Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Meilės žaidimai lieknėjimui: kiek kalorijų sudegina įvairios sekso rūšys

Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys. Savo partnerius energijos praradimo lenktynėse gražiosios lyties atstovės galėtų pasivyti, pavyzdžiui, lytinį aktą pavertusios intensyvia šlaunų ir sėdmenų treniruote. Ekspertai ir medikai apskaičiavo, kiek kalorijų sprogsta meilės žaidimų metu.

 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
 Vyrai sekso metu sudegina daugiau kalorijų nei moterys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 7:14 PM

Žmonės pasineria į meilės žaidimus dėl įvairiausių priežasčių: trokšdami pradėti naują gyvybę ar kurdami intymius santykius, vaikydami nuobodulį ar net norėdami sudeginti kalorijas.

Tad kiek kalorijų gali pradanginti seksas?

Priklausomai nuo to, koks judrus esate jūs ir jūsų partneris, po lytinio akto galite jaustis tokie išsekę, kaip po geros treniruotės, o ne kaip po pasivaikščiojimo greitu žingsniu ar svorių kilnojimo sesijos.

„Kiek kalorijų sudeginsite, priklauso ir nuo jūsų svorio, nuo širdies ir kraujagyslių ištvermingumo ir, aišku, nuo konkrečios veiklos, kokia užsiimate“, – paaiškino akušerė-ginekologė Tejumola Adegoke iš Bostono (JAV).

Priklauso nuo pozos, kurioje esate, nuo konkrečių jūsų ir partnerio veiksmų. Pavyzdžiui, jei esate ant viršaus, pulsas labiau pakils, nei gulint misionieriaus poza, nes pirmu atveju būtent jūs kontroliuojate pastangas ir judėjimą.

Ekspertai panagrinėjo, kiek maždaug kalorijų sekso metu sudegina konkretaus svorio – 66 kilogramus sverianti moteris užsiimdama kaskart skirtingais meilės žaidimais.

Pradžioje – bučiniai. Bučiuojantis sudeginama apie 68 kalorijas per valandą.

„Bučiniai sustiprina socialinį ryšį, o jei bučiuojantis dar naudojamos ir glamonės, per valandą galima sudeginti ir apie 90 kalorijų“, – teigė seksologė Jaiya Kinzbach iš Los Andželo.

Ji patarė, kad malonumą liečiantis lūpoms galima lengvai paversti dar aktyvesne veikla, pavyzdžiui, bučiuojantis pakilti virš gulinčio partnerio lanku ar daryti atsispaudimus, kurie per 30 minučių sudegina iki 170 kalorijų.

Glamonės, intymūs pokalbiai, vienas kito įkaitinimas prieš lytinį aktą ir pati sueitis iš viso gali sudeginti apie 230 kalorijų per pusvalandį.

Pasak psichoterapeutės ir santykių ekspertės Gildos Carle, net jaudulys prieš lytinį aktą jau sukelia gilų kvėpavimą, padidėjusį pulsą.

Žinoma, yra būdų, kaip seksą paversti rimta treniruote. Pavyzdžiui, kambarį kuo labiau prišildyti, kaip pastaruoju metu populiarėjančios kašta jogos seansuose ir stengtis kuo daugiau judėti lovoje, keisti intensyvumą, taikyti žaidimo elementus, kurie dar labiau sukels jaudulį.

Kas atsisakytų masažo? Vis dėlto kalbant apie kalorijas masažuotoju būti yra kur kas naudingiau.

Psichiatrė Carole Lieberman iš Beverli Hilso apskaičiavo, kad masažuojant kitą žmogų sudeginama apie 80 kalorijų per valandą.

O jei tai daroma stovint ir su jauduliu, partnerio masažavimas gali tapti puikia treniruote.

Žinoma, kiekvienas kartas bus kitoks, kitoks kalorijų skaičius bus sudegintas mylintis su kitu žmogumi.

Monrealio universiteto tyrėjai stebėjo 21 heteroseksualią porą, priklausiančią 18–35 metų grupei. Pora turėjo mylėtis kartą per savaitę keturias savaites iš eilės prisijungusi kalorijų deginimo skaičiuoklį.

Paaiškėjo, kad 25 minutes seksu užsiimančios moterys vidutiniškai sudegino 69 kalorijas, vyrai – maždaug 100 kalorijų.

„Tai nėra tiek jau daug, kiek mes įsivaizduojame. Tik vos vos daugiau, negu einant lėtai pasivaikščioti. Kaip ir visose aktyviose veiklose, taip ir sekso metu – kuo jis ilgesnis ir energingesnis, tuo daugiau kalorijų prarasite.

Net dūsavimai ir dejonės gali papildomi atimti 18–30 kalorijų“, – paaiškino porų konsultantė ir seksologė Isiah McKimmie.

Pavyzdžiui, mylintis poza, kai vyras guli ant nugaros, o moteris tupi jį apžergusi, dirba jos šlaunys ir sėdmenys, tad taip galima sudeginti iki 207 kalorijų per pusvalandį.

Oralinio sekso metu deginamų kalorijų greitis yra 100 per pusvalandį, o stimuliavimas pirštais – 100 kalorijų per valandą.

„Tai darant kokia nors jogos poza galima papildomai sudeginti iki 35 kalorijų“, – patarė seksologė J.Kinzbach.

230

Tiek kalorijų per pusvalandį gali sudeginti glamonės, intymūs pokalbiai, vienas kito įkaitinimas prieš lytinį aktą ir pati sueitis.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų