Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

4 priežastys, kodėl moterys nepatiria orgazmo: kaip sau padėti?

Orgazmo nebuvimas vis dar dažna moterų problema – reguliariai orgazmą patiria 95 proc. vyrų ir tik 65 proc. procentai moterų. Nepatiriančios „didžiojo O“ moterys ima mažiau pasitikėti savimi, vengti intymumo, nežinodamos, kaip šią problemą išspręsti. Kodėl taip yra? Pamėginsime į šį klausimą atsakyti, bei padėti surasti kelią į malonumą.

 Poros santykiai.<br> 123rf nuotr.
 Poros santykiai.<br> 123rf nuotr.
 Deimantė Lembartienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Deimantė Lembartienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 5:37 PM

1. Trūksta klitorio stimuliacijos

Tai viena pagrindinių priežasčių, nes dažnai klaidingai manoma, jog pagrindinis moterų orgazmas – vaginalinis, o klitoris nepelnytai pamirštamas. Deja, statistika teigia kitaip: vaginalinį, arba G taško orgazmą patiria vos 18% moterų. Kaip sau padėti? Įtraukite klitorio stimuliaciją į intymius žaidimus – tegu tai tampa neatsiejama lytinio akto dalimi.

Erotinių prekių parduotuvės „Potyris.lt“ įkūrėja Deimantė Lembartienė siūlo į pagalbą pasitelkti sekso žaisliukus, skirtus klitorio stimuliacijai: „Egzistuoja nemažai produktų, skirtų lytinio akto metu stimuliuoti klitorio zoną. Tai – įvairūs vibratoriai, masažuokliai ir stimuliuojantys geliai, taip pat specialūs porų vibratoriai, skirti naudoti būtent su partneriu. Šie žaisliukai suteiks papildomos stimuliacijos, bei padės patirti malonumą ir moteriai.“

2. Per trumpa preliudija

Trumpa preliudija arba jos nebuvimas gali būti priežastimi, kodėl moteris nepatiria orgazmo. Preliudija – tai meilės žaidimų įžanga, padedanti susijaudinti ir pasiruošti lytiniam aktui. Moterys įprastai susijaudina lėčiau, todėl joms reikia daugiau laiko. Kad moteris pasiektų malonumo viršūnę, būtinas atsipalaidavimas, susitelkimas į kūną ir pojūčius. Neskubėkite iš karto prie reikalo – pradėkite nuo bučinių ir glamonių.

„Klientai dažnai teiraujasi kaip preliudiją paįvairinti. Vienas iš populiariausių būdų yra masažas, jis padeda atsipalaiduoti, pamiršti buities rūpesčius, stresą bei susitelkti į prisilietimus. Nebūtina būti masažo specialistais – užtenka jaukios atmosferos, ramios muzikos, žvakių ir kvapnaus masažo aliejaus. Pradėkite nuo švelnių prisilietimų, glostymų, stebėkite partnerio reakciją ir žinoma, nepamirškite bučinių. Neskubėkite prie intymių zonų: lieskite rankas, pečius, nugarą ir prie jautresnių kūno vietų pereikite po truputį“, – pataria D. Lembartienė.

3. Užstrigote rutinoje

Nuovargis, stresas, rutina – tai negailestingi orgazmo žudikai. Dažnai moterys prisiima per didelį kiekį darbų ir atsakomybės – nemenkas krūvis darbe, po sunkios dienos seka rūpestis namais, vaikais ir buitimi. Nenuostabu, jog vakare minčių apie seksą lieka nedaug, o jeigu mylimasi, intymumas neteikia malonumo, nepavyksta atsipalaiduoti ir orgazmas tiesiog neateina.

Ką daryti? Tokiu atveju būtina skirti daugiau dėmesio sau. Dažna moteris nesutiks, sakydama, jog privalo tiek daug nuveikti ir padaryti, tačiau reikėtų išmokti susidėlioti prioritetus. Galbūt buities darbus ir vaikų priežiūrą galite dalintis su partneriu, gal padėtų kelias valandas į savaitę užsukanti auklė – kartu apsvarstykite visas galimybes skirti sau daugiau laiko. Labai tikėtina, jog seksualinis gyvenimas irgi pagerės.

4. Jūs vengiate eksperimentų

Mylitės tamsoje, visada ta pačia poza, o sekso žaislai jums visiškai nereikalingi. Vengiate apie seksą net diskutuoti tarpusavyje, o ką jau bekalbėti apie eksperimentus ir atradimus lovoje. Jūsų seksualinis gyvenimas nuobodus ir monotoniškas. Galbūt esate konservatyvūs, gal kaltas auklėjimas ar neigiamos seksualinės patirtys, bet seksu jūs nesimėgaujate – veikiau gėdijatės seksualumo, kūno ir intymaus kontakto.

Kaip patirti daugiau džiaugsmo? Pirmiausia vertėtų išsiaiškinti priežastis, kodėl vengiate eksperimentų ir naujų atradimų. Įsisenėjusias neigiamas nuostatas apie seksualumą po truputį pradėkite keisti pozityviomis: jums gali padėti atviras pokalbis tarpusavyje, kartais išeitimi tampa profesionalaus psichologo, psichoterapeuto ar porų terapeuto pagalba.

Nusprendėte savo seksualinį gyvenimą paįvairinti ir nežinote nuo ko pradėti? Anot D. Lembartienės, įtraukti naujoves į seksualinį gyvenimą galima po truputį. „Nebūtina iš karto imtis drastiškų eksperimentų, net maži dalykai gali turėti teigiamą poveikį. Jums gali padėti pozos pakeitimas, naujas apatinių komplektas, apsilankymas erotinių prekių parduotuvėje dviese. Jūsų tikslas yra iš naujo pajusti jaudulį bei atradimo džiaugsmą“, – pataria ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.