Ukraina skelbia atverianti „kibernetinį frontą“ prieš Rusiją

Ukraina, kovojanti su praeitą savaitę Rusijos pradėta karine invazija, pirmadienį paskelbė atidaranti „kibernetinį frontą“, naujienų agentūra „Unian“ citavo Ukrainos saugumo tarnybą (SBU).

 „Atidarome kibernetinį frontą! Padėkite Ukrainos hakeriams įsilaužti į okupantų išteklius“, – sakoma SBU pranešime.<br> 123rf nuotr.
 „Atidarome kibernetinį frontą! Padėkite Ukrainos hakeriams įsilaužti į okupantų išteklius“, – sakoma SBU pranešime.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 2:08 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 11:33 PM

„Atidarome kibernetinį frontą! Padėkite Ukrainos programišiams įsilaužti į okupantų išteklius“, – sakoma SBU pranešime.

Agentūra nurodė, kad pastarosiomis dienomis šalies tarnybos gavo daug naudingos informacijos apie Rusijos pajėgų judėjimą šalyje, padėjusios ukrainiečių pajėgos koordinuoti ir nukreipti savo veiksmus.

SBU ragino pastebėjusius „kokių nors pažeidžiamų taškų Rusijos objektų kibernetinėje apsaugoje“ pranešti apie tai per specialiai atidarytą susirašinėjimo sistemą.

Agentūra ragino atkreipti dėmesį į galimas pažeidžiamas vietas elektroninio pašto ir kompiuterinių tinklų valdymo sistemose, tinklalapiuose, internetinės bankininkystės programėlėse, sertifikacijos centruose ir panašiuose ištekliuose.

„Ukrainos kibernetiniai specialistai šią informaciją naudoja, kad kovotų su okupantu“, – pabrėžė SBU.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.