Ukrainos mūšio lauke pirmą kartą pastebėti amerikietiški „tankų žudikai“

„BGM-71 TOW“ prieštankinė valdoma raketa (angl. anti-tank guided missiles, ATGM) ir HMMWV šarvuotasis visureigis pastebėti karo lauke Ukrainoje. Du pasaulyje gerai žinomi amerikiečių ginklai yra paruošti rusų technikos naikinimui.

„BGM-71 TOW“ prieštankinė valdoma raketa ir HMMWV šarvuotasis visureigis pastebėti karo lauke Ukrainoje.<br>„Defense Express“ nuotr.
„BGM-71 TOW“ prieštankinė valdoma raketa ir HMMWV šarvuotasis visureigis pastebėti karo lauke Ukrainoje.<br>„Defense Express“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 2:11 PM

Rusų tankus „žudantis“ derinys buvo pastebėtas Ukrainos pietuose, Chersono srityje. Tai pirmas kartas, kai „BGM-71 TOW“ ATGM ir HMMWV buvo pastebėti būtent fronte, o ne poligone.

„TOW“ prieštankinių raketų sistema buvo sukurta dar šeštajame dešimtmetyje ir pradėta naudoti 1970 m. Naujesnėse tokio tipo ATGM versijose, pavyzdžiui, Ukrainos patobulintame „M41A7 TOW“ HMMWV, tikslų taikinio aptikimą ir nusitaikymą užtikrina termovizorius ir lazerinis nuotolio matuoklis.

Dėl to, kad ši prieštankinė sistema yra gana sunki, ji dažniausiai naudojama kartu su mobiliomis platformomis, pavyzdžiui, HMMWV, kurių nemažai tarnauja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniuose, arba „M2 Bradley IFV“, apie kurių tiekimą Ukrainai, deja, dar neužsimenama.

„BGM-71 TOW“ ATGM taktinės ir techninės charakteristikos:

  • maksimalus atakos nuotolis – 3,75 km (4,5 km „TOW-2B“ versijoje),
  • raketos skrydžio greitis – 278–320 m/s,
  • prasiskverbimas pro šarvus – 430–900 mm (esant dinaminei apsaugai, kurią turi „TOW-2B“ versija),
  • svoris – apie 70 kg.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?