Pasidalino istoriniais kadrais: pirmieji britų tankai „Challenger 2“ – jau Ukrainos žemėje

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pranešė, kad Ukrainos kariuomenė gavo pirmuosius pagrindinius kovos tankus „Challenger 2“.

 „Buvo labai malonu pasivažinėti pirmuoju Ukrainos „Challenger 2“. Tokie Jungtinės Karalystės tiekiami tankai neseniai atvyko į mūsų šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Oleksijus Reznikovas.<br> Stopkadras.
 „Buvo labai malonu pasivažinėti pirmuoju Ukrainos „Challenger 2“. Tokie Jungtinės Karalystės tiekiami tankai neseniai atvyko į mūsų šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Oleksijus Reznikovas.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-28 13:55, atnaujinta 2023-03-28 14:45

„Buvo labai malonu pasivažinėti pirmuoju Ukrainos „Challenger 2“. Tokie Jungtinės Karalystės tiekiami tankai neseniai atvyko į mūsų šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Oleksijus Reznikovas.

Pareigūnas taip pat pridūrė, kad šios „fantastiškos mašinos“ netrukus pradės vykdyti kovines užduotis.

Kaip teigiama JK gynybos ministerijos pranešime spaudai, ukrainiečių tankų įgulos Jungtinėje Karalystėje jau baigė mokymus, reikalingus norint naudotis su „Challenger 2“ – ir grįžo namo tęsti kovos su neteisėta ir neišprovokuota Rusijos invazija.

Mokymai prasidėjo netrukus po to, kai sausį buvo paskelbta, kad Jungtinė Karalystė Ukrainai padovanos 14 tankų „Challenger 2“, šaudmenų jiems ir atsarginių dalių.

Britų kariuomenės instruktoriai kelias savaites mokė ukrainiečių personalą, kaip eksploatuoti ir kovoti šiais tankais. Buvo mokoma, kaip veikti kartu kaip „Challenger 2“ įgulai, efektyviai atpažinti ir pulti taikinius.

Be tankų „Challenger 2“, JK siunčia Ukrainai 20 šarvuotų transporterių „Bulldog“ ir 30 savaeigių artilerijos pabūklų „AS-90“.

Kaip lrytas.lt rašė anksčiau, Ukrainą taip pat jau pasiekė ir Vokietijos perduoti tankai „Leopard 2A6“, pėstininkų kovos mašinos „Marder“ ir kita karinė technika.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.