Unikalūs kadrai: parodė prancūziškos oro gynybos sistemos vidų tuo metu, kai numušama rusiška raketa

Ukrainos generalinis štabas pasidalijo filmuota medžiaga iš Ukrainos dangų saugančios „žemė-oras“ raketų sistemos „Crotale NG“ vidaus. Tai pirmas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip ši prancūzų sukurta oro gynybos sistema veikia Ukrainoje.

„Crotale NG“ – tai universali daugiafunkcinė sistema su nuosavu radaru, galinti savarankiškai aptikti ir užpulti oro grėsmę.<br>„Twitter“ nuotr.
„Crotale NG“ – tai universali daugiafunkcinė sistema su nuosavu radaru, galinti savarankiškai aptikti ir užpulti oro grėsmę.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 9:45 PM

Kaip pranešė Prancūzijos pareigūnai, 2022 m. lapkritį Ukrainai buvo pristatytos dvi „Crotale NG“ sistemos, o iš viso jų tikimasi gauti iki dvylikos.

Originali „Crotale“ sistema buvo sukurta Šaltojo karo metais, siekiant apsaugoti Suomijos sienas nuo Sovietų Sąjungos, ir ją sudaro kelios paleidimo raketos bei ant atskiros transporto priemonės sumontuotas paieškos radaras. Vėliau buvo sukurta „Crotale New Generation“ versija, kuri pradėta gaminti 1990 m.

Pagrindinis naujosios „Crotale NG“ pranašumas – mobilumas. Tai universali daugiafunkcinė sistema su nuosavu radaru, galinti savarankiškai aptikti ir atakuoti oro grėsmę, o tai labai svarbu Ukrainos karo sąlygomis – nes Ukrainos kariuomenei trūksta oro gynybos sistemų visai šalies teritorijai aprėpti, o fronto linija tęsiasi daugiau nei 1500 km.

Modernizuotoje sistemoje taip pat įrengta termovizorinė kamera, kuri leidžia ne tik aptikti taikinį, bet ir vizualiai jį atpažinti.

„Crotale NG“ paskirtis – kovoti su oro taikiniais 500–10 000 metrų nuotoliu, o mažame ir itin mažame aukštyje iki 6000 m.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.