Parodė, kas liko iš traktoriaus, kai jis Ukrainos laukuose užvažiavo ant minos

Minos Ukrainoje – problema, kurią jau ne kartą minėjo įvairūs Ukrainos pareigūnai, tarp jų ir vidaus reikalų ministras Denisas Monastyrskis. Invazijos į Ukrainą metu karinės Rusijos pajėgos minuoja ne tik miestus (ar net ir paliekamus lavonus), bet ir laukus.

 Netoli Makarovo esančiame Andriyivkos kaime traktorininkas išvažiavo į lauko darbus ir užvažiavo ant okupantų paliktos prieštankinės minos.<br> Kijevo apskrities policijos nuotr.
 Netoli Makarovo esančiame Andriyivkos kaime traktorininkas išvažiavo į lauko darbus ir užvažiavo ant okupantų paliktos prieštankinės minos.<br> Kijevo apskrities policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 3:44 PM

Kijevo apskrities policija socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino vieno neseno įvykio vaizdais ir aprašymu.

„Netoli Makarovo esančiame Andriyivkos kaime traktorininkas išvažiavo į lauko darbus ir užvažiavo ant okupantų paliktos prieštankinės minos.

Laimei, 37 metų vairuotojas per sprogimą rimtų sužalojimų išvengė. Gelbėtojai po apgadintos technikos ratais aptiko dar vieną nesprogusią miną.

Kijevo srities policija dar kartą perspėja piliečius vengti miško ir lauko kelių okupuotose teritorijose“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Kijevo apskrities policija.

Šįkart tai buvo prieštankinė mina, kurią detonavo traktorius, bet kuri pėsčiam būtų sąlyginai nepavojinga – kad prieštankinė mina suveiktų, reikia daug didesnio svorio, nei žmogaus. Tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas ir tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ yra pranešusi, kad kovo 28 d. Ukrainos išminavimo ekspertai patvirtino, jog Rusijos okupantai naudojo minas „POM-3 Medallion“.

„Human Rights Watch“ iškėlė prielaidą, kad minos buvo padėtos panaudojus specialias minosvaidžio raketas, nuotoliniu būdu, o tokiose minose dar ir naudojami seisminiai jutikliai, kurie atskiria žmogaus ėjimą nuo kitų žemės vibracijų. Suveikus jutiklio signalui, kovinė galvutė pakyla į 1–1,5 m aukštį virš žemės ir sprogsta. Sprogmuo ir iš kovinės galvutės išskrieję metaliniai šrapneliai gali nužudyti žmones 16 metrų spinduliu – arba geriausiu atveju sunkiai sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.