Su trenksmu užbaigęs lapkritį, lrytas.lt paskelbė įspūdingą kalėdinį laikotarpį

Lapkritį naujienų portalas lrytas.lt palydėjo įspūdingai. Naujienų gausa, naujos video laidos, svarbiausių metų projektų apdovanojimų transliacijos, bei prasidėję šventiniai projektai lėmė didelį lankytojų aktyvumą, kurių dėka, pastarąjį mėnesį matomas ryškus svarbiausių skaitomumo rodiklių augimas. Žengus į žiemos sezoną, lrytas.lt neketina sustoti – didžiųjų metų švenčių proga jau pažėrė ne vieną staigmeną.

lrytas.lt
lrytas.lt
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
LRG rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br>T.Bauro nuotr.
LRG rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 12:00 PM

Remiantis „Gemius“ duomenimis, portalas lrytas.lt ir toliau tvirtai laikosi užsitikrinęs antrąją poziciją tarp didžiausių naujienų portalų šalyje.

Lapkritį portale augo vidutinė dienos auditorija, apsilankymų ir puslapių pervertimų skaičius bei praleistas laikas portale, dėl ko atotrūkis nuo trečiosios pozicijos šį mėnesį tapo dar didesnis.

Labiausiai pastarąjį mėnesį augo pagrindinis interneto auditorijos matavimo rodiklis – vidutinis dienos realių vartotojų skaičius (angl. Average daily real users). Kasdien portalą skaitė vidutiniškai 463 tūkst. internautų.

Džiugina tai, kad portalo lankytojai ne tik naršo dažnai, tačiau ir ilgai, kas rodo, jog pateikiamas turinys įtraukia ir skaitytojai čia pasilieka ilgiau. Užfiksuota, kad per lapkričio mėnesį vienas lankytojas portalui skyrė 1 valandą ir 51 minutę.

Praėjusio mėnesio apsilankymų skaičius lrytas.lt portale siekia daugiau kaip 27 mln., o puslapių peržiūrėta daugiau kaip 125 mln. Oficiali „Gemius“ statistika rodo, kad realių vartotojų skaičius šį mėnesį lrytas.lt – 1 154 558.

Kalbant apie socialinių tinklų statistiką, lrytas.lt „Facebook“ pasiekta kiek daugiau nei 43 proc. naujų sekėjų, lyginant su praėjusiu mėnesiu, na, o „Instagram“ auditorijos pasiekiamumas išaugo net 44 proc.

Šiuo metu socialinių tinklų naudotojai turi progą sudalyvauti ir laimėti kvietimus į didžiausią ir įspūdingiausią SEL metų koncertą bei kviečiami įsitraukit į gražiausios Lietuvos kalėdinės eglutės paieškas.

„Mėnuo tikrai buvo gausus ir neeilinis. Didieji metų projektai ir jų rezultatai bei indėlis į bendrą portalo statistiką atskleidė, kokią stiprybę turi darni komanda ir portalo lankytojų bei partnerių palaikymas. Džiaugiamės, kad skaitote, žiūrite ir dalyvaujate“, – sako portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Praūžė svarbiausi metų renginiai

Lapkritį įvyko trys svarbiausi „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės metų renginiai. Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje raudonai nušvitusiame Vilniaus televizijos bokšte, buvo pagerbti ir apdovanoti jau penktųjų jauno verslo „Verslo genas“ nugalėtojai. Kone pusmetį vykęs projektas dalyvių sulaukė daugiau nei pernai, o žurnalistai aprašė beveik 70 drąsių, netikėtų, inovatyvių verslo istorijų.

Be to, lapkričio viduryje, sostinės „Stiklių“ restorane iškilmingai paskelbta 2021-ųjų Lietuvos metų moteris. Šiemet šis garbingas titulas atiteko penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei. Pasveikinti Lietuvos metų moters susirinko, politikos, verslo, sporto atstovai. Juos savo dainomis džiugino ir 2017-aisiais Lietuvos metų moterimi paskelbta dainininkė Erica Jennings.

Paaiškėjo ilgai laukti geriausieji iš geriausiųjų interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2021“. Laureatus išrinko tarptautinė architektų komisija. Iškilmingos ceremonijos metu Nacionalinėje dailės galerijoje buvo paskelbti geriausio buto, namo, viešosios erdvės, biuro ir studento kurti interjerai.

Konkursas sulaukė kone pusantro šimto darbų, o 40 geriausių, atrinktų tarptautinės komisijos, pateko į šių metų interjero architektūros katalogą „Mano erdvė 2021“. Kaip teigia redaktorė Inga Junčienė, per šešerius metus jis tapo savotišku lietuvių kūrėjų metraščiu. O nuo pernai – papildytas tekstais ir aktualiais interviu – yra pasiekiamas plačiajai visuomenei.

Šių metų interjerų metraštį „Mano erdvė 2021“ galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose ir „Vagos“ knygynuose.

Kalėdinės eglutės rinko rekordines peržiūras

Lrytas.tv portalas lapkričio mėnesį parodė išskirtinius rezultatus. Skaitytojai noriai domėjosi ne tik laidomis bei vaizdo siužetais, didelį dėmesį pastarieji rodė ir socialiniuose tinkluose. Lrytas.tv feisbuko paskyra per paskutinį mėnesį pasiekė net 256 procentais didesnę auditoriją, o susidomėjimas įrašais išaugo iki 59 procentų.

Žiūrovai mėgavosi politikos apžvalgininkų Vytauto Bruverio bei Tado Ignatavičiaus laidomis, pastarosios sulaukė didžiausio dėmesio ir buvo peržiūrėtos tūkstančius kartų. Mėnesį šventiškai užbaigusios Kalėdų eglių įžiebimų transliacijos iš didžiųjų miestų taip pat surinko rekordinius peržiūrų skaičius.

