Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vyresniame amžiuje lytinis aktas tapo daug ilgesnis: seksologas paaiškino, kodėl taip nutinka

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsako į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

 Vyresnio amžiaus pora.<br> 123rf nuotr.
 Vyresnio amžiaus pora.<br> 123rf nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-27 18:07

„Man 55 m. Maždaug nuo 50 metų lytinio akto trukmė pailgėjo iki 20–30 min. Ar tai normalu? Su erekcija viskas gerai“, – klausia Vytautas.

„Atliktos apklausos rodo, kad optimali lytinio akto trukmė yra 3–7 min, pageidautina 3–13 min, o lytinio akto trukmė virš 30 min laikoma per ilga. Jei abu partneriai patenkinti lytiniu aktu, tai nesvarbu, ar jis trunka 2, ar 20 min.

Seksualinė sueitis linkusi ilgėti su amžiumi. Cukrinis diabetas, nervų sistemos ligos, skydliaukės patologija, tam tikrų medikamentų vartojimas, pvz., antidepresantų, ilgalaikis alkoholio vartojimas, įvairios psichologinės, tarpusavio santykių problemos gali prailginti laiką iki orgazmo.

Jei neramu dėl lytinio akto trukmės ar tai sukelia nepatogumų porai, geriau pasikonsultuokite su urologu“, – atsakė A.Preidis.

„Ar yra tiesos – mano aplinkos pažįstami pataria naudoti levitrą, atseit, sveikiausia“, – domisi Antanas.

„Nėra vaistų, kurie yra „sveikiausi''. Visi vaistai gali turėti pašalinių reiškinių. Kiekvienam žmogui vaisto poveikis yra skirtingas. Vienam vyrui tam tikras vaistas duos gerą efektą ir nebus šalutinių reiškinių, o kitas- to paties vaisto visai netoleruos. Beje, levitra jau keli metai Lietuvoje neparduodama“, – atsakė A.Preidis.

„Labai seniai iš smalsumo pabandžiau kokaino, ir man pranyko erekcija. Kodėl taip atsitiko?“ – klausia Aurimas.

„Pirmaisiais kartais pavartojus kokaino jaučiami teigiami kokaino šalutiniai poveikiai: prailgėja lytinio akto trukmė, vyras geriau kontroliuoja erekciją, sustiprėja orgazmas, padidėja seksualinis malonumas. Visi šie potyriai atsiranda, nes kokainas skatina dopamino (laimės hormono) išsiskyrimą. Ilgainiui vartojant kokainą šie teigiami poveikiai mažėja, reikia vis didesnių dozių, kad pasiektum malonumą. Ilgalaikis kokaino vartojimas sumažina kraujo pritekėjimą į varpą, mažina libido, pranyksta malonūs pojūčiai lytinio akto metu, sutrumpėja lytinis aktas, o galiausiai erekcija gali ir visai išnykti.

Manau, vienkartinis kokaino pavartojimas negalėtų sukelti ilgalaikių erekcijos sutrikimų, todėl rekomenduočiau apsilankyti pas urologą erekcijos sutrikimo priežasčiai nustatyti“, – atsakė A.Preidis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.