Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Prieš, per ir po analinio sekso: patarimai, kad būtų saugu ir malonu

Vieniems žodžiai „analinis seksas“ sukelia smalsumą ar jaudulį, o kitus priverčia intuityviai įtempti „žandukų“ raumenis. Nesvarbu, ar esate naujokas, norintis praplėsti intymaus gyvenimo akiratį, ar laikote save tikru ekspertu, aišku viena: jeigu norite, jog analinis seksas būtų malonus, jam būtina tinkamai pasiruošti.

Pora lovoje.<br>123rf nuotr.
Pora lovoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė 

Nov 4, 2021, 8:00 PM, atnaujinta Nov 4, 2021, 9:13 PM

Šiame straipsnyje – teorinės žinios ir praktiški patarimai, kurie leis analiniu seksu užsiimti saugiai, o patirtas malonumas bus vertas šių pastangų.

Prieš analinį seksą

Nuspręsti užsiimti analiniu seksu neužtenka, tam reikia tinkamai pasiruošti. Tai dalykai, kuriuos reikia apgalvoti dar prieš prasidedant veiksmui miegamajame.

1. Kokie analiniai žaidimai jus domina?

Nors analinis seksas reiškia įsiskverbimą į išangę, egzistuoja net keletas jo rūšių. Analinio sekso tipai, kuriuos turėtumėte žinoti:

Varpa išangėje: ši analinio sekso rūšis – savaime suprantama. Būtent apie tai dauguma žmonių pagalvoja, išgirdę terminą „analinis seksas“.

Žaisliukas išangėje: egzistuoja didelė analiniam seksui skirtų žaislų įvairovėanaliniai dildo naudojami įsiskverbimui, įvairių dydžių ir formų analiniai kaiščiai, analiniai karoliukai, vibruojantys žaislai skirti analiniam seksui, specialios formos masažuokliai, skirti prostatos stimuliacijai vyrams.

Įsiskverbimas pirštais: tai puikus analinio žaidimo būdas, ypač tinkantis pradedantiesiems. Taip pat pirštai gali būti pasitelkiami ir prieš įsiskverbimą varpa ar sekso žaislu, kaip „apšilimas“. Čia labai svarbi higiena – rankos turi būti švarios, nagai be aštrių kampų, gana trumpi (vien atsargiai elgtis šiuo atveju nepakanka). Tačiau verta paminėti, kad žmogaus pirštų paviršius nėra lygus ir nors mums jis paprastai atrodo švelnus, gali greitai nuvarginti jautrią išangės odą, todėl čia persistengti nereikėtų, tam galite naudoti ir vienkartines pirštines.

Oralinis: tai dar vadinama anilingu. Žmonėms, kurie nėra šios sekso rūšies gerbėjai, gali atrodyti nejauku liežuviu ar burna liestis prie tos vietos, tačiau jeigu partneris neturi šios srities sveikatos problemų bei prieš veiksmą pasirūpina higiena, baimintis nėra dėl ko.

2. Pasirūpinkite lubrikantu

Jei užsiimant dauguma sekso žaidimų lubrikantas tik rekomenduojamas, analinio sekso metu jis yra privalomas, pabrėžia seksologai. Taip yra todėl, kad makštis sudrėksta natūraliai, o išangė – ne. Analinis seksas be lubrikanto gali būti ne tik nemalonus ar net skausmingas, bet ir žalingas sveikatai.

Kalbant apie lubrikantus, čia pasirinkimas taip pat labai platus. Galima rinktis specialiai analiniam seksui skirtus lubrikantus, kurie dažnai yra tirštesni, arba bet kurį vandens ar silikono pagrindo lubrikantą, bet juos būtinai naudokite ir gausiai!

3. Įsitikinkite, kad jūsų sekso žaislai tinkami naudoti analiniam seksui

Ne visi sekso žaislai yra saugūs ir tinkami analiniam seksui. Svarbiausia taisyklė, jei ketinate žaisti analinius žaidimus – žaislas turi turėti platesnį pagrindą, neleidžiantį jam įslysti per giliai.

