Šių Ukrainos ginklų rusai bijo ir savo teritorijoje – saugodamiesi perkėlė karinę stovyklą

Rusijos pajėgas gąsdina Ukrainos didelio tikslumo ginklai – jie patikyti gali ne tik į Rusijos pozicijas laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, bet ir tiesiogiai į Rusijos teritoriją.

 Rusijos pajėgas gąsdina Ukrainos didelio tikslumo ginklai – jie patikyti gali ne tik į Rusijos pozicijas laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, bet ir tiesiogiai į Rusijos teritoriją.<br> Wikimedia Commons.
 Rusijos pajėgas gąsdina Ukrainos didelio tikslumo ginklai – jie patikyti gali ne tik į Rusijos pozicijas laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, bet ir tiesiogiai į Rusijos teritoriją.<br> Wikimedia Commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 11:50 AM, atnaujinta Aug 8, 2022, 11:51 AM

Keli nepriklausomi šaltiniai teigė, jog Rusijos vadovybė nusprendė „atitraukti“ Vakarų karinės apygardos 6-osios armijos dviejų divizijų lauko stovyklą, įsikūrusią Belgorodo srityje, Rusijoje.

Okupantai perkėlė savo stovyklą iš Komsomolsko kaimo, esančio maždaug už 22–23 km nuo sienos su Ukraina, į Chochlovo kaimą (50–51 km nuo Ukrainos).

Tokiu būdu priešas nori savo karius patraukti kuo toliau, kad jų nepasiektų Ukrainos ginklai. Tačiau tam, kad rusų stovykla būtų už „HIMARS“ raketinių sistemų veikimo zonos ribų, jiems reikia ją „atitraukti“ dar bent 30–40 km.

Ši situacija tik dar kartą patvirtina, kad pats raketų sistemų „HIMARS“ buvimas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose okupantams kelia dar didesnį galvos skausmą.

Pavyzdžiui, kaip anksčiau jau buvo pranešta, rusų kariai, bijodami, kad į amunicijos sandėlius gali pataikyti tikslieji ginklai, šiuo metu pamažu griebiasi kitokios praktikos – amuniciją tiesiai nuo geležinkelio bėgių perkelia į priešakines pozicijas ir taip sukelia pavojų savo ešelonams.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.