Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Varpos dydis: kokiu atveju moteriai tai svarbu ir ar įmanoma padidinti

Ar dydis yra svarbu? Jeigu kalbama apie varpą – tikrai ne! Visa „svarba“ yra tik jūsų galvoje. Labai dažnai vyrai galvoja, kad jų varpos ilgis tiesiogiai susijęs su moteriai suteikiamu malonumu. Bet moters malonumas priklauso ne vien nuo varpos dydžio, o nuo daugybės dalykų. Ir yra daugybė būdų, kaip patenkinti moterį!

Mikropeniu vadinama varpa, kuri erekcijos būsenoje yra trumpesnė nei 7 cm.<br>123rf nuotr.
Mikropeniu vadinama varpa, kuri erekcijos būsenoje yra trumpesnė nei 7 cm.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė

2021-11-27 20:00

Koks dydis normalus?

Ar egzistuoja toks dalykas, kaip normalus varpos dydis? Atsakymas paprastas – ne. Visi vyrai turi įvairiausių formų ir dydžių varpas. Ir jos atrodo skirtingai: tiesios, išlinkusios, ilgos, storos, plonos, apipjaustytos, neapipjaustytos. Nė viena nėra kuo nors geresnė už kitą. Jūsų varpa kelnėse įprastai guli į kažkurią vieną konkrečią pusę.

Kai yra nesustandėjusi, varpa įprastai yra tarp 6 ir 13 cm ilgio. Erekcijos būsenoje ilgis paprastai svyruoja tarp 7 ir 17 cm. Vidurkis – apie 12 cm. Mažos varpos erekcijos metu padidėja labiau, lyginant su didelėmis varpomis.

Jeigu norite pamatuoti savo varpą, kai ji erekcijos būsenos, darykite tai iš viršutinės pusės – tos, kuri arčiausiai jūsų pilvo.

Kai kurie vyrai laido juokus apie savo ar kitų vyrų varpų ilgius. Dažniausiai taip yra dėl to, kad jie jaučiasi nesaugūs arba nori pasirodyti kietesni, arba tiesiog jiems trūksta žinių.

Ar dydis iš tiesų svarbu?

Jeigu turite didesnę varpą, tai jūsų nepadaro geresniu meilužiu ir tai nereiškia, kad jūsų seksas geresnis. Kad seksas būtų geresnis, jūs turite pažinti savo partnerės kūną, žinoti, kas jai patinka, nepatinka, jos malonumo taškus ir dar daugiau. Galima mėgautis seksu net ir apskritai be įsiskverbimo.

Apklausos rodo, kad moterims kur kas svarbiau už jų partnerio varpos dydį yra parengiamosios glamonės, meilė ir bendras pasitenkinimas santykiais.

Ilgesnė varpa gali būti svarbi, jeigu moteris gali patirti vaginalinį orgazmą – tokiu atveju ji stimuliuoja taškus, kurių įprasto dydžio varpa nepasiekia, t.y. gimdos kaklelį ir klajoklinį nervą.

Tačiau vaginalinį orgazmą geba patirti tik labai nedidelis procentas (įvairių tyrimų duomenimis – apie 26 proc.) moterų, o likusių pagrindinis malonumo šaltinis yra klitorio stimuliacija, kuri niekaip nesusijusi su varpos dydžiu.

Skirtingų dydžių prezervatyvai

Atsižvelgiant į skirtingą vyrų anatomiją, prezervatyvai taip pat yra gaminami skirtingų dydžių. Įsigyjant svarbu rasti tokius, kurie jums tinka. Dauguma prezervatyvų pagaminti taip, kad tiktų vidutinio dydžio varpai erekcijos būsenoje, t.y. 12-17cm.

Tačiau būna ir mažesnių, ir didesnių prezervatyvų. 

Ar varpos dydis priklauso nuo tautybės?

Nėra jokių galutinių įrodymų, kad vienų etninių grupių vyrai turi didesnes varpas nei kitų.

Tašiau kai kurios organizacijos, kaip Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO), yra atlikę tam tikrus tyrimus šioje srityje, ir pastebėti šiokie tokie skirtumai tarp etninių grupių:

– Afrikiečių kilmės vyrai turi šiek tiek ilgesnes ir platesnes varpas.

– Europiečių kilmės vyrai turi vidutinio dydžio varpas.

– Azijos kilmės vyrai turi siauresnes ir trumpesnes varpas.

Ar varpos ilgį galima nuspėti pagal vyro plaštakos ar pėdos ilgį?

Ne, nėra ryšio tarp didesnio batų dydžio ar didesnių rankų ir ilgesnės varpos. Tačiau Pietų Korėjoje atliktas tyrimas parodė, kad kuo ilgesnis vyro bevardis pirštas lyginant su jo smiliumi, tuo ilgesnė jo varpa.

Ar galima padidinti varpą?

Paprastas atsakymas – ne. Jūs negalite padidinti savo varpos. Nėra tokių chirurginių technikų, kurios visam laikui padarytų jūsų varpą didesnę. Netikėkite melagingais skelbimais apie stebuklingas piliules, kurios gali padidinti jūsų varpą. Vartodami tokias priemones ne tik nepasieksite tikslo, bet galite rimtai pakenkti savo sveikatai. Pakenkti sau galite ir tempiančiomis, plečiančiomis priemonėmis – visa tai yra pavojinga.

Tačiau egzistuoja nepavojingų gudrybių, leidžiančių vizualiai sukurti didesnės varpos įspūdį.

Vienas tokių būdų – nusiskusti gaktos plaukus. Taip ne tik varpa atrodys ilgesnė, bet ir padidės jautrumas.

Taip pat varpą vizualiai padidina svorio numetimas.

Kas yra mikropenis?

Mikropeniu vadinama varpa, kuri erekcijos būsenoje yra trumpesnė nei 7 cm. Taip nutinka, kai vaisiui vystantis motinos gimdoje būna pernelyg mažas vyriško hormono testosterono lygis. Vis dėlto daugelis vyrų, kurie kreipiasi į medikus manydami, jog turi mikropenį, iš tiesų neturi šios patologijos.

Dažniausiai varpa atrodo mažesnė, nei yra iš tiesų, nes yra pasislėpusi tarp genitalijas supančių riebalų. Berniukų, dar nepasiekusių brendimo, varpa gali atrodyti mažesnė, lyginant su jų kūno dydžiu. Dėl šito tikrai nereikia jaudintis, nes prasidėjus brendimui varpa padidės tiek į ilgį, tiek į plotį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?