Taip pat rekomenduojama naudoti sekso žaislus pagamintus iš lengvai valomų medžiagų, tokių kaip silikonas, stiklas ar metalas, nes šios medžiagos yra higieniškesnės ir nesukelia alergijos. Pradedantiesiems patartina pradėti nuo mažų, o tada, jei norisi, pereiti prie didesnių sekso žaislų. Jeigu esate pradedantieji ir norėtumėte įsigyti stiklinį ar metalinį žaislą, taip pat verčiau rinkitės mažesnio dydžio – šios medžiagos yra sunkesnės, tad pojūtis bus stipresnis.

4. Turėkite prezervatyvų

Visų pirma, prezervatyvus patartina naudoti, kad apsisaugotumėte nuo lytiškai plintančių ligų, kurios perduodamos ir analiniu būdu. Net jei Jūsų santykiai yra monogamiški, prezervatyvai leidžia analinio sekso metu jaustis komfortiškiau ir higieniškiau.

Dar viena labai svarbi analinio sekso taisyklė – negalima pereiti iš analinio sekso į vaginalinį. Išangėje yra tokių bakterijų, kurios jokiu būdu neturėtų atsidurti makštyje. Tad jeigu kas nors (varpa ar sekso žaislas) buvo išangėje, prieš įskverbiant į makštį, privalo būti kruopščiai nuvalyta arba užmautas naujas prezervatyvas.

5. Būkite pasirengę, kad analinis seksas ne kiekvieną kartą bus visiškai švarus

Daugiausiai klausimų ir abejonių kyla, kuomet pagalvojame apie švarą analinio sekso metu, tad naudinga žinoti, ko galima tikėtis. Nors didžiąją laiko dalį sveiko žmogaus tiesioji žarna yra tuščia, tačiau reikia suprasti kokią funkciją ji atlieka kasdien. Tikimybė susidurti su tiesiosios žarnos „turiniu“ visada išlieka, tačiau taip atsitikus nereikia panikuoti. Tiesiog nusiplaukite išteptas vietas muilu ir vandeniu (ar pakeiskite prezervatyvą) ir mėgaukitės procesu toliau.

6. Šiek tiek apsišvarinkite

Analiniam seksui nereikalingas koks nors ypatingas pasiruošimas, dažniausiai prieš jį pakanka apsiprausti ir nusišluostyti švelniu rankšluosčiu. Kitas būdas pasiruošti analiniams žaidimams yra klizma. Tiesiosios žarnos išplovimas vandeniu ar fiziologiniu tirpalu daug kam gali kelti neigiamų asociacijų, bet ši procedūra gali būti maloni ir labai intymi įžanga į tolimesnius žaidimus. Ar toks pasiruošimas reikalingas ar ne, priklauso nuo to, kokiais žaidimais norite užsiimti. Jeigu planuojate užtrukti ilgiau ar įsiskverbti giliau, ji rekomenduojama. Pastaba: nenaudokite klizmos su medikamentais skirtais skatinti tuštinimąsi. Naudokite kūno temperatūros vandenį ir nepiktnaudžiaukite, nes gydytojai rekomenduoja tai daryti kartą per kelis mėnesius, būtinai laikantis instrukcijų. Jeigu jaučiate sudirgimą, verčiau skirkite didesnį dėmesį išorinei analinei higienai.

Per analinį seksą

7. Pirmiausia išbandykite analinę masturbaciją

Analinis seksas nėra toks dalykas, į kurį galima beatodairiškai pulti stačia galva. Jeigu šioje srityje esate naujokas, prieš užsiimant tuo su partneriu vertėtų patyrinėti šią sritį vienam. Masturbuodamiesi įprastu būdu skirkite šiek tiek laiko ir analinei veiklai, stimuliuodami save pirštais ar sekso žaislais.

Žinoma, šis žingsnis nėra privalomas, tačiau seksologų rekomenduojamas – išbandžius tai su savimi, vėliau užsiimant su partneriu jaučiamasi laisviau ir labiau savimi pasitikima, suvokiama, kas patinka, o kas ne.

8. Neskubėkite įsiskverbti

Užsiimant analiniu seksu su partneriu, kaip ir įprasto sekso metu, svarbu skirti laiko įžangai. Išangės žiedinis raumuo beveik nuolat yra įsitempęs – tokia jo paskirtis. Duokite laiko partneriui įsijausti, o raumenims – atsipalaiduoti. Galite paprašyti partnerio jus pamasažuoti. Kai pasijusite atsipalaidavę, jūs ar jūsų partneris pirštais ar sekso žaislais gali pradėti masažuoti išangės išorę. Tai padės susijaudinti ir apsiprasti su pojūčiais prieš įsiskverbimą. Po to galima eksperimentuoti po truputį kišant pirštą ar sekso žaislą į išangę, būtinai naudojant lubrikantą.

Pažymėtina, kad analiniai žaidimai nebūtinai reiškia įsiskverbimą – jis neturi būti suvokiamas kaip galutinis tikslas. Svarbu daryti tai, kas patinka ir nekelia diskomforto.

9. Nenaudokite nuskausminamojo kremo

Nors internete galite rasti informacijos, siūlančios nuskausminamuosius ir jautrumą mažinančius kremus analiniam seksui, tačiau jokiais būdais nenaudokite jų analiniams žaidimams. Jūsų nervų galūnės sujautrėja ne be priežasties. Jos siunčia signalą smegenims skausmo pavidalu, kad galėtumėte apsisaugoti nuo rimto sužeidimo. Nors nuskausminamieji kremai palengvina įsiskverbimą, jie gali padaryti meškos paslaugą. Kad analinis seksas nebūtų skausmingas, viską darykite lėtai ir komunikuokite su partneriu. Nuskausminamieji kremai slopina pojūčius pranešančius apie tai kad kažką darote neteisingai.

10. Išbandykite pozas pradedantiesiems

Nėra vienos visiems tinkančios ir patinkančios analinio sekso pozos, tačiau pirmam kartui seksologai rekomenduoja „jojikės“ pozą, kuri leidžia kontroliuoti įsiskverbimo gylį ir greitį. Jeigu esate labiau patyrę, partneris gali įsiskverbti pasirinkus šuniuko, šaukštelių ar kitą panašią pozą. Tai suteikia „pilnumo“ pojūtį ir galimybę papildomai stimuliuoti klitorį.

11. Nesijaudinkite dėl orgazmo

Jei seksas baigiasi orgazmu – puiku, tačiau kaip ir per bet kokius seksualinius žaidimus, jaučiamas spaudimas jį patirti bei įtampa gali sugadinti bet kokį malonumą. Todėl geriausia mėgautis potyriais negalvojant apie jokius tikslus. Tas pats galioja ir analiniam seksui. Moteriai pasiekti orgazmą gali padėti klitorio stimuliacija pirštais ar sekso žaislais. Vyrų atveju, stimuliuojant prostatą kai kurie vyrai patiria neįtikėtinai malonius pojūčius, taip pat ir orgazmą.

Po analinio sekso

12. Jauskitės švariai ir pasirūpinkite sveikata

Galite rasti daugybę įvairių patarimų, kaip elgtis po analinių žaidimų, bet dažniausiai pakanka paprasčiausiai nusiprausti. Normalu jausti šiokį tokį sudirgimą, tačiau skaudėti neturi nei per, nei po žaidimų. Laikantis aprašytų taisyklių – naudojant lubrikantą, su įžanginėmis glamonėmis ir, svarbiausia, komunikuojant su partneriu, analinis seksas paprastai yra visiškai saugus. Tačiau pastebėjus ar pajautus neįprastus simptomus vertėtų nedelsti ir pasirodyti gydytojui.

Tiesa ta, jog pabandžius, analinis seksas gali jums patikti ir propaguosite jį dažniau. Arba suprasite, jog tai jums nepriimtina, tai taip pat yra visiškai normalu. Tačiau jei niekada neišdrįsite išbandyti, nesužinosite, jog darant tai teisingai, analinis seksas gali būti ir saugus ir netikėtai malonus.

Mylėkite savo ir partnerio kūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.