Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Lytinis aktas trunka dvi minutes: seksologas paaiškino, ar tai priešlaikinė ejakuliacija

„Intymus gyvenimas yra intymus, tai yra, privatus – bet kokie su juo susiję klausimai privalo pasilikti už poros miegamojo durų“. Tokia vis dar įsigalėjusi nuostata daugeliui žmonių trukdo dėl iškilusių problemų kreiptis į specialistus ir apkartina poros tarpusavio bendravimą.

 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 6:58 PM

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsakė į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

Anoniminį klausimą seksologui galite užduoti po straipsniu esančiame skydelyje.

„Man 37 metai ir mane kankina ankstyva ejakuliacija. Aš ejakuliuoju per dvi minutes po to, kai pradedu lytinį aktą. Ar yra kokių vaistų, kuriuos galėčiau gerti?“ – klausia Remigijus.

„Tikroji priešlaikinė ejakuliacija yra kai lytinis aktas trunka iki 1 minutės.

Jei poros netenkina sueities laikas, galima bandyti šiai dienai vienintelį rinkoje esantį vaistą Dapoksetiną“, – paaiškino gydytojas A.Preidis.

„Kiekvieną kartą, kai turiu lytinių santykių, po to jaučiu skausmą varpoje. Kokia gali būti priežastis?“ – klausia Ignas.

„Dažniausia skausmo po lytinių santykių priežastis yra uždegimas (prostatos ar šlaplės).

Vis dėlto rekomenduočiau apsilankyti pas urologą, kuris atliks detalesnius tyrimus ir nustatys tikslią diagnozę“, – atsakė A.Preidis.

„Sveiki, man 67 metai, mano žmonai 50. Galiu pasiekti puikią erekciją įžangos metu, bet negaliu jos išlaikyti lytinio akto metu. Kaip galiu išspręsti šią problemą?

Mano dešinioji sėklidė yra normalaus dydžio, o kairioji – didesnė, tačiau tai niekada nesukėlė problemų“, – uždavė klausimą Juozas.

„Erekcijos sutrikimo priežastys gali būti labai įvairios: kraujotakos sutrikimas dėl aterosklerozės, tam tikrų medikamentų vartojimas, įvairios lytinių organų ligos, sumažėjęs testosterono kiekis, nuovargis, stresas ar kitos psichologinės problemos. Norint išvengti erekcijos sutrikimų pirmiausia reikėtų išsiaiškinti ir pašalinti juos sukėlusias priežastis (jei tai įmanoma). Nepasiekus norimo efekto skiriami erekciją gerinantys vaistai.

Dėl sėklidžių asimetrijos rekomenduočiau urologo konsultaciją dėl išsamesnio ištyrimo. Galbūt tai visai nesusiję su jūsų erekcijos sutrikimais“, – atsakė A.Preidis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.