„Palangos eglės įžiebimą stebėjo daugiau nei 100 tūkstančių žiūrovų, Kauno – 23 tūkstančiai, o sostinės eglė gerėjosi 27 tūkstančiai portalo lankytojų“, – sakė lrytas.tv redaktorė Gintarė Valancevičiūtė.

Daugiausiai peržiūrų surinko „Lietuvos ryto“ televizijos reporterių parengtas reportažas apie LSDP partijos posėdį.

Politikės nesėkme susidomėjo per 146 tūkstančiai portalo lankytojų. Taip pat lrytas.tv žiūrovams pateikė ir tiesioginę transliaciją iš Sporto kino festivalio atidarymo ceremonijos, kurioje savo įžvalgomis apie sportininkų problemas pasidalijo Lietuvoje puikiai žinomi veidai, tokie kaip Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Švenčių laukimas – kupinas dovanų skaitytojams

Su kiekviena diena kalėdinė nuotaika vis labiau užlieja visų namus ir širdis, miestai dabinasi gražiausiomis žaliaskarėmis. Lrytas.lt šiemet nori dar labiau sustiprinti švenčių laukimą, tad, kad jos būtų dar smagesnės, dosnesnės ir jaukesnės – paruošė begalę projektų. Konkursų ir dovanų dalybos šiemet kaip niekada gausios.

Lrytas.lt kartu su prekybos centru „Maxima“ pristatė projektą „Kalėdas kuriame drauge“, kuriame rasite kalėdines viktorinas, tradicinius gražiausių namų Kalėdų eglučių bei gražiausios Lietuvos eglutės rinkimus, kuriuose didelis dėmesys skiriamas regionams.

O kokios Kalėdos be gardžių patiekalų? Virtuvės fanus kviečiame siųsti gardžiausius savo receptus ir dalyvauti receptų konkurse „Skanios Kalėdos“. Laimėtojams atiteks taip pat labai skanios „Viči“ dovanos!

Koks Kalėdų laukimas be Advento kalendoriaus. Šiemet lrytas.lt jį siūlo kaip niekuomet praktišką! Atvertus langelį kasdien galima registruotis ir laimėti praktiškus „Moki veži“ prizus. Na, o stiliaus ir mados mėgėjams lrytas.lt ir „Membershop“ paruošė žaidimą „Rask Kalėdų dovaną“ be pralaimėjimų. Telieka užeiti, pasirinkti ir pasiimti prizą!

Įspūdingas Kalėdas lrytas.lt paruošė ir mažiesiems. „Vaikų Kalėdos“ su „Žaislų planeta“ atvėrė tikrą žaidimų ir linksmybių fiestą! Kviečiame vaikus dalyvauti konkurse, skaityti specialiai jiems nupieštus „Lietuvos ryto“ dailininko Donato Biliaus komiksus apie Kalėdų senelio keliones, o tėveliai specialiame polapyje galės pasirūpinti nemokamu Kalėdų senelio laišku atžaloms bei gerų darbų sąrašu.

Prasidėjo ir vienas jautriausių, socialinis portalo lrytas.lt, medicinos centro „Antėja“ ir vaistinių tinklo „Benu“ projektas „50 metų drauge“, kuriame žurnalistai kalbasi su poromis, gyvenančiomis drauge jau 50 ir daugiau metų. Pasakojimuose atskleidžiamos porų laimės ir liūdesio akimirkos, dalinamasi patarimais apie tai, kaip išsaugoti santuoką ir tiek metų neblėstančią meilę bei pagarbą vienas kitam.

Tiems, kas išsiilgo dar didesnės romantikos ir aistringų istorijų – portalas kartu su „Romantika.lt“ siūlo skaityti ir dalyvauti konkurse „Romantiškiausios Kalėdų istorijos“ . Siųskite savo romantiškiausią istoriją ir laimėkite vertingus prizus.

Televizijos fanai portale gruodį ras net dvi naujas pramogas: šiandien prasidėjo kasmečiai žurnalo „Savaitgalis“ priedo „TV antena“ rinkimai „TV simpatija“, kur visi kviečiami balsuoti už mylimiausią televizijos veidą.

Tuo tarpu projektas „Televizijos žvaigždės“ kviečia susipažinti su išskirtinėmis asmenybėmis ir praskleisti darbo televizijoje šydą.

Naujienų portalas lrytas.lt taip pat toliau tęsia aibę partnerysčių ir kviečia savo skaitytojus į išskirtinę „Body Worlds“ parodą Kaune, „1000 šviesų“ festivalį Rumšiškėse, „Spragtuko“ kalėdinius pastatymus.

„Netrukus su Lietuvos kartografų draugija pateiksime išskirtinių vaikų piešinių konkursą, O šią savaitę vis dar kviečiame aukoti ir išpildyti vienišų senjorų svajones pratnerių projekte „100 šypsenų daugiau". Džiaugiamės, kad ir šiemet tęsiame partnerystę ir prisidedame prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Metų sportininko rinkimų. Balsuoti kviečiame ir savo portalo lankytojus“, – ragina „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.

Vis dar galima užsisakyti „Lietuvos ryto“ prenumeratą 2022 metams. Tai gali tapti puikia kalėdine dovana, kuri lankys visus metus. O tie, kas mėgsta leisti jaukius ir stilingus vakarus – puikiai tiks legendinio žurnalo „Stilius“ prenumerata. Nuo šiol „Lietuvos ryto“ leidinius greitai ir patogiai užsisakyti galima per atsinaujinusią internetinę parduotuvę www.prenum.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.