Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksologas apie erekcijos sutrikimus: testosterono lygį galima pakelti

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsako į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

 Intymus gyvenimas.<br> 123rf nuotr.
 Intymus gyvenimas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 10:59 PM

„Mano testerono kiekis tik 7. Sutriko erekcija. Kaip atstatyti testeroną? Man 53 metai“, – klausia Paulius.

„Neaišku, kokiais vienetais matuotas testosterono kiekis, nes 7 pagal vieną matavimo skalę tai yra visiška norma, o kitais matavimo vienetais rodo sumažėjimą.

Natūraliai testosterono lygį pakelti galima normalizuojant kūno masę (jei yra viršsvoris), didinant fizinį aktyvumą, kombinuojant didelio intensyvumo intervalines ir jėgos treniruotes. Kokybiškas miegas taip pat didina testosterono lygį.

Venkite rūkymo, alkoholio, streso. Ilgiau būkite saulėje arba vartokite vitaminą D. Subalansuokite mitybą: venkite cukraus, sumažinkite blogųjų riebalų kiekį ir padidinkite gerųjų (riešutai, avokadai, lašiša, alyvuogių aliejus ir t.t.).

Ne visada atstačius testosterono kiekį erekcija taip pat atsistato, todėl rekomenduoju apsilankyti pas urologą, kuris padės išsiaiškinti ir kitas galimas erekcijos sutrikimo priežastis bei suteiks pagalbą“, – atsakė A.Preidis.

„Po stuburo operacijos mano erekcija labai suprastėjo ir tai šiek tiek sumažino varpos dydį. Į stuburą įdėtas implantas. Ką man daryti?“, – susirūpinęs Andrius.

„Jei gerai supratau, po stuburo operacijos suprastėjo erekcija. Be detalesnės informacijos kažką patarti sunku. Rekomenduočiau kreiptis į urologą. Jis detaliai išsiaiškins situaciją, paskirs tyrimus, kitų specialistų konsultacijas, jei jos atrodys reikalingos ir padės išspręsti problemą“, – patarė A.Preidis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.