Rusų programišiai ėmėsi netradicinių metodų: prisijungė prie Ukrainos kavinių stebėjimo kamerų

Rusijos programišiai prisijungia prie privačių Ukrainos kavinių apsaugos kamerų ir renka žvalgybos informaciją apie pro šalį važiuojančias pagalbos vilkstines, antradienį pranešė aukštas JAV saugumo pareigūnas.

Rusijos programišiai prisijungia prie privačių Ukrainos kavinių apsaugos kamerų ir renka žvalgybos informaciją.<br>Asociatyvi 123rf.com nuotr.
Rusijos programišiai prisijungia prie privačių Ukrainos kavinių apsaugos kamerų ir renka žvalgybos informaciją.<br>Asociatyvi 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

Apr 12, 2023, 10:22 AM

Nacionalinio saugumo agentūros kibernetinio saugumo direktorius Robas Joyce'as sakė, kad Rusijos vyriausybės ir jos remiami programišiai ir toliau siekia pulti Ukrainos informacinių technologijų sistemas, tai dalis invazijos į šalį.

Pasak jo, vienas jų dėmesio objektas yra uždaros grandinės stebėjimo kameros, vietos valdžios ir privačių įmonių naudojamos aplinkai stebėti. „Ukrainos interesai nuolat puolami, kad ir kokie jie būtų: finansiniai, vyriausybės, asmeniniai, privataus verslo, kad tik griautų“, – sakė R. Joyce'as Tarptautinių ir strateginių studijų centre Vašingtone.

Jo teigimu, kai kuriais atvejais pasitelkiamas kūrybiškumas. „Stebime Rusijos programišius, prisijungiančius prie viešąsias vietas rodančių vaizdo kamerų, kad matytų pagalbą vežančias vilkstines ir traukinius, – sakė jis. – Jie taip pat įsilaužia į šias vaizdo kameras (...) ir užuot naudojęsi internete prieinamomis miestų aikščių stebėjimo kameromis, per kavinių apsaugos kameras mato norimą stebėti kelią“, – sakė jis.

Pasak R. Joyce‘o, rusai taip pat siekia įsilaužti į JAV gynybos pramonės gamintojų ir logistikos transporto įmones, kad sužinotų daugiau apie ginklų tiekimą Ukrainai. Šios įmonės kasdien patiria rusų spaudimą, sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.