Kiek laiko išgyventume, misdami vien... alumi? Atsakymas tikrai nustebins

Daugybė žmonių mėgsta alų, bet didžiausios problemos prasideda tik tada, kai imama piktnaudžiauti alkoholiu, išsivysto priklausomybė – dėl to prarandami socialiniai ryšiai ir motyvacija. Vis dėlto, bent teoriškai – kiek laiko žmogus galėtų išgyventi misdamas tik alumi? Atsakymas nustebins daugelį – tačiau šių skaičiavimų praktiškai patvirtinti tikrai nesinorės.

 Per dieną jums reikia maždaug 2000 kilokalorijų. 100 ml alaus įprastai turi apie 40 kilokalorijų. Taigi, per dieną tektų išgerti 10 pintų (1 pinta – 568 ml) alaus.<br> 123RF nuotr.
 Per dieną jums reikia maždaug 2000 kilokalorijų. 100 ml alaus įprastai turi apie 40 kilokalorijų. Taigi, per dieną tektų išgerti 10 pintų (1 pinta – 568 ml) alaus.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 6:53 PM

Alus visuomenėje paplito dėl daugybės priežasčių. Tai buvo darbininkų klasės gėrimas, kurį pagaminti senovėje buvo galima palyginti pigiai – nors geram alui reikėjo nemažai žinių ir įgūdžių. Alumi buvo aplaistytos žemės ūkio darbų užbaigtuvės, vestuvės ir pagrindinės metų šventės.

Alus tam tikra prasme yra ir maistas – jis turi kalorijų ir, vartojant dideliais kiekiais, gali sukurti sotumo jausmą. Tačiau kiek tiksliai alaus reikėtų išgerti, kad išgyventumėte be jokio kito maisto?

Per dieną jums reikia maždaug 2000 kilokalorijų. 100 ml alaus įprastai turi apie 40 kilokalorijų. Taigi, per dieną tektų išgerti 10 pintų (1 pinta – 568 ml) alaus. Tai neskamba kaip sveika dieta, tačiau tai nėra neįmanoma. Aišku, būtų sunku, o kartu juk reikėtų išgerti ir nemažai vandens – tačiau grynai teoriškai išgerti 10 butelių alaus per dieną yra įmanoma. Jei alus nebūtų labai stiprus ir būtų paskirstytas per visą dieną, mirtina alkoholio koncentracija kraujyje nebūtų viršyta – ir kurį laiką palaikytų gyvybę, net jei nebūtų kitų maisto šaltinių.

Kiek laiko tiksliai?Daugelis turbūt spėtų, kad dieną ar dvi, tačiau skaičiuojama, kad alus žmogaus gyvybę gali palaikyti apie 6 mėnesius. Žinoma, viskas priklauso nuo kitų sveikatos faktorių, alaus stiprumo, geriamo vandens kiekio ir taip toliau. Jei tarp alaus dietos dienų pavyktų įterpti ir iškrovos dienas, išgyventi pavyktų ne taip jau trumpai. Žinoma, gyvenimo kokybė būtų labai prasta.

Jau po maždaug 2-3 mėnesių pasireikštų pirmieji skorbuto simptomai. Aluje nėra vitaminų, riebalų, beveik jokių reikalingų baltymų. Pirmiausiai nepatogumų – tokių, kaip raumenų skausmas ir bendras silpnumas – sukeltų vitamino C trūkumas. Vėliau pradėtų streikuoti ir vidaus organai, silptų širdis. Galiausiai kūnas nebeatlaikytų tokios dietos ir prasidėtų organų nepakankamumas.

Vėl gi, reikia pažymėti, kad taip nutiktų ne dėl to, kad alus būtų nuodingas, bet dėl to, kad negautumėte maistingųjų medžiagų. Tačiau toks alkoholio vartojimas turėtų ilgalaikių pasekmių bet kokiu atveju. Todėl tokius pasvarstymus ir reikėtų palikti straipsniuose, o ne patiems bandyti tai namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.