Japonijos danguje vidury baltos dienos – NSO Valdžia: šitas daiktas ne mūsų

Tai atrodė kaip meteorologinis balionas – bet Japonijos meteorologijos tarnyba neigia, kad šis insturmentas buvo jų.

 Tai atrodė kaip meteorologinis balionas – bet Japonijos meteorologijos tarnyba neigia, kad šis prietaisas buvo jų.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
 Tai atrodė kaip meteorologinis balionas – bet Japonijos meteorologijos tarnyba neigia, kad šis prietaisas buvo jų.<br> Vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2020, 9:16 AM

Tad keisto, balioną primenančio NSO, kuris birželio 17 d. apie 7 val. vietos laiku pasirodė danguje virš Japonijos Sendajaus miesto, kilmė išlieka paslaptimi iki šiol.

Anot naujienų pranešimų, objektas atrodė kaip didelis baltas nepilotuojamas balionas su dviem sukryžiuotais propeleriais. Kelias valandas NSO kabojo danguje beveik nejudėdamas, o vėliau nuskrido virš Ramiojo vandenyno, pranešė AFP.

Ir nors oro balionas atrodytų akivaizdus paaiškinimas (juos galima laisvai įsigyti), Japonijos meteorologijos agentūros „Sendai“ biuro atstovas AFP sakė, kad šis ore kabėjęs daiktas „yra ne jų“. Savo kasdieniniame spaudos pranešime Japonijos vyriausiasis Kabineto sekretorius Yoshihide Suga taip pat paneigė bet kokias žinias apie oro baliono kilmę, praneša AFP.

Y.Suga taip pat pasistengė paneigti gandus, kad NSO balionas buvo pavojingas užsienio vyriausybės instrumentas. Anksčiau trečiadienį socialinėje žiniasklaidoje klajojo teorijos, kad NSO skleidė Šiaurės Korėjos propagandą ar net platino naująjį koronavirusą.

Taigi, greičiausiai šis NSO buvo kokio nors privataus asmens ar iniciatyvos paleistas meteorologinis balionas. Kaip jau minėta, juos galima laisvai įsigyti internetinėse parduotuvėse, paties baliono kaina, priklausomai nuo jo dydžio, gali siekti nuo 50 iki 250 eurų, dar panašiai kainuoja dujos.

Lietuvoje tokių skrydžių vykdymą reikalaujama suderinti su Civilinės Aviacijos Administracija. Lietuvoje tokiais balionais į stratosferą buvo keliama pica, Vytis ir ąžuolo gilės bei Lietuvos trispalvė. Tokie oro balionai iškyla iki 40 km aukščio, kur dėl itin išretėjusios atmosferos balionas sprogsta ir krenta žemyn.

Parengta pagal  „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?