Moteris susilaukė vaiko nuo dviejų vyrų: sunkiausias iššūkis laukė ligoninėje

Rankoje laikydama teigiamą nėštumo testą Nicole (36 m.) suvokė, kad dabar turėtų atskleisti savo paslaptį. Pagaliau ji norėjo paaiškinti savo tėvams, kad jos įsčiose esantis vaikas turi ne vieną, o du tėvus – Christianą (34 m.) ir Fabianą (31 m.). Nicole ir abu vyrai jau daug metų turėjo bendrus santykius. Meilė trise. Apie tai žinojo tik artimiausi trijulės draugai. Dabar slėpynių žaidimas turėjo baigtis.

 Nicole ir abu vyrai jau daug metų turėjo bendrus santykius.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Nicole ir abu vyrai jau daug metų turėjo bendrus santykius.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 6:19 PM

Kelne (Vokietija) gyvena neįprasta šeima – moteris, du vyrai ir du vaikai. Laimingas meilės trikampis? Ar tai gali būti gerai?

Poliamorija vadinama tokia santykių forma, kai visi partneriai gali turėti daugelį meilės ryšių gavę visų dalyvaujančiųjų sutikimą. Trijų santykiai vadinami triada.

Patvirtintų žinių apie poliamoriją vargu ar yra. Hamburge (Vokietija) įsikūrusios internetinės pažinčių agentūros 2017-aisiais surengta apklausa atskleidė, kad 3 procentai visų apklaustųjų jau turėjo poliamorijos ryšį. 12 procentų galėtų įsivaizduoti, kad tai pabandys.

Nicole ir Christianas keletą savaičių buvo kartu, kai ji per vieną vakarėlių sutiko Fabianą.

Jis studijų metais su Nicole jau turėjo trumpalaikį susitikimą, bet paskui jų gyvenimo keliai išsiskyrė.

Kai vėl susitiko, visi trys vienas kitą suprato. Jie praleido kartu vis daugiau laiko, užsimezgė artima draugystė.

Nicole ir Christianas persikėlė gyventi į Kelną. Fabianas dėl savo verslo ekonomikos studijų liko Ašafenburge (Bavarija), bet po egzaminų darbo ieškojo Kelne.

„Gyvenk su mumis“, – pasiūlė jam Nicole ir Christianas.

Fabianas miegojo ant sofos, vakarais su Christianu žiūrėjo filmus apie kung fu kovos meną ir padėjo abiem sukurti kvietimus į jų vestuves.

Kai Nicole ir Christianas paplūdimyje Lenkijoje ištarė lemtingąjį „taip“, Fabianas pasirūpino muzika.

Jau savo santykių pradžioje Nicole ir Christianas nusprendė, kad jų santuoka nebus monogamiška. Abu retkarčiais turėjo santykių su kitais – trumpus meilės romanus, per kuriuos neįsižiebdavo gilūs jausmai.

Nicole jautė, kad tokie santykiai jos netenkina, ji nenorėjo bet ko. Vienąkart ji prisipažino savo vyrui Christianui, kad jaučia potraukį prie Fabiano. Nicole sutuoktiniui patiko žmonos mintis: geriau seksas su artimu nei svetimu vyriškiu.

Santykiai pasikeitė, kai praėjus pusei metų po vestuvių ir Christianas įsimylėjo Fabianą.

Vieną vakarą, kai Fabianas turėjo susitikimą su kita moterimi, sutuoktiniai kalbėjo apie jų nenorą prarasti jį, jei jis įsimylėtų ką nors kitą.

„Apie tai pasakėme Fabi, kai jis grįžo iš pasimatymo. Jis sakė, kad apie tai taip pat galvojo ir nenori mūsų prarasti. Tuomet susėdome ir pradėjome svarstyti, ką daryti“, – pasakojo Nicole.

Jie neturėjo jokių pavyzdžių – žmogaus, kuris papasakotų apie santykius trise. Kadangi Nicole, Fabianą ir Christianą stebino ir glumino jų pačių jausmai, jie niekam apie tai nepasakojo.

„Anuomet mus labiausiai kankino prisipažinimo šeimai mintis. Tai buvo didžiausia kliūtis. Tėvai mūsų klausinėjo, nes numanė, kad mus tris sieja santykiai. Mes bandėme viską slėpti ir dažnai turėjome pagalvoti, ką sakome, kad neišklotume, ko nereikia“, – pasakojo Fabianas.

Galiausiai Nicole pastojo – jie troško susilaukti vaiko. Todėl buvo nutarta nebeslėpti savo meilės trikampio.

„Fabianas ir aš pasakėme savo tėvams atskirai. Nicole paprašė, kad pokalbio su jos tėvais metu būtume abu“, – sakė Christianas.

Tėvų reakcijos buvo teigiamos, nes jie gerai pažinojo trijulę ir ji jiems patiko. Tačiau Christiano, Fabiano ir Nicole tėvams prireikė poros dienų, kad tai suprastų.

Gimdymo metu, žinoma, norėjo būti abu. Nėra paprasta rasti ligoninę, kuri sutiktų.

„Skambinau į klinikas ir sakiau, kad mes – du tėveliai, norintys būti gimdykloje. Kai išgirsdavau atsakymą „ne“, prisipažindavau, kad tuomet negalime atvykti“, – pasakojo Fabianas.

Kliniką, kuri sutiko su jo pageidavimu, pagaliau pavyko rasti.

„Gimdymas truko daugiau nei 20 valandų. Vienas laikė mano ranką, kitas keitė muziką ar tikrino temperatūrą vonioje. Tai buvo labai malonu“, – sakė Nicole.

Vaikas turėjo gimti atlikus cezario pjūvį. Bet operacinėje galėjo būti tik vienas tėvelis.

Christianas, kuriam nemalonu žiūrėti į kraują, liko už durų – taip buvo sutarta iš anksto.

Fabianas laikė Nicole už rankos, kai gimė jų sūnus. Paskui mažylį teko iškart paguldyti į skyrių dėl kvėpavimo nepakankamumo.

Nuo jo nesitraukė Christianas, o Fabianas liko su Nicole operacinėje.

„Mes labai džiaugėmės, kad vienas galėjo būti su Nicole, o kitas – su kūdikiu“, – tikino Christianas.

Dabar trijulė susilaukė jau antro vaiko, šį kartą tai vyko gimdymo namuose ir natūraliu būdu. Ir vėl šalia buvo abu tėveliai.

Kas biologiniai pirmo ir antro vaiko tėvai, žino tik trijulė. Kada nors apie tai jiems pasakys, bet abu turi užaugti su mintimi, kad turi du tėvus: tėtį ir tėvelį, taip pat didelę šeimą.

„Mums svarbu, kad mūsų berniukai turi tris senelius ir tris močiutes. Nesvarbu, kas yra biologinis tėvas“, – sakė Christianas.

„Esame visiškai normali šeima“, – patikino Nicole.

Christianas, informatikos specialistas, dirba visą dieną, Fabianas – savarankiškai.

Balandį jau baigėsi Nicole vaiko priežiūros laikas ir ji pradės dirbti savarankiškai poliamorijos konsultante.

„Kadangi gyvename trise, reikia daug bendrauti ir dėl to retai pasitaiko ginčų“, – sakė Nicole.

Trise lengviau atlaikyti ir aplinkinių nepasitenkinimą.

„Gal nė vienas iš abiejų nėra biologinis vaikas“ arba „vargšai vaikai, auga tarp tokių iškrypėlių“, – su tokiais komentarais trijulei tenka nuolat susidurti socialinėje erdvėje. Ir ne tik ten.

Kai kurių giminių bei bičiulių požiūris į jų santykius irgi neigiamas.

„Iš Fabi draugų rato buvo pasakyta, kad Nicole – kekšė, o abu vyrai – minkštakiaušiai. Reikia būti stipriam, kai nori tokios formos santykių ir jų neslepi“, – prisipažino Nicole.

Per jų pirmąją Tėvo dieną vienas giminaičių norėjo, kad ateitų tik vienas iš tėčių. „Jis nenorėjo savo vaikui aiškinti mūsų santykių ir kaip mes mylimės“, – sakė Fabianas.

Kodėl vaikas turėtų galvoti apie seksą, kai juos mato kartu? Toks klausimas kilo Christianui, Fabianui ir Nicole.

Nepaisant to, nuėjo visi. Trijulė nenorėjo nei savo šeimos išsižadėti, nei savo vaikams rodyti pavyzdžio, kad taip gyvendami klysta.

Dabar giminaičiai prie jų priprato ir nebeturi baimės bendrauti.

Tokios patirtys skatina juos dalintis informacija apie netradicinę santykių formą.

„Gauname daug žinių apie kitus žmones, kurie gyvena trise su vaikais ir visi jie nedrįsta atvirai pripažinti savo santykių“, – išdavė Nicole.

Požiūris turi keistis. Kokio aplinkinių elgesio trokšta Fabianas, Christianas ir Nicole?

Trijulė turi tokią pat nuomonę: „Kiekvienas gali mylėti, ką nori, kaip nori ir kiek nori.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?