Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Analinis seksas neturint patirties: seksologas paaiškino, kaip tą daryti geriausia

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsako į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Seksas.<br> 123rf nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2022, 6:56 PM

„Kaip geriausia, saugiausia, maloniausia abiem pusėms užsiimti analiniu seksu, neturint patirties?“ – klausia Andrius.

„Pastaruoju metu vis laisviau kalbama apie analinį seksą, tačiau vis dar išlieka nemažai baimių, kad tai gali būti skausminga ar net gali kraujuoti po tokio lytinio akto. Taip neturėtų būti. Jei atsiranda skausmas ar atsiranda kraujo, vadinasi, kažkas vyksta ne taip.

Prieš lytinę sueitį reikėtų susitarti, kad atsiradus nemaloniems pojūčiams nedelsiant nutrauksite aktą. Taip pat reikėtų ir po sekso aptarti, kas patiko ir ką būtų galima patobulinti.

Prieš užsiimant analiniu seksu rekomenduojama išsituštini, apsiprausti. Naudoti prezervatyvą dėl higienos bei dėl apsaugos nuo lytiniu keliu perduodamų ligų.

Labai svarbu analinio sekso metu gera lubrikacija, nes išangė nesudrėksta lytinio sujaudinimo metu. Patartina naudoti lubrikantą vandeniniu pagrindu, ne aliejiniu. Vandens pagrindo lubrikantai mažiau dirgina ir mažiau paveikia prezervatyvus. Kuo daugiau lubrikanto, tuo geriau.

Nereikėtų skubėti skverbtis į išangę. Prieš tai reikėtų pasistengti atpalaiduoti išangės raumenis (sfinkterius) švelniai glostant ar sukeliant vibracijas.

Taip prieš analinius santykius galima pasitreniruoti įstumiant į išangę specialius kištukus, analinius karoliukus ar paprasčiausiai pirštus ir palaikyti juos apie 15–20 minučių. Jei jaučiatės komfortiškai, daug šansų, kad viskas praeis sklandžiai ir įvedant varpą. Svarbiausia neskubėti.

Tinkamiausia poza pradedantiesiems yra „šuniuko poza“, – paaiškino seksologas A.Preidis.

„Ar naudoti reklaminius vaistus, kurių vienoda kaina – 39 Eur – ir profesoriai reklamuoja, kad varpa stovėtų?“ – klausia Vaclovas.

„Jei pasireiškia erekcijos sutrikimas, tai turbūt problemos išspręsti be vaistų nepavyks. Nežinau, apie kokius profesorių reklamuojamus vaistus kalbate, bet Lietuvoje šiuo metu yra prieinami trys medikamentai: avanafilis, sildenafilis ir tadalafilis. Jų pavadinimai ir kainos gali skirtis priklausomai nuo gamintojo“, – atsakė A.Preidis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.