Dar vieną skaudi naujiena Rusijai – Ukrainoje neteko retos oro gynybos sistemos

Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą „žemė-oras“ raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje.

Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą žemė-oras raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje.<br>„Defence blog“ nuotr.
Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą žemė-oras raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje.<br>„Defence blog“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 7:41 PM

Pasak „Ukraine Weapons Tracker“, Ukrainos pajėgos mūšio lauke Chersono srityje sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą „9A331MDT Tor-M2DT“.

SAM sistemą (angl. surface-to-air system) sunaikino 406-oji artilerijos brigada, naudodama valdomus sviedinius „M982 Excalibur“, rašoma atvirų šaltinių žvalgybos (angl. open-source intelligence, OSINT) grupės „Twitter“ pranešime.

Kelios naujienų agentūros pranešė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos pirmąsias priešlėktuvinės gynybos sistemas „Tor-M2DT“ Ukrainoje dislokavo gruodžio pradžioje.

Sistema „Tor-M2DT“ sumontuota ant dviejų dalių šarnyrinės vikšrinės transporto priemonės „DT-30PM-T1“ važiuoklės.

Rusijos valstybinė žiniasklaida teigė, kad ši priešlėktuvinės gynybos sistema gali atremti masinius priešo oro antskrydžius, net priešui naudojant elektroninės kovos priemones.

Verta pažymėti, kad tai jau ne pirmas kartas, kai Rusija dėl eksploatuoti tinkamos karinės technikos trūkumo kare Ukrainoje priversta naudoti arktinius visureigius ir karines transporto priemones.

Ukrainos kariuomenė jau sėkmingai sunaikino retą transporto priemonę „GAZ-3344–20 Aleut“ ir vikšrinę transporto priemonę „DT-30“, kurios originaliai taip pat buvo skirtos veikti Arktyje.

Pirmą kartą arktinė sistemos „Tor“ versija buvo viešai parodyta 2017 m. Pirmoji šių raketų sistemų partija Rusijos kariuomenei buvo pristatyta 2018 m.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.