Vokietija nurodė, kada jos tankai „Leopard 2“ galėtų pasiekti Ukrainą

Trys mėnesiai – tiek laiko maždaug prireiks, kad Vokietija parengtų ir pristatytų Ukrainai tankus „Leopard 2“, po gynybos komiteto posėdžio sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius, praneša „Ukrinform“.

 Pirmoji 14 „Leopard 2A6“ partija tankų kuopai bus gauta iš Bundesvero atsargų, t. y. tankai jau bus aprūpinti šaudmenimis, ir jiems paruošti Vokietijai reikės mažiausiai laiko.<br> Krauss-Maffei Wegmann nuotr.
 Pirmoji 14 „Leopard 2A6“ partija tankų kuopai bus gauta iš Bundesvero atsargų, t. y. tankai jau bus aprūpinti šaudmenimis, ir jiems paruošti Vokietijai reikės mažiausiai laiko.<br> Krauss-Maffei Wegmann nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 8:35 AM, atnaujinta Jan 26, 2023, 8:49 AM

Aprūpinimas vyks dviem etapais ir Vokietija iš viso perduos tankus dviem batalionams. Pirmoji 14 „Leopard 2A6“ partija tankų kuopai bus gauta iš Bundesvero atsargų, t. y. tankai jau bus aprūpinti šaudmenimis, ir jiems paruošti Vokietijai reikės mažiausiai laiko.

Tankų tiekimas bus derinamas su dar septyniomis šalimis, kuriose naudojami „Leopard 2“ – įskaitant Lenkiją, Kanadą, Ispaniją ir Portugaliją. Vokietija taip pat rūpinsis tankų logistika, šaudmenimis ir sistemų priežiūra, teigia CNN.

„Manau, kad pirmieji tankai „Leopard 2“ Ukrainoje gali atsirasti maždaug po trijų mėnesių“, – sakė B.Pistorius, kurį cituoja „Ukrinform“.

Per tą laiką Vokietija surengs mokymus Ukrainos įguloms, kurie prasidės „labai greitai“.

Pažymėtina, kad anksčiau Lenkija ukrainiečiams irgi buvo pasiryžusi organizuoti „Leopard 2“ tankistų mokymus. Šiuo metu neaišku, ar kursai prasidės lygiagrečiai, ar vietoj lenkų šios pareigos imsis Vokietija.

Lrytas.lt jau rašė, kiek galėtų trukti tankistų parengimas darbui su „Leopard 2“.

B.Pistorius pabrėžė, kad visi sprendimai glaudžiai derinami su kitais sąjungininkais – ir kad viskas taip vyks ir toliau.

Kol vyksta karas, tol bus vietos diskusijoms ir dėl dar daugiau ginklų Ukrainai, sakė ministras.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.