Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksologas atsako: „Panašu, kad jums yra poorgazminės ligos sindromas“

Klinikos „Urologas Panevėžyje“ gydytojas urologas, seksologas Andrius Preidis atsako į lrytas.lt skaitytojų klausimus.

 Po sekso.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Po sekso.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 A.Preidis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 A.Preidis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 5:38 PM

„Po erekcijos skauda raumenis, kūnas įsitempęs, kamuoja nemiga, savijauta kaip per kokias pagirias. Ir tai nepakeliamai tęsiasi iki pusantros paros. Net įtakoja kalbėseną, nes balsas dreba. Fiziniai pojūčiai tokie, kad tenka susilaukyti nuo erekcijos apskritai. Kodėl taip nutinka?“ – susirūpinęs Sigitas.

„Panašu, kad jums yra poorgazminės ligos sindromas. Simptomai prasideda nuo kelių minučių iki kelių valandų po orgazmo, nepriklausomai ar tai buvo lytinis aktas, ar masturbacija, ir tęsiasi 3–7 paras. Simptomų intensyvumas ir jų trukmė tarp vyrų gali skirtis. Būdingi į gripą panašūs simptomai, karščiavimas, galvos svaigimas, raumenų sunkumas ir skausmas, bendras silpnumas, dėmesio sutrikimas, dirglumas. Tai labai retas susirgimas, kurio kilmė nėra aiški. Manoma, kad tai organizmo autoimuninė reakcija į spermos skysčius, todėl simptomai pasireiškia po ejakuliacijos (spermos išsiliejimo) ir dažniausiai apima visą organizmą.

Deja, kol kas šio susirgimo gydymas nėra visai aiškus. Daliai pacientų padeda priešuždegiminiai vaistai, antihistamininiai vaistai ar seratoninų reabsorbcijos inhibitoriai, kurie pradedami gerti dar prieš lytinius santykius ir geriami po jų. Kai kuriems efektą davė alergenų imunoterapija“, – aiškino A.Preidis.

„Ar sveika masturbuotis?“ – teiravosi Tomas.

„Masturbacija yra sveika seksualinė veikla. Ji naudinga fizinei ir psichinei sveikatai. Ji pagerina nuotaiką, nuima seksualinę įtampą, pagerina miegą, mažina stresą, apsaugo nuo nerimo ir depresijos, stiprina dubens raumenis.

Masturbacija neturi šalutinių reiškinių. Kiek dažnai masturbuotis nėra normos – kartą per savaitę, vieną ar kelis kartus per dieną. Svarbu, kad tai nepradėtų trukdyti jūsų kasdieninei veiklai“, – teigė seksologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.