Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Jau 4 metus šeimos intymus gyvenimas – katastrofa: seksologas turi patarimą

Ar santuoka be intymaus gyvenimo pasmerkta žlugti? Specialistai pabrėžia: nebūtinai, lytinis aktas nėra vienintelis meilės patvirtinimas, sykiu pripažįsta: jei ši situacija tampa konfliktų priežastimi, imama kaltinti save arba vienas kitą, pagalbos ieškoti būtina, išvengiant beprasmių ginčų, ašarų ir konfliktų.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 8:00 PM

Be intymumo – ne vienerius metus

„Su žmona nesimylime jau 4 metus. Dėl to kyla daug kivirčų, bet nežinau, kaip tą pakeisti. Abu esame susituokę 15 metų“, – patarimo lrytas.lt projekte „Klausk seksologo“ veido ir kūno estetikos klinikos „Jaunatvės namai“ psichoterapeuto-seksologo Viktoro Šapurovo klausė skaitytojas.

„Deja, žmonės neretai būna pernelyg kantrūs. Manau, šioje situacijoje nereikia kantrybės išbandymų. Intymus gyvenimas yra džiaugsmo šaltinis ir iš esmės būtinoji bendravimo dalis, kaip ir emocinis, dvasinis bendravimas.

Jei abu norėtų taisyti situaciją, ieškoti galimybių pagerinti intymius santykius, tikslinga kreiptis į seksologą“, – rekomendavo specialistas.

Pirmiausia tokiai porai padėtų individualus pokalbis su kiekvienu sutuoktiniu, vėliau – bendras pokalbis.

Tai, kad šeimoje kyla kivirčų, pašnekovo akimis, savotiškai gerai, vadinasi, žmonės nori pokyčių, o tikimybė jiems padėti išauga.

Draugystė be sekso – įmanoma

Kita skaitytoja specialisto teiravosi, ar vyras ir moteris gali būti tik draugais, be jokios fizinės traukos.

V. Šapurovas teigė pastebintis, kad šiais laikais taip kartais būna ir pritaria – iš tiesų, draugiški santykiai be aistros gali egzistuoti.

„Jei vyras homoseksualus, moteris atlieka draugo funkciją, bet tokia draugystė būdinga ir įprastos (heteroseksualios) orientacijos vyrams.

Žmonės atlieka draugiško patarėjo vaidmenį, tai būna naudinga abiems. Paprastai tokios poros susitinka retai, kai iškyla būtinumas pasitarti.

Jei yra meilės problemų, labai naudinga turėti priešingos lyties patarėją“, – mano psichoterapeutas-seksologas.

Kai kurie specialistai pabrėžia – vyro ir moters draugystė gali būti išties tvirta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.