Už ekonomikos srities disertaciją skirta Lietuvos banko valdybos premija

Lietuvos banko valdyba skyrė 5 tūkst. eurų vertės premiją Jonui Striaukui už ekonomikos srities disertaciją – darbą „Estimation and Inference for High Dimensional Mixed Frequency Data Models“, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

 Lietuvos banko valdyba skyrė 5 tūkst. eurų vertės premiją Jonui Striaukui už ekonomikos srities disertaciją.<br> 123rf nuotr.
 Lietuvos banko valdyba skyrė 5 tūkst. eurų vertės premiją Jonui Striaukui už ekonomikos srities disertaciją.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 12:45 PM

Daktaro disertacijoje kuriami mašinų mokymusi grindžiami ekonometriniai metodai, pritaikyti didelės dimensijos įvairaus dažnio duomenims modeliuoti. Nors disertacijoje pristatomi keli nauji teoriniai straipsniai, pagrindžiantys šiuos metodus, didžioji jos dalis susijusi su jų taikymu.

J.Striaukas teigia, kad bendrojo vidaus produkto augimo prognozavimas dabar (angl. nowcasting) yra itin aktuali pritaikymo sritis centriniams bankams. Savo disertacijoje jis parodo, kad, palyginti su šiuo metu centrinių bankų taikomais metodais, su jo siūlomais metodais galima gauti tikslesnes prognozes, todėl jie yra tikslesnė priemonė centriniams bankams stebėti ekonominę veiklą tikruoju laiku.

J.Striaukas disertaciją apsigynė Leveno katalikiškajame universitete (Belgija).

Lietuvos bankas kiekvienais metais rugpjūčio–rugsėjo mėn. kviečia ekonomikos mokslininkus ir apsigynusius disertaciją ekonomikos ir finansų mokslų daktarus teikti paraiškas gauti Lietuvos banko premiją už ekonomikos srities disertaciją. Pateiktus darbus vertina komisija, kurią sudaro mokslininkai iš Lietuvos banko Tyrimų centro, Lietuvos ir užsienio universitetų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.