Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Nustatė, per kiek vidutiniškai laiko moterys įkopia į palaimos viršūnę

13 minučių ir 25 sekundės – tiek laiko vidutiniškai moteriai užtrunka sekso metu patirti aukščiausios palaimos jausmą. Tokius rezultatus skelbia patys naujausi moksliniai tyrimai.

 Vienoms moterims orgazmui patirti reikėjo vos šiek tiek daugiau nei penkių minučių, kitoms prireikė ir daugiau kaip dvidešimt.<br>„123rf.com“ nuotr.
 Vienoms moterims orgazmui patirti reikėjo vos šiek tiek daugiau nei penkių minučių, kitoms prireikė ir daugiau kaip dvidešimt.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-04 23:16

Tyrimo metu moterų buvo prašoma stebėti chronometrą nuo to momento, kai jos susijaudino, iki paties aukščiausio malonumo momento.

Vienoms moterims orgazmui patirti reikėjo vos šiek tiek daugiau nei penkių minučių, kitoms prireikė ir daugiau kaip dvidešimt.

90 procentų apklaustų dailiosios lyties atstovių tyrimo metu prisipažino, kad joms priimtiniausia jojikės poza – tuomet jos ilgiausiai patiria malonius pojūčius.

Dar viena įdomi atliekant tyrimą padaryta išvada – kad viena iš šešių moterų niekada per sueitį nepatiria orgazmo.

Moterų seksualumo tyrimas buvo atliekamas ilgiau nei metus – nuo 2017-ųjų spalio iki praėjusių metų rugsėjo.

Jį atlikę Kadavės medicinos mokslų instituto Indijoje mokslininkai tvirtino, kad tai buvo pirmasis bandymas pamatuoti orgazmo latentinį laiką – laikotarpį tarp to, kai moteris susijaudina, ir aukščiausios malonumo kulminacijos – orgazmo.

Susijaudinimo momentą mokslininkai apibūdino kaip stiprų sekso troškimą, kai partneris ar audiovizualiniai metodai, ar viskas kartu sudėjus erotiškai stimuliuoja.

Tyrime dalyvavo 645 heteroseksualios moterys iš 21 šalies.

Didžioji dalis – penktadalis buvo iš Jungtinės Karalystės.

Visos tyrimo dalyvės buvo susituokusios arba palaikė ilgalaikius santykius su savo partneriais. Tyrimo dalyvių vidutinis amžius – 30 metų.

Pasak tyrimą atlikusių mokslininkų, nei moterų amžius, nei tai, kiek ilgai jos buvo užmezgusios ryšius su savo partneriais, neturėjo didelės reikšmės laikui, per kurį patiriamas orgazmas.

Remiantis prieš dešimt metų Ženevos (Šveicarija) universitete atliktu tyrimu, vyrams patirti orgazmą vidutiniškai reikia perpus mažiau laiko – tiktai šešių minučių.

Dar vienas praėjusiais metais atliktas tyrimas skelbia, kad vyrai dažniausiai nė nenutuokia, kaip dažnai jų žmonos pasiekia aukščiausią malonumo tašką, – klydo net 43 procentai apklaustų vyrų.

Šio tyrimo, kuriame dalyvavo 1683 jaunavedžių poros, metu nustatyta, kad 87 procentai vyrų nuolat patiria orgazmą, o moterų kur kas mažiau – vos 49 procentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.