Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Būdas pakelti moters libido: ką daryti, jei ji nenori dažnai mylėtis Patarimai poroms

Žmona nenori mylėtis taip dažnai, kaip norisi vyrui. Lovoje nedemonstruoja sekso viražų, „guli kaip lenta“. Tokie pasiteisinimai dažnai nuskamba iš vyrų lūpų, kurie už savo „nuklydimus“ į kairę bando versti kaltę sutuoktinei.

 Seksualinį libido veikia daug veiksnių, vienas iš jų – amžius.<br> 123rf nuotr.
 Seksualinį libido veikia daug veiksnių, vienas iš jų – amžius.<br> 123rf nuotr.
Mykolas Truncė.<br>A. Broko nuotr.
Mykolas Truncė.<br>A. Broko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Toma Aleksėjūnaitė

Dec 21, 2020, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 5:15 PM

Porų psichologas Mykolas Truncė vyrus, kurie linkę kaltinti moteris už tai, kad jos nepatenkina jų seksualinių poreikių, ragina pirmiausia atsigręžti į save.

„Jis turi padaryti žmoną laimingą lovoje, o ne laukti, kada ji pati pasidarys laiminga ir dar jį padarys laimingą“, – įsitikinęs psichologas.

Skirtingi poreikiai

Kuo paprastai vyrai būna nepatenkinti miegamajame? Jiems trūksta sekso dažnumo. Pasak M.Truncės, tą lemia fiziologija: vyrų sperma nuolat gaminasi, ir jeigu laikas nuo laiko jie jos „neišpila“, ji „užpila smegenis“, ir vyrai ima sukti į kairę.

„Vyras nori, kad žmona galėtų mylėtis su juo tiek, kiek jis nori. Bet problema ta, kad 80-90 proc. vyrų nežino, ką reikia daryti su moterimi lovoje, ir tada visą atsakomybę už intymų ryšį perkelia žmonai. Sako, kad žmona tik guli ir nieko nedaro. O jis norėtų, kad ji būtų aktyvesnė, prisižiūrėjęs filmukų suaugusiems.

Reikalus miegamajame palyginčiau su griežimu smuiku. Moteris – smuikas, o smuikininkas – vyras. Jeigu smuikininkas nemoka pravirkdyti smuiko, kaltas ne smuikas. Yra vyrų, kurie, 16 metų pragyvenę su žmona, sužino, kad moterys irgi patiria orgazmą.

Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu“, – sakė M.Truncė ir prisiminė vieną klientę, kuri per septynerius metus su vyru patyrė orgazmą tik du kartus, bet pagimdė tris vaikus.

Tuo tarpu moterys savo vyrais būna nepatenkintos ne dėl sekso dažnumo, o dėl jo kokybės bei trukmės. Čia ir vėl priežasčių reikia ieškoti fiziologijoje.

„75 proc. vyrų ejakuliuoja per 2-3 minutes nuo frikcijų pradžios, o kad moteris patirtų orgazmą, jai reikia 10-15 minučių.

Turiu tokį palyginimą: vyras yra dujinė plytelė, uždegei – ir dega mėlyna ugnim, dėk katilą, ir tuoj užvirs. Moteris – elektrinė plytelė, įjungei, ir gali eiti parūkyti, kol ji įkais“, – kalbėjo psichologas.

Jeigu pora nesugeba suderinti savo seksualinių poreikių taip, kad abiem pusėms būtų malonu, tada atsiranda seksualinis nepasitenkinimas ir įtampa poroje.

Dėl to svarbu, kad tiek vyrai, tiek moterys šviestųsi seksualinėmis temomis, išmanytų esminius vyrų ir moterų fiziologijos skirtumus. Jeigu pora tokių dalykų neišmano, pasak psichologo, negalima tikėtis abipusio seksualinio pasitenkinimo.

Žemas libido? Reikia šokti!

Seksualinį libido veikia daug veiksnių, vienas iš jų – amžius.

„Vyrai pasiekia savo didžiausią testosterono koncentraciją kraujyje maždaug 22 gyvenimo metais, o moterys savo aukščiausią libido dės estrogeno koncentracijos kraujyje pasiekia 32-34 metais.

Iki to laiko moteris būna pumpurėlis, ir tik tada atsiskleidžia pilnu savo žiedu. Tai – tikroji moteris, kuri ir nori mylėtis, ir gali mylėtis“, – sakė M.Truncė.

Visgi moterų libido nevienodas: kai kurios pačios savaime yra labai seksualiai aktyvios, energingos. Kartais padidintas libido ateina iš genų, bet jis gali būti ir paskatinamas. Tai koreguojama porų terapijoje, ieškant abipusio seksualinio suderinamumo.

„Jeigu žmona aktyvi, sportuojanti, lanko Lotynų Amerikos šokius (sambą, čia-čia-čia, tango), per tuos užsiėmimus ji judina klubus, tada aktyvuojamos kiaušidės.

Tada jos gamina daugiau moteriško hormono estrogeno, ir moters seksualinis libido pakyla. Tad, jeigu moters libido per mažas, reikėtų šokti“, – patarė M.Truncė.

Tas pats galioja ir vyrams. „Jeigu vyras eina į sporto klubą, „kačialinasi“, o jei dar naudoja kokių nors raumenis auginančių priedų, tai jis nori mylėtis aštuonis kartus per dieną.

Vienas vyras man sakė: „Aš neišlipčiau iš lovos“. Tai – kraštutinumai, tada reikia galvoti, kaip tą libido mažinti.

Poroje turi būti pusiausvyra. Jeigu vyras bus nepatenkintas – jis dairysis į kairę, kils pavojus šeimai. Jeigu žmona bus nepatenkinta – ji dairysis į kairę, vėlgi kils pavojus šeimai, vaikams, sukauptam turtui, tikslams“, – pabrėžė psichologas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.