2022 metus siūloma paskelbti Lietuvos universitetų metais

2022 metus siūloma paskelbti Lietuvos universitetų metais. Tai numatantį nutarimo projektą įregistravo Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas, Laisvės frakcijos narys Artūras Žukauskas.

 2022 metus siūloma paskelbti Lietuvos universitetų metais.<br> 123rf iliustr.
 2022 metus siūloma paskelbti Lietuvos universitetų metais.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2021, 9:19 AM

Tokį sprendimą siūloma priimti siekiant sutelkti valdžios institucijas bei visuomenę, taip pat siekiant puoselėti svarbiausią šiuolaikinės valstybės prioritetą – visuotinį švietimą, tautos išsilavinimą ir sumanumą.

Nutarimo projekte siūloma įvertinti visų „Lietuvos universitetų indėlį į valstybingumo stiprinimą, šalies ūkio kūrimą, kultūros plėtotę, nacionalinės savasties supratimą ir visuomenės švietimą“.

1922 m. vasario 16 d. Kaune buvo įsteigtas Lietuvos universitetas, kuriame pirmą kartą buvo pradėtos universitetinės studijos lietuvių kalba ir kuris suvaidino reikšmingą vaidmenį plėtojant universitetinį aukštąjį mokslą visoje Lietuvoje.

Seimas ketina pasiūlyti Vyriausybei iki 2021 m. liepos 1 d. parengti Lietuvos universitetų metų programą ir ją patvirtinti, o 2022 metų valstybės biudžete numatyti lėšų jai įgyvendinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.