Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Mokslininkai atrado tris moterų orgazmo rūšis: štai kuo jos skiriasi

Mokslinis tyrimas parodė, kad egzistuoja trijų rūšių orgazmai, kuriuos patiria moterys. Ta pati moteris patiria tik kurios nors vienos iš šių rūšių orgazmą, rašo iflscience.com.

 Orgazmas.<br> 123rf nuotr.
 Orgazmas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2022, 8:00 PM

Duomenys buvo surinkti naudojant „biogrįžtamojo ryšio vibratorių“. Tyrimo dalyvės malonino save prie „Bluetooth“ prijungtu didlo formos „Lioness“ vibratoriumi, iš kurio duomenų tyrėjai nustatė, kad orgazmo potyrius galima suskirstyti į tris rūšis, kurias jie įvardijo kaip bangą, laviną ir ugnikalnį.

Vibratorius gaminanti kompanija „Lioness“ šių trijų rūšių orgazmus nustatė dar 2017 metais, tačiau mokslinis tyrimas, patvirtinantis jų teiginius, buvo paskelbtas tik neseniai žurnale „The Journal of Sexual Medicine“.

Nedidelės apimties tyrime 54 moterų, naudojančių minėtos firmos vibratorius, buvo paprašyta leisti rinkti duomenis masturbacijos sąlygomis ir „kontrolinėje“ būklėje, kai dildo tik įdėtas, tačiau stimuliacija nevyksta.

„Moterų buvo paprašyta stimuliuoti save, iki pasieks vieną orgazmą, o tada įrenginį išjungti, kai po orgazmo praeis dvi minutės, – rašė tyrėjų komanda. – Tai leido vertintojui nustatyti, kada orgazmai kilo, stebėti skirtingų rūšių dubens dugno susitraukimų pokyčius, kurie vyko prieš ir po kiekvieno orgazmo“.

Sekso žaislai turėjo jutiklius, nustatančius spaudimą, taip pat prietaisą temperatūrai matuoti, giroskopą ir akselerometrą, jų visų duomenys buvo perduodami per „Bluetooth“ į serverį. Duomenų analizė patvirtino, kad egzistuoja trys orgazmo tipai, kuriuos jau prieš tai apibūdino „Lioness“.

Tai „banga“ (vis dažnėjantis dubens dugno įsitempimų ir atsipalaidavimų ritmas, paskui kurį seka trumpas dubens susitraukimų pliūpsnis), „ugnikalnis“ (vis labiau didėja dubens dugno įtampa, ir tada įvyksta orgazmas), ir „lavina“ (visos stimuliacijos metu išlieka aukštesni dubens dugno susitraukimai, kurių profilis orgazmo metu ir po jo mažėja).

„Lioness“ surinko detalius pačių tyrimo dalyvių savo pojūčių aprašymus.

„Ugnikalnio“ orgazmas buvo apibūdinamas taip: „Beveik kiekvienas mano kūno raumuo įsitempia, kai malonumas labai sustiprėja, ir tada ateina didžiulis atsipalaidavimas. Žinau, kad viskas baigėsi, kai galiu atsipalaiduoti“.

„Lavinos“ pojūčiai apibūdinami taip: „Mano kūnas pradeda kratytis, ir tada aš staiga sprogstu į orgazmą. Mano kūnas trūkčioja lyg apimtas savotiškų spazmų (gerąja prasme) vėl ir vėl, kol galiausiai ima rimti ir po to leidžia mano raumenims pailsėti“.

Dauguma (26 iš 54) tyrime dalyvavusių moterų patyrė bangos tipo orgazmą, antroje vietoje – lavina (17 iš 54), o trečioje – ugnikalnis (11 iš 54). Tyrimas parodė, kad moterys gali patirti tik vienos rūšies orgazmą.

Tai reiškia, kad moteris, patyrusi ugnikalnio tipo orgazmą, nepatirs lavinos tipo orgazmo, ir atvirkščiai. Tačiau tai nereiškia, kad tai neįmanoma – tiesiog per keletą tyrimo metų nepasitaikė tokių atvejų, kad viena dalyvė patirtų kelių rūšių orgazmus ar kad jie pereitų iš vieno tipo į kitą.

Parengta pagal iflscience.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.