Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

5 dalykai, kurie padės pagerinti erekciją ir išgelbės seksualinį gyvenimą

Vis daugiau ir vis jaunesnių vyrų skundžiasi sutrikusia erekcija. Urologams dažnai tenka atsakyti į klausimą – ką daryti norint išvengti fiasko lovoje? Seksualinį apetitą ir intymaus gyvenimo kokybę galima pagerinti. Tačiau tam žaisliukų ar aromaterapinių žvakių nepakaks. Mokslininkai išskyrė bent penkis dalykus, kurie gali pagerinti potenciją ir sekso kokybę be specialaus gydymo.

 Erekcija.<br> 123rf nuotr.
 Erekcija.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 5:26 PM

Poilsio režimas

Aktyvus intymus gyvenimas gali padėti kovoti su stresu ir nuovargiu. Paradoksas, tačiau tas pats stresas ir nuovargis žudo vyrų seksualumą. JAV mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad didesnį seksualinį potraukį turi kokybišką miegą ir poilsio režimą turintys vyrai. Todėl seksualiniam apetitui sužadinti ir sekso kokybei gerinti gali padėti visavertis poilsis, sveikas gyvenimo būdas bei aktyvus laisvalaikis. Tikri erekcijos žudikai yra ir aktyvios veiklos trūkumas bei žalingi įpročiai – rūkymas, alkoholis, psichotropinės medžiagos. Todėl norint pagerinti savo lytinį pajėgumą, šiuos dalykus iš savo gyvenimo reikėtų eliminuoti.

Tinkami apatiniai

Rimtų erekcijos problemų vyrai prisidaryti gali ir dėl visiškai nekaltos smulkmenos – netinkamų apatinių. Aptemptos, sintetinės, trikampės trumpikės gali tapti netgi nevaisingumo priežastis. Todėl vertėtų prisiminti, kad laisvos, neprigludusios trumpikės, primenančios šortukus, galbūt ir neatrodo pikantiškai, tačiau nespaudžia genitalijų, nestabdo kraujotakos ir gali išgelbėti lytinį gyvenimą.

Speciali mityba

Libido didina, erekciją pagerina, netgi vyro vaisingumui įtakos turi ir kai kurie maisto produktai bei tam tikri vaistiniai augalai. Vienas jų – tūkstančius metų Rytų medicinoje naudotas ženšenis. Amerikos ir Pietų Korėjos mokslininkai nustatė, kad ženšenis ne tik stiprina imunitetą, bet ir didina vyriškas galias, gerina seksualinį apetitą, erekcijos funkciją. Nuo seno lytiniam pajėgumui gerinti liaudyje taip pat naudoti ir pankolių vaisiai. Ypatingu skoniu ir kvapu pasižymintis augalas turi sveikatinamąją naudą. Savo gydomosiomis savybėmis pankolis prilygsta vaistažolėms, todėl efektingai naudojamas įvairiems susirgimams, tarp jų ir erekcijos sutrikimams gydyti.

Vyriškas hormonas

Klaidinga manyti, kad seksualinis apetitas mažėja tik vyresniame amžiuje. Pasak urologų, dėl suprastėjusio intymaus gyvenimo vyrai jau po 30-ties pradeda varstyti kabineto duris. Būtent tokiu metu pradeda mažėti testosteronas, atsakingas už seksualinį apetitą, vaisingumą. Vyriško lytinio hormono kiekį organizme padeda padidinti tam tikri produktai iš gamtos, pavyzdžiui, peruvinė pipirnė. Šis actekų šakniavaisis jau kelis tūkstančius metų naudojamas erekcijos ir vaisingumo problemoms spręsti. Tiek senojoje Rytų medicinoje, tiek šiais laikais farmacijoje vyriškumo galioms pastiprinti naudojama ir gulsčioji ragužė. Lytinių ląstelių veiklą bei testosterono sintezę stimuliuojančios medžiagos protodioscino gausiai turintis augalas vartojamas ir kaip afrodiziakas.

Meilės vitaminai

Testosterono trūkumas taip pat glaudžiai susijęs ir su vitaminų stygiumi organizme. Todėl savo lytine sveikata besiskundžiantys vyrai turėtų atkreipti dėmesį, ar jiems netrūksta tam tikrų mikroelementų. Vitaminas B, dar kitaip vadinamas meilės vitaminu, taip pat turi didelės įtakos vyro lytiniam gyvenimui. B grupės vitaminai būtini vyriško hormono testosterono, spermatozoidų gamybai.

Todėl urologai pastebi, kad laikantis teisingo mitybos, poilsio režimo, vartojant tinkamus erekciją gerinančius vitaminus ir papildus su natūraliomis žolelėmis, daugeliui vyrų neprireikia nei specialaus gydymo, nei vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.