Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksologas paaiškino, kodėl kai kurios moterys vyresniame amžiuje nebepatiria orgazmo: priežasčių tam – ne viena

Lytinio akto metu negaliu patirti orgazmo – šia bėda miegamajame, net ir gyvendamos aktyvų lytinį gyvenimą, skundžiasi nemaža dalis moterų. Kodėl pakankamai nesusijaudina arba orgazmo nepatiria vyrai? Specialistų žodžiais, tam gali būti psichologinių ir fiziologinių priežasčių. Bene svarbiausias patarimas – kalbėtis su antrąja puse, o, prireikus, kreiptis pagalbos į specialistus.

Vyresnis amžius – ne kliūtis patirti orgazmą.<br>StockSnap / Pixabay nuotr.
Vyresnis amžius – ne kliūtis patirti orgazmą.<br>StockSnap / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 8:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 12:44 PM

Vyresnis amžius – ne kliūtis patirti orgazmą

Lrytas.lt projekte „Klausk seksologo“ veido ir kūno estetikos klinikos „Jaunatvės namai“ psichoterapeutas-seksologas Viktoras Šapurovas sulaukė ne vieno klausimo, ką daryti, jei nepavyksta susijaudinti ar patirti orgazmo, o ypač jei tai vyksta vyresniame amžiuje.

Psichoterapeutas-seksologas tokiais atvejais patarė ieškoti medicininių ir psichologinių priežasčių, būti atviram su antrąja puse, o, neradus išeities, kreiptis pagalbos.

Jei vyras lytinio akto metu pastebi, jog nepakankamai susijaudina arba susijaudinimas atslūgsta per greitai, V.Šapurovas rekomenduoja pasitikrinti testosterono koncentraciją kraujyje. Jei ji normali, verta paieškoti asmeninės simpatijos, emocinio atitikimo pokyčių.

Specialisto žodžiais, gali būti svarbūs buvę vyro išgyvenimai, vaikystės traumos. Padėti porai gali psichoterapeutas, išmanantis seksualines problemas.

Jei orgazmo skundžiasi nepatiriančios vyresnio amžiaus moterys, pašnekovas įvardijo kelis galimus „kaltininkus“: pirmoji – išsausėjusi makšties gleivinė prasidėjus menopauzei. Taip įprastai nutinka dėl sumažėjusios estrogenų gamybos kiaušidėse.

Kitos galimos priežastys – psichologinės: nepakankamas emocinis ryšys su partneriu, įtampa su nauju partneriu dėl sueities pozicijų pasirinkimo, partnerio nemokėjimo tinkamai glamonėti.

„Dauguma moterų patiria orgazmą tik tam tikrų veiksmų metu. Išorinių organų glamonės, oralinis kontaktas turi būti tam tikros, konkrečiai moteriai, tinkamos kokybės.

Judesiai vaginalinio akto metu sukelia orgazmą tik tuomet, jei bus panaudota tinkama konkrečiai moteriai pozicija (pozicijos), lyties organų kampas, jei bus anatominis atitikimas“, – paaiškino psichoterapeutas-seksologas V.Šapurovas.

Skausmo mylintis priežasčių – ne viena

Ką daryti, jei skauda mylintis, tačiau tik viena poza – jei vyras iš nugaros, nors tokį skausmą patiria ne visos? – skiltyje „Klausk seksologo taip pat patarimo klausė lrytas.lt skaitytoja.

Skausmas mylintis tik tam tikra poza, vyrui esant iš nugaros, pašnekovo žodžiais, tikriausiai nesusijusi su jausmais, nebent moteris turi blogų prisiminimų su ankstesniu partneriu būtent dėl konkrečios pozos.

Paprastai skausmas mylintis susijęs su anatominiu neatitikimu. Kiekvieno žmogaus lyties organai (kaip ir visi kiti) turi individualių ypatybių: ilgį, plotį, kampą. Net ir toje pačioje pozicijoje galima keisti lyties organų kontakto kampą, įsiskverbimo gylį.

Jei šioje pozicijoje yra gulima, įsiskverbimas nedidelis, o jei moteris ant alkūnių ir kelių – įsiskverbimas gilesnis, gali skaudėti, ypač jei varpos galvutė atsiremia į gimdos kaklelį. Tą galima reguliuoti, jei judesius atlieka moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.