Aktorės Salmos Hayek krūtys auga tiesiog akyse: paaiškino, ar tai gali vykti savaime

Neseniai 55-ąjį gimtadienį atšventusi meksikiečių kilmės aktorė Salma Hayek tikina, kad jos krūtys pastaraisiais metais padidėjo net keliais dydžiais. Tačiau tai esą ne operacijų rezultatas, bet šalutinis menopauzės poveikis. Ar iš tiesų gali taip būti?

 S.Hayek.<br> 123rf nuotr.
 S.Hayek.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 6:22 PM

Pažvelgus į naujausias aktorės, prodiuserės ir režisierės S.Hayek nuotraukas žodis „menopauzė“ į galvą tikrai neateina. Beveik 19 milijonų sekėjų „Instagram“ tinkle turinti aktorė 55-ojo gimtadienio proga pasidalijo nuotrauka, kurioje ji vilki maudymosi kostiumėlį. S.Hayek išvaizdą gerbėjai tiesiog išliaupsino.

Nors aktorė tikina, jog rytą mankštos daryti neprisiverčia, atskleidė, kad palaikyti kūno stangrumą jai padeda speciali laikysena, kai kūno raumenys būna įtempti visą dieną. Net valantis dantis galima priversti dirbti tam tikrus raumenis. Tai vadinama stiprinamąja joga.

Meksikoje gimusi S.Hayek mėgsta atkreipti dėmesį išryškindama savo seksualius privalumus. Vis dėlto labiau už visas kitas kūno dalis S.Hayek pabrėžia krūtis.

Nors jos visuomet atrodė didesnės nei vidutinės, pastaruoju metu, regis, dar labiau išaugo. Pati aktorė tikina, kad tai susiję su menopauze, kurią šiuo gyvenimo etapu išgyvena. Pajutusi pirmuosius simptomus ji kreipėsi į medikus.

„Gydytojai manęs klausinėjo, ar man nepradėjo ausyse augti plaukai, ar neželia barzda ir ūsai, ar netapau dirglesnė, ar galiu apsiverkti be jokios priežasties, ar greičiau priaugu papildomo svorio ir daug lėčiau jo pavyksta atsikratyti, ar mano makštis sausėja“, – atviravo aktorė.

Tarp klausimų nebuvo nė vieno, susijusio su krūtimis, tačiau moteris pati pastebėjo, kad pastaruoju metu jos gerokai padidėjo.

„Kai kurių moterų krūtinė sumažėja. Kitų – padidėja dėl to, kad jos priauga kelis kilogramus, o kartu šiek tiek padidėja ir krūtys. Dar moterų krūtinė padidėja žindymo laikotarpiu, tačiau daliai ji ir lieka didesnė, nei buvo anksčiau.

Kai kuriais atvejais krūtys ima didėti prasidėjus menopauzei. O mano krūtis paveikė kiekvienas minėtas etapas“, – tikino S.Hayek, su vyru prancūzų milijardieriumi FranCois Henri Pinault (59 m.) auginanti paauglę dukrą Valentiną Palomą (13 m.).

Lyginant su tomis, kokios S.Hayek krūtys buvo anksčiau, dabar jos taip padidėjo, kad gerbėjai ir žurnalistai ėmė klausinėti, ar prie jų neprikišo rankų plastikos chirurgas.

„Ir aš jų nekaltinu, nes mano krūtys anksčiau iš tiesų buvo mažesnės, kaip ir visas kūnas. Tiesa, dėl krūtinės svorio kenčia mano nugara“, – pasiguodė aktorė.

Ji taip pat prisipažino patirianti nuotaikų kaitą ir karščio bangas. Tai – natūralūs fiziologiniai pokyčiai, o visa kita esą yra pačios moters galioje.

„Moteris neturi galiojimo laiko. Ji gali duoti kitiems į kaulus bet kokiame amžiuje. Gali svajoti bet kokiame amžiuje. Gali būti romantiška bet kokiame amžiuje. Mes turime teisę būti mylimos dėl to, kas esame. Mes esame ne vien tam, kad gimdytume vaikus ir prižiūrėtume vyrus“, – įkvepiamai kitas moteris drąsino S.Hayek.

Kai aktorė ėmė kalbėti apie krūtų padidėjimą dėl menopauzės, atsiliepė ir daugiau moterų, tikinančių, kad patyrė tą patį. O ką apie tai mano medikai?

Medicinos mokslų daktarė Lauren Streicher iš Čikagos (JAV), dirbanti klinikinės akušerijos ir ginekologijos srityje, patvirtino, kad krūtų padidėjimas yra viena pasekmių, kurią menopauzės metu patiria kai kurios moterys. Jai antrino ir kolegė iš Yale’io universiteto daktarė Mary Jane Minkin.

„Nors dalies moterų krūtinė paauga, fiziologiškai kūne esantis estrogenų kiekis, veikiantis tą augimą, kaip tik menopauzės metu sumažėja. Net jei tam nėra nei loginio, nei medicininio paaiškinimo, taip būna“, – skėsčiojo rankomis M.J.Minkin.

Profesorės kaip dar vieną krūtų padidėjimo priežastį mini ir viso kūno svorio padidėjimą. Hormonų svyravimai ir genetinis veiksnys tam taip pat turi įtakos.

„Hormonų kaita nėštumo metu gali lemti svorio persiskirstymą. Dėl to krūtinė gali ir padidėti. Genetinis polinkis taip pat turi reikšmės. Pavyzdžiui, jei jūsų močiutės krūtys per menopauzę labiau išsipūtė, tikėtina, kad jūsų krūtys taip pat padidės. Kai kurioms moterims krūtys paauga, kitos skundžiasi jų susitraukimu. Bet būtent menopauzė gali būti tokių pokyčių kaltininkė“, – paaiškino daktarė L.Streicher.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.