Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pora neberanda laiko mylėtis: seksologė paaiškino, kaip tai nutinka ir ką daryti

Seksualinio poros gyvenimo kokybę lemia aibė faktorių, kurie priklauso tiek nuo emocinių, tiek nuo fizinių veiksnių. Po ne vienerių metų, praleistų drauge, rodos, apie antrą pusę jau žinome viską ir neretai pasijaučiame užklupti rutinos tiek kasdienybėje, tiek intymiame gyvenime.

 Problemos miegamajame.<br> 123rf nuotr.
 Problemos miegamajame.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
Erotinis advento kalendorius „Nenustok žaisti“.<br> fantazijos.lt nuotr.
Erotinis advento kalendorius „Nenustok žaisti“.<br> fantazijos.lt nuotr.
 Rinkinys „Romantic Treats“.<br> fantazijos.lt nuotr.
 Rinkinys „Romantic Treats“.<br> fantazijos.lt nuotr.
Rinkinys „Enjoy The Fantasy“.<br> fantazijos.lt nuotr.
Rinkinys „Enjoy The Fantasy“.<br> fantazijos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-11-17 20:00, atnaujinta 2022-11-18 08:42

Tačiau dėl to nereikia gėdytis. Dauguma porų išgyvena laikotarpius, kai tiesiog neberanda laiko intymiems žaidimams lovoje. Pernelyg didelis gyvenimo tempas, užimtumas bei alinantis nuovargis tampa pagrindiniu faktoriumi, dėl ko iš miegamojo vis rečiau sklinda meilės dvelksmas.

Mūsų karjera yra dar vienas veiksnys, kuomet seksualinis gyvenimas paliekamas paskutinėje vietoje. Stresas darbe bei psichologinis nuovargis, kurį patiriame dieną iš dienos, priveda prie rutinos lovoje ar neretai iššaukia nenorą mylėtis.

Tam, kad to išvengti, seksologė Sara Tang pataria pasitikėti vienas kitu ir apie tai kalbėtis. Daugelis specialistų ragina pasidalyti su savo antra puse ketinimais. Intymus poros gyvenimas neturi tapti našta, priešingai – turi būti tai, ko abi partnerių pusės lauktų. Sekslologė taip pat išskyrė keletą momentų, į kuriuos privalu atkreipti dėmesį, norint atsikratyti rutinos poros santykiuose.

Nepamirškite flirto

Flirtas yra būtinas ne tik norint susitikti su partneriu, bet ir norint turėti pilnavertiškus ilgalaikius santykius. Flirtas sustiprina poros ilgalaikius santykius, primindamas apie tai, kuo jus žavi antra pusė bei gali padėti įžiebti romantišką kibirkštį.

Negailėkite komplimentų

Gražūs žodžiai visuomet paglosto širdį, tad negailėkite antrai pusei komplimentų. Palepinkite vienas kitą gražiais žodžiais bei nevenkite nustebinti antros pusės maža dovanėle ar jaukiu rašteliu.

Būkite nepriklausomi

Kartais ne vienerius metus drauge esančios poros pernelyg mažai laiko leidžia ne kartu. Nors tai gali būti romantiškas, medaus mėnesį primenantis laikotarpis, tačiau ilgainiui tai gali iššaukti įtampą santykiuose ir tapti daugelio konfliktų priežastimi.

Net jei jūsų partneris yra ir jūsų mylimasis, ir geriausias draugas, negalite su juo 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę ištisai būti drauge. Tai dažniausiai sumažina patrauklumą vienas kito atžvilgiu.

Kiekvienam iš mūsų reikia šiek tiek erdvės ir laisvės, todėl jei jaučiate, kad nebeturite laiko sau – metas tapti mažiau priklausomu nuo antros pusės.

Investuokite į save

Atraskite dalykus, kuriuos mėgstate daryti tik dėl savęs. Partneriai vienas kitą laiko kur kas patrauklesniais, kai kitą mato siekiantį savo tikslų ar užsiimantį mėgiama veikla. Radę sau patrauklią veiklą, imsite spinduliuoti pasitikėjimu bei trykšite energija.

Ilgalaikiuose santykiuose nėra sudėtinga porai pradėti jaustis kambariokais, o ne patraukliais partneriais. Daugelis žmonių neįvertina fizinės traukos galios ir pradeda ją laikyti savaime suprantamu dalyku.

Pasistenkite savo partneriui pasirodyti gerai prisižiūrinčiu, fiziškai patraukliu ir seksualiu. Pasistenkite retkarčiais praskaidrinti kasdienybę ir pasipuošti tais drabužiais, kurie patinka partneriui, net jei niekur nevyksite.

Nebijokite ieškoti pagalbos

Jei nesate tikri, ar darote viską tinkamai, kad grąžintumėte dingusią aistrą ir santykiuose nebeliktų rutinos – jums gali padėti šios srities specialistai. Svarbu nebijoti jam atsiverti, o specialistas jums padės rasti problemą ir ją pašalinti.

Kasdienybę paįvairinktite sekso žaisliukais

Nuobodžiu tampantį seksualinį gyvenimą galima paįvairinti sekso žaisliukais. Jie ne tik padės išgelbėti intymius santykius nuo rutinos, bet ir suteiks didesnį malonumą bei padės atsipalaiduoti.

Norintiems paįvairinti savo seksualinį gyvenimą, erotinių prekių tinklo „Fantazijos.lt“ specialistai parengė populiariausių sekso žaisliukų sąrašą. Išbandę bent vieną iš siūlomų – neliksite nusivylę.

1. Erotinis advento kalendorius „Nenustok žaisti“.  Šis rinkinys puikiai tinka šventiniu laikotarpiu. Kalendorių sudaro 25 produktai, kurie padės išlikti žaismingiems, paįvairinti lovos rutiną.

Kalendorių sudaro sekso žaislai, intymi kosmetika, aksesuarai ir kitos staigmenos.

Puikiai tinka dar tik įžengiantiems į sekso žaislų pasaulį. Žaisliukai taip pat tinkami naujiems atradimams, seksualioms staigmenoms, didesniam susijaudinimo ir netikėtumo jausmui sukurti.

2. Rinkinys „Romantic Treats“. Šis prekės ženklo „Kama Sutra“ rinkinys, padedantis atsipalaiduoti, sumažinti įtampą, nusiteikti aistringai nakčiai.

Rinkinyje rasite: medaus skonio valgomą kūno pudrą, vanilės kvapo kūno aliejų, vanilės kvapo kūno kremą, vandens pagrindo lubrikantą, plunksną, žvakę, kelioninį maišelį.

Šie produktai leis sukurti romantišką atmosferą, pasimėgauti aromatais bei erotiškais vienas kito prisilietimais. Idealiai tinka lėtai ir jausmingai preliudijai.

3. Rinkinys „Enjoy The Fantasy“. Šie produktai tiks norintiems paįvairinti rutiną, sustiprinti pojūčiūs bei išbandyti šį tą aštraus ir nekasdieniško. Rinkinys, puikiai tinkamas pradedantiesiems ar fantazuojantiems apie dominavimo – nuolankumo žaidimus.

Rinkinį sudaro: masažuoklis, suvaržymo virvė, antrankiai, akių kaukė, flogeris, maišelis žaisliukų laikymui.

Visi žaisliukai yra saugūs ir juos gana paprasta naudoti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.