Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Ką būtina žinoti apie klitorį: 9 būdai, ką su juo daryti, kad suteiktumėte jai malonumą

Klitoris pelnytai vadinamas pačia jautriausia moters kūno dalimi. Vien jo galvutėje sutelkta daugiau kaip 8 tūkst. nervų galūnių. Palyginimui, tai apie du kartus daugiau, nei vyro varpoje.

 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Seksas.<br> 123rf nuotr.
 Vibruojanti kulka.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Vibruojanti kulka.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Vibratorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Vibratorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Universalus žaisliukas moterims.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Universalus žaisliukas moterims.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Masažuoklis.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Masažuoklis.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Masažuoklis.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Masažuoklis.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Klitorio stimuliatorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Klitorio stimuliatorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Klitorio stimuliatorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Klitorio stimuliatorius.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Išmanusis vibratorius porai.<br> Fantazijos.lt nuotr.
 Išmanusis vibratorius porai.<br> Fantazijos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 8:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2023, 1:41 PM

Kartu tai ir vienas paslaptingiausių organų. Tai, ką įprasta laikyti klitoriu – varputę, esančią mažųjų lytinių lūpų susiėjime, – yra tik nedidelė jo dalis, o didžioji, vidinė šio organo dalis siekia 8–20 cm.

Evoliuciniu požiūriu ir savo sandara klitoris artimas vyro varpai, tačiau dėl biologinės jo paskirties mokslininkai vis dar diskutuoja. Aišku viena – per jį moteris patiria didžiausią seksualinį malonumą.

Įdomus faktas, kad klitoris nesensta – orgazmus per jį galima patirti nepriklausomai nuo amžiaus, net jei moteriai 90 ar 100 metų.

Klitoris taip jautriai reaguoja į prisilietimus, jog 67 proc. moterų labiau patinka, kad vyras glamonėtų jį patį, o aplink jį. Tą rodo moksliniai tyrimai.

Taip pat per apklausas nustatyta, kokie prisilietimai prie klitorio moterims suteikia daugiausiai malonumo.

1. Sukite ratus

Kai tyrėjai apklausė moteris apie joms labiausiai patinkančias klitorio stimuliavimo technikas, trys ketvirtadaliai paminėjo, kad joms ne itin patinka, kai vyras tiesiogiai stimuliuoja patį klitorį. Tačiau ypatingai sujaudina, kai vyras suka ratus aplink jį: atsargiai ir švelniai piešia ratukus ant aplinkinės odos. Tą galima daryti vienu ar dviem pirštais arba liežuviu – efektas bet kuriuo atveju stebuklingas.

2. Lengvi, lyg atsitiktiniai prisilietimai

Kol viena ranka ar liežuviu piešiate ratus, laisvos rankos pirštais duokite užuominą apie būsimą orgazmą: retkarčiais, tarsi atsitiktinai, prilieskite klitorio galvutę. Pavyzdžiu, pabandykite lengvai patuksenti per jį. Taip jūs užduosite klitorio susitraukimų ritmą, kuris yra klitorio orgazmo pagrindas.

3. Raskite jautresnę pusę

Tas pats tyrimas parodė, kad 4 iš 10 moterų klitoris jautresnis iš vienos pusės – kairės ar dešinės. Todėl imdamiesi glamonių pasiteiraukite moters, prisilietimai prie kurios pusės jai teikia ryškesnius pojūčius. Arba verta tai išsiaiškinti eksperimento keliu.

4. Pieškite liežuviu

Pasitelkus vaizduotę, darbą su klitoriu galima paversti žaidimu. Pavyzdžiui, įsivaizduokite, kad dažote tvorą: pirštu ar liežuviu vedžiokite klitorio srityje iš apačios į viršų, lyg dažytumėte lentutę po lentutės. Kitas variantas – liežuviu ar pirštu imituokite apskritus automobilio lango valytuvo judesius iš vienos pusės į kitą.

5. Nepamirškite gylio

Paprastai liesdami klitorį vyrai susikoncentruoja tik į jo išorinę, iškilusią dalį. Tačiau šis organas turi ir vidinę, po oda paslėptą dalį: dvi jo „kojelės“ kūne siekia iki 10 cm gylį.

Jų jautrumas mažesnis, nei galvutės. Tačiau „kojelių“ taip pat neverta pamiršti. Švelniai, bet atkakliai masažuokite pirštais iš abiejų jo galvutės pusių 3–5 cm žemiau jos (arčiau išangės).

6. Grokite lyg lūpine armonikėle

Lūpomis sufomuokite O raidę ir apimkite klitorio galvutę. Paglamonėkite ją liežuviu, o tada pradėkite atsargiai pūsti į ją orą – taip, lyg grotumėte lūpine armonikėle. Šiltas drėgnas kvėpavimas ir sukuriamos vibracijos moterims suteikia neįtikėtinai malonius pojūčius.

7. Pasitelkite vandenį

Žaidimus su klitoriu galima pradėti nuo vonios. Su rankine dušo galvute, nestipria šilto vandens srove masažuokite vidinę šlaunų pusę ir sritį aplink klitorį, retkarčiais užgriebdami ir jo galvutę.

8. Masažuokite varpa

Tai vienas labiausiai jaudinančių būdų pasak pačių moterų. Klitorio ir vietų aplink jį masažui naudokite savo sustandėjusią varpą. Galima ją paimti į ranką, kaip vibratorių. Glamonių metu kartais kilstelėkite klitorio gaubtą – mažą odos raukšlę, iš viršaus dengiančią klitorį. Tai moteriai suteiks ypatingai ryškius pojūčius.

9. Išbandykite sekso žaislus

Visai nekeista, kad stimuliuoti šiai pačiai jautriausiai moters kūno daliai sukurta daugybė įvairių rūšių sekso žaislų. Susigaudyti jų įvairovėje padės intymių prekių parduotuvės fantazijos.lt atstovai.

Pasak parduotuvės atstovų, klitorio stimuliacijai galima naudoti klitorio stimuliatorius, įvairius vibratorius, poros vibratorius, masažuoklius bei klitorio pompas.

Klitorio stiuliatoriai šiuo metu patys populiariausi: jie suteikia ypač efektyvią stimuliaciją, naudodami suspaustų oro bangų technologiją, suspaustos bangelės paliečia jautriausias ir giliausiai esančias klitorio nervų galūnėles, o tai – tiesiausias kelias į orgazmą.

Vibratoriai gali būti įvairių dydžių, tačiau dažniausiai klitorio stimuliacijai naudojami mini vibratoriai arba vibratoriai – kulkos: jie yra kompaktiški, diskretiški, patogūs, gali būti naudojami poros žaidimų metu.

Poros vibratoriai sukurti naudoti specialiai lytinio akto metu, jų forma užtikrina, jog būtų stimuliuojamas klitoris, G taškas, taip pat vyro varpa. Toks vibratorius ypač patogus tuo, jog gali būti naudojamas įvairiose pozose, jo nereikia laikyti rankomis.

Masažuokliai yra ypač galingi, jų vibracija ypač stipri. Gali būti naudojami itin intensyviai klitorio stimuliacijai, taip pat ir kitoms erogeninėms zonoms, bei viso kūno masažui.

Klitorio pompos sudaro vakuumą, kurio dėka į šią erogeninę zoną priplūsta daugiau kraujo, ji tampa dar jautresnė. Dėl papildomų pojūčių gali turėti vibraciją, judantį liežuvėlį. Idealu naudoti preliudijai, siekiant dar labiau susijaudinti“, – paaiškino fantazijos.lt atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.