Rusai naudoja piratinę programinę įrangą, kad įgytų prieigą prie ukrainiečių įrenginių

Rusai ieško naujų įrankių, kaip neteisėtai prisijungti prie Ukrainos organizacijų ir asmenų valdomų informacinių sistemų, praneša „Ukrinform“.

Rusai ieško naujų įrankių, kaip neteisėtai prisijungti prie Ukrainos organizacijų ir asmenų valdomų informacinių sistemų<br> 123rf iliustr.
Rusai ieško naujų įrankių, kaip neteisėtai prisijungti prie Ukrainos organizacijų ir asmenų valdomų informacinių sistemų<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 10:48 AM

Tam jie naudoja piratinę programinę įrangą, teigia Valstybinė specialiųjų ryšių ir informacijos apsaugos tarnyba.

„Rusijos programišiai nuolat ieško naujų būdų, kaip neteisėtai prisijungti prie Ukrainos organizacijų ir piliečių informacinių sistemų. Vyriausybinės kompiuterinių incidentų likvidavimo grupės „CERT-UA“ specialistai įspėja, kad nelicencijuotos (piratinės) programinės įrangos naudojimas tampa vis pavojingesnis. Tokią programinę įrangą priešai platina net per ukrainietiškus „Torrent“, – sakoma pranešime.

Agentūra pabrėžė, kad net viena „nulaužta“ programa (nesvarbu, ar tai būtų koks nors biuro programų paketas, ar žaidimas „Solitaire“, ar kas nors kita), įdiegta viename iš organizacijos kompiuterių, gali atverti duris Rusijos programišiams ir specialiosioms tarnyboms prie jautrios informacijos apie organizaciją.

Agentūra prognozuoja, kad ateityje tokio pobūdžio kibernetinių atakų tik daugės, nes atsiras vis daugiau naujų vartotojų, kurie platins kenkėjišką piratinę programinę įrangą. Tuo pat metu įsilaužėlių motyvacija gali būti įvairi: nuo kibernetinio šnipinėjimo ir destruktyvių veiksmų iki banko kortelių duomenų, o vėliau ir lėšų vagystės.

Parengta pagal „Ukrinform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.