. Kiekvienas kitas orgazmas bus vis arčiau ir lengviau pasiekiamas nei pats pirmasis!“ – pabrėžė Romantika.lt atstovai.

3. Nepamirškite pasiruošimo

Žinoma, norint mėgautis moteriška ejakuliacija, pirmiausia reikėtų pagalvoti apie pasiruošimą. Naudokite savo mėgstamą lubrikantą, jis leis tiek pirštams, tiek varpai ar sekso žaislui maloniai slysti jūsų G tašku ir didins malonumo intensyvumą.

Jei ketinama ejakuliaciją pasiekti pirštų pagalba, pasirūpinkite higiena – rankos ir panagės turi būti švarios, nagai tvarkingai nukirpti, kad nepažeistų jautrių audinių makšties viduje.

Taip pat po savimi pasitieskite rankšluostį ar neperšlampamą paklodę, juk nežinote, kiek ejakuliato jūsų organizmas išskirs. Žinoma, net jei ir ejakuliacija įvyktų netikėtai, jūsų neturėtų jaudinti dėmių klausimas, nes šis skystis yra natūralus, bespalvis ir bekvapis, tad ir išskalbiamas itin paprastai.

4. Atsipalaidavimas

Moteriškai ejakuliacijai lemiamą reikšmę turi ir jos santykis su savo kūnu. Kaip ir bet koks malonumas, taip ir šis, pirmiausiai gimsta galvoje, tad jeigu moteris linkusi save suvaržyti, sulaikyti, gėdijasi savo kūno ir procesų vykstančių jos viduje, tai tikėtina, kad ir ejakuliaciją jai patirti bus kur kas sunkiau. Tai tiek pat psichologinis, kiek ir fiziologinis procesas. Tad pirmiausia turite mokėti atsipalaiduoti, priimti save ir savo kūną tokį, koks jis yra. Dauguma moterų tvirtina, kad ejakuliaciją daug lengviau patiria, kai visiškai pasitiki savo partneriu ir jaučia jam romantiškus jausmus.

„Net jei pirmojo, antrojo ar n-tojo karto metu nepavyko patirti ejakuliacijos, nenusiminkite. Juk intymūs žaidimai greičiausiai vis tiek buvo labai malonūs, o intensyvus G taško stimuliavimas galbūt net atnešė orgazmą, tad pasidžiaukite šiomis patirtimis.

Svarbiausia, jei trokštate mėgautis ejakuliacija, nesustokite bandyti ir eksperimentuoti, tik nepaverskite tuo žūtbūtiniu tikslu, nes taip gali dingti ir susijaudinimas, ir visas intymumo linksmumas“, – patarė internetinės parduotuvės Romantika.lt ekspertai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.