Tarptautinis valiutos fondas numatė, kiek truks karas Ukrainoje

Tarptautinis valiutos fondas penktadienį patvirtino ketverių metų 15,6 mlrd. dolerių paskolos programą Ukrainai. Tai dalis visapasaulinio 115 mlrd. JAV dolerių paketo, skirto šalies ekonomikai paremti.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 8:39 AM, atnaujinta Apr 3, 2023, 8:40 AM

Kaip praneša agentūra „Reuters“, TVF pareigūnas Gavinas Gray'us taip pat pakomentavo, kad pagal pagrindinį fondo scenarijų daroma prielaida, jog karas baigsis 2024 m. viduryje, todėl numatomas 115 mlrd. dolerių finansavimo trūkumas, kurį padengs daugiašaliai ir dvišaliai donorai bei kreditoriai.

Pagal fondo „pesimistinį scenarijų“ karas tęsis iki 2025 m. pabaigos, tokiu atveju susidarytų daug didesnė 140 mlrd. dolerių finansavimo spraga, dėl kurios donorams tektų dar labiau pasistengti.

G.Gray'us sakė, kad programa buvo sukurta taip, jog veiktų net ir tuo atveju, jei ekonominės aplinkybės būtų „gerokai prastesnės“ nei bazinės. Jis teigė, kad finansavimo garantijas teikiančios šalys sutiko bendradarbiauti su TVF, jei Ukrainai prireiktų didesnių sumų.

Pasak eksperto, jau birželį prasidės Ukrainos ketvirtinės peržiūros.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.