Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sutuoktiniai nesimyli jau 20 metų: viskas pasikeitė po žmonos ištartų žodžių

Sutuoktiniai jau beveik dvidešimt metų nesimyli, net miega atskiruose miegamuosiuose. Viskas prasidėjo nuo to, kai žmona pasakė, kad jos buvusysis lovoje geresnis už dabartinį vyrą. Ar yra kelias atgal?

 Santykių problemos.<br> 123rf nuotr.
 Santykių problemos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 8:02 PM

„Su žmona esame kartu 20 metų. Pirmuosius keletą metų gyvenome gana aktyvų seksualinį gyvenimą, bet staiga ginčo metu ji pareiškė, kad seksas su jos buvusiu vyru buvo geresnis, nei su manimi.

Nuo to laiko mes nesimylėjome. Manau, todėl, kad aš pasąmoningai įsitikinęs, kad jeigu tai darysime, aš konkuruosiu, kad būčiau geresnis už jos buvusįjį.

Bandžiau su ja apie tai padiskutuoti, bet ji užtrenkė duris tokiai galimybei. Ji net persikėlė į savo atskirą miegamąjį dėl mano knarkimo.

Ar yra koks nors kelias atgal (o gal pirmyn)?“ – uždavė klausimą „The Guardian“ skaitytojas.

Psichoterapeutė iš JAV Pamela Stephenson Connolly pateikė atsakymą:

„Pareiškimas, pasakytas vieno partnerio apėmus pykčiui, kuris yra skirtas įskaudinti ir pažeminti, retai būna pilnai atitinkantis tikrovę. Pasistenkite to nepriimti kaip tiesos. Kas iš tiesų yra faktas – kad jūsų žmona jus atstūmė ir atsiribojo... ir tai tikrai ne dėl jūsų knarkimo.

Kaip porai, jums reikia atlikti gyvybiškai svarbius „remonto“ darbus. Aš pradėčiau ieškodama pagalbos pakelti jūsų savivertei ir išmokti, kaip geriausia pradėti atvirą pokalbį. Tikėtina, kad jums labai naudingos būtų porų konsultacijos.

Daugelis žmonių savo santykiuose patenka į aklavietę, tada tiesiog atsitraukia ir nuo tada gyvena nelaimingi. Neleiskite, kad taip nutiktų jums. Priminkite savo žmonai, kad jums abiem kažkada patiko būti kartu, ir paprašykite jos prisijungti prie jūsų ir padaryti viską, kad tai susigrąžintumėte“, – patarė psichoterapeutė.

Parengta pagal „The Guardian“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.