„Warner Brothers“ pati save įskundė dėl piratavimo internete

Kino studija „Warner Brothers“ kreipėsi į „Google“, prašydama pašalinti jos pačios interneto svetainę iš paieškos rezultatų dėl to, kad jie pažeidžia autorių teises. Maža to, jai neįtiko legalūs filmų transliavimo portalai, tokie kaip „Amazon“ ir „Sky Cinema“, bei filmų aprašymus pateikiantis tinklalapis IMDB, praneša BBC.

„Warner Brothers“ atstovaujanti įmonė prašė pašalinti nuorodas į filmą „Betmenas. Tamsos riteris“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Warner Brothers“ atstovaujanti įmonė prašė pašalinti nuorodas į filmą „Betmenas. Tamsos riteris“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 10:27 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:13 PM

Tokį prašymą „Warner Brothers“ vardu pateikė kompanija „Vobile“, teikianti intelektinės apsaugos paslaugas. Ji įvairių kino studijų ir autorių teisių atstovų vardu kiekvieną mėnesį pateikia šimtus tūkstančių prašymų pašalinti filmus ir serialus iš įvairių svetainių ar nuorodas į jas.

Šias klaidas aptiko piratavimo internete temomis rašanti svetainė „Torrent Freak“. „Google“ buvo prašoma pašalinti nuorodas į filmus „Betmenas. Tamsos riteris“ ir „Matrica“.

„Warner“ neatidžiai bando apsunkinti galimybes visuomenei atrasti nuorodas į legalų turinį, o tai atigręžia prieš jų pačių siekius“, – pastebėjo „Torrent Freak“ įkūrėjas Ernesto van der Saras.

„Google“ ataskaitoje nurodoma, kad „Vobile“ iš viso yra pateikusi prašymus iš paieškos svetainės pašalinti daugiau nei 13 mln. nuorodų.

Beje, klaidų ataskaitoje pastebėta ir daugiau. Antai kino studijai „Lionsgate“ neįtiko tai, kad filmas „Londono apgultis“ atsidūrė „Microsoft“ parduotuvėje.

„Deja, tokios klaidos pasitaiko labai dažnai. Piratavimą kontroliuojančios kompanijos dažnai naudoja automatines sistemas, kurios ieško ir praneša apie teises pažeidžiančius tinklalapius. Esu beveik tikras, kad taip nutiko ir šįkart“, – teigė E. van der Saras.

Įvertinusi „Warner Bros“ prašymus, „Google“ nusprendė iš paieškos nepašalinti nuorodų į „Amazon“, „Sky Cinema“ ir IMDB svetaines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?