Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksas, kai vyro varpa pernelyg didelė: tinkamos pozos

Nors seksologai tvirtina, kad varpos dydis mylintis neturi reikšmės, visgi egzistuoja atvejų, kai tai svarbu. Problemų mylintis gali kilti, jeigu vyro varpa yra didelė.

 Intymūs santykiai.<br> 123rf nuotr.
 Intymūs santykiai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 10:50 PM

Vidutinis varpos ilgis erekcijos metu – apie 13 cm. Vidutinis makšties gylis nuo įėjimo iki gimdos kaklelio – iki 15 cm.

Esant tokiems matmenims, varpa nepasiekia gimdos kaklelio, kurio spaudimas gali būti skausmingas. Todėl statistiniai vidutiniški vyrai ir moterys sekso metu dėl to diskomforto nepatiria. Bet viskas keičiasi, jeigu vyro pasididžiavimo matmenys ženkliai peržengia sąlyginės normos ribas.

Netgi atsižvelgiant į tai, kad makšties kanalas susijaudinimo metu pailgėja, ilgesnė nei 17 cm varpa seksą partnerei gali padaryti skausmingą.

Štai keletas taisyklių, kurios padės išvengti nemalonių pojūčių.

1. Skirkite ypatingą dėmesį preliudijai

Idealu, jei parengiamosios glamonės bus tokios, jog moteris patirs pirmą orgazmą dar iki to, kol varpa pateks į makštį. Bučiuokitės, glamonėkite partnerės klitorį liežuviu, pasiūlykite jai pasimasturbuoti arba padėkite jai tai padaryti, naudokitės sekso žaislais. Kuo labiau susijaudinusi ir atsipalaidavusi bus moteris, tuo lengvesnis bus įsiskverbimas.

2. Negailėkite lubrikanto

Jeigu partnerio varpa išties didelė, natūralios lubrikacijos jums tikrai nepakaks. Atsiminkite, kaip sunku būna ant piršto užmauti per mažą žiedą. Turite padaryti viską, kad maksimaliai palengvintumėte slydimą. Dosniai tepkite lubrikantu (geriausia – vandens pagrindu) varpą ir makštį ir reguliariai papildykite nauja porcija.

3. Neskubėkite

Karštas seksas su įsiskverbimu lifte ar greitukas ant darbo stalo, deja, ne jums. Net su lubrikantu. Partnerei prireiks laiko, kad neįprastai didelės varpos įsiskverbimas būtų komfortiškas. Jeigu veiksite grubiai ir šiurkščiai, galima prisižaisti iki makšties plyšimų. O tai skausminga. Taip skausminga, kad mergina vargu ar panorės pakartoti tokią nemalonią patirtį.

4. Naudokite ribojančius žaisliukus

Sekso reikmenų parduotuvėse galima rasti varpos žiedų. Elastingi žiedai maunami ant varpos ir neleidžia jai įsiskverbti pernelyg giliai. Žiedas turi ir svarbią psichologinę funkciją: vyrui nebereikia nuolat sekti įsiskverbimo gylio, vadinasi, jis gali atsipalaiduoti.

5. Kvėpuokite, kad atsipalaiduotumėte

Šis patarimas labiau skirtas moterims. Jeigu partnerė nervinasi ir bijo galimo skausmo, jos dubens dugno raumenys susitraukia, o tai reiškia, jog patekti į makštį tampa dar sudėtingiau ir skausmingiau. Gilus kvėpavimas padeda nusiraminti, nuimti įtampą ir atsipalaiduoti. Beje, vyrui taip pat pravartu pakvėpuoti. Bent jau tam, kad veiktų atsargiau ir labiau susivaldytų.

6. Rinkitės saugias pozas

Saugios pozos šiuo atveju yra tos, kur vyras negali įsiskverbti pernelyg giliai arba moteris turi galimybę reguliuoti įsiskverbimo gylį. Idealiai tinka šios pozos:

Raitelė

Partneris guli ant nugaros, moteris ant viršaus. Šios pozos privalumai: laisvomis rankomis vyras gali glamonėti klitorį, kad padidintų partnerės susijaudinimą.

Šaukšteliai

Abu guli ant šono, moteris nugara į vyrą. Tokioje pozoje ypač geras lėtas seksas.

Šaukšteliai atvirkščiai

Tai viena geriausių pozų lėtam, atsargiam seksui. Partneriai guli veidu vienas į kitą, tad vyras akimirksniu pastebės, jei jo veiksmai sukels partnerei skausmą, ir sustos. Partnerė, savo ruožtu, gali atrasti idealią padėtį sulenkdama ar ištiesdama kojas.

Iš galo suglaustomis kojomis

Moteris guli ant pilvo ištiestomis kojomis, vyras įeina iš viršaus. Šioje pozoje pailgėja makšties kanalas – tuo labiau, kuo labiau partnerė suspaudžia ir ištempia kojas.

Krabas

Abu sėdi veidu vienas į kitą, sulenkę kojas per kelius. Partneriai gali remtis ištiestomis rankomis arba stipriai apsikabinti. Tokioje pozoje vyras mato moters emocijas ir gali greitai sureaguoti, jeigu ji pradės jausti diskomfortą.

7. Susitarkite dėl „stop“ žodžio

Skausmas – tai, ko per seksą negalima kęsti. Todėl iš anksto aptarkite sutartinį ženklą, po kurio nedelsiant baigsite intymų žaidimą. Paprastai toks ženklas būna koks nors trumpas, lengvai ištariamas žodis. Pavyzdžiui, BDSM žaidimuose dažnai vartojamas žodis „raudona“ – analogija su šviesoforo signalu. Tačiau jūs galite sutarti dėl kitokio varianto.

8. Įsisavinkite oralinį seksą

Oralinis seksas, kuomet partnerio varpa didelė, taip pat reikalauja meistrystės. Moteriai teks pasitelkti rankas, kad neleistų varpai patekti pernelyg giliai. Bet toks variantas gali tapti gera išeitimi, jeigu tradicinis intymumas, nepaisant visų gudrybių, išlieka skausmingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.