Mūšio lauke pastebėti nauji ukrainiečių būriai, praminti „tankų medžiotojais“

Vykstančiame mūšyje dėl Bachmuto vis dar intensyviausiai kovojama prie fronto linijos, kur neseniai taip pat pastebėti nauji ukrainiečių būriai su HMMWV šarvuotaisiais visureigiais, ginkluotais „BGM-71 TOW“ prieštankinių raketų sistemomis.

Šis karinės technikos derinys yra pramintas „tankų žudiku“, o jį valdantys ukrainiečiai – „tankų medžiotojais“.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Šis karinės technikos derinys yra pramintas „tankų žudiku“, o jį valdantys ukrainiečiai – „tankų medžiotojais“.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-20 23:37

Šis karinės technikos derinys yra pramintas „tankų žudiku“, o jį valdantys ukrainiečiai – „tankų medžiotojais“.

TOW (angl. tube-launched, optically-tracked, wire-guided) yra mobili, ant transporto priemonės montuojama sunkiosios prieštankinės ginkluotės sistema.

Dėl to, kad ši prieštankinė sistema yra gana sunki, ji dažniausiai naudojama kartu su mobiliomis platformomis, pavyzdžiui, HMMWV, kurių nemažai tarnauja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniuose. Taip pat TOW gali būti montuojama ant sraigtasparnio „COBRA“.

TOW sistemą sudaro prieštankinių raketų paleidimo įrenginys ir raketa, kuri gali būti veiksmingai naudojama bet kokiomis oro sąlygomis, siekiant atakuoti tankus, kitas šarvuotas transporto priemones ir įvairius stacionarius taikinius, pavyzdžiui, bunkerius.

Iš viso TOW naudoja 46 sąjungininkų valstybės, o jos bendra gamyba vykdoma Šveicarijoje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.