Rusai pareiškė turintys raketą, galinčią atremti „Patriot“ sistemą

Pasak „Defense Romania“, po to, kai Ukraina sėkmingai numušė raketą „Kh-47 Kinžal“, Rusijos valstybinės ginklų eksporto agentūra „Rosoboronexport“ paskelbė esanti pasirengusi eksportuoti antiradarines raketas „Kh-31PD“, kurios esą gali būti perdirbtos į „AWACS (aviacijos perspėjimo ir valdymo sistemų) žudikes“ arba naudojamos smogti vidutinio ir ilgo nuotolio raketų „žemė-oras“ (SAM) sistemos radarams ar radiolokacinėms stotims, praneša „Defense Express“.

Rusai tvirtina, kad net ir sankcijų sąlygomis jiems pavyko modifikuoti „Kh-31PD“ raketą taip, kad ji galėtų atremti „Patriot“ žemė-oras raketų sistemą.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Rusai tvirtina, kad net ir sankcijų sąlygomis jiems pavyko modifikuoti „Kh-31PD“ raketą taip, kad ji galėtų atremti „Patriot“ žemė-oras raketų sistemą.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:35 AM

Tuo pat metu rusai tvirtina, kad net ir sankcijų sąlygomis jiems pavyko modifikuoti „Kh-31PD“ raketą taip, kad ji galėtų atremti „Patriot“ žemė-oras raketų sistemą.

Serijinė raketos „Kh-31PD“ gamyba prasidėjo 2012 m. Ši raketa nuo pagrindinės versijos skiriasi padidėjusiu svoriu iki 715 kg, 110 kg sveriančia didesne kovine galvute ir didesniu deklaruojamu veikimo nuotoliu, kuris siekia iki 250 km. Be to, teigiama, kad ji gali pasiekti viršgarsinį greitį – 1100 m/s.

Vis dėlto tam, kad „Kh-31PD“ raketa galėtų atremti „Patriot“ sistemą, jos radiotechniniai parametrai turi būti užprogramuoti „Kh-31PD“ raketos nukreipimo sistemos atmintyje. Pasak „Defense Express“ mažai tikėtina, kad rusai turi tokių duomenų, ir abejotina, kad yra technologinių galimybių tinkamai „perprogramuoti“ raketą.